Nejste přihlášen/a.
dnes jsem vařil toto oblíbené jídlo a setkal jsem se s tím, že místní připravují toto jídlo tak, že mrkev strouhají. já osobně mrkev krájím na půlkolečka. jak to děláte vy?
Mňamky, to mám inspiraci, co bych mohla v sobotu uvařit. Mrkev krájím na kolečka, at je vidět, že tam je.
Doma rozhodně strouhanou. S krájenou jsem se setkal jenom ve školních jídelnach.
Strouhané je to takové kompaktnější.
Často dělám plecko v mrkvi, kousky masa orestuji zvlášt na pánvi, v tlakovém hrnci osmahnu cibulku, mrkev na kolečka a přidám maso, osolím, opepřím, podleji vodou a uvařím do měkka, pak vyberu pár lžiček mrkve (asi polovinu ) a rozmixuju ponorákem, udělám řidčí máslovou jíšku ( kousek másla + lžíce hl. mouky) a vše smíchám. Příloha brambory.
doplněno 16.05.14 11:13:To jsem ráda, že vám chutná a někdy můžete přidat i sterilovaný hrášek (přidávám ho až do hotového aby se nerozvařil).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.