Nejste přihlášen/a.
jedine, co dokazu pochopit je vlci bob, ktery muze rust v obili jako plevel, ale rybu jsem na poli jeste nevidel... tady to spis vypada, ze nekdo pancuje mouku rybi mouckou a orechama a vsim, co tam jde beztrestne domichat... a ted si vemte, co tam jeste vsechno muze byt, co nepatri mezi alergeny
doplněno 11.04.14 01:56:no ono kupte si bramborovy knedlik v obchode a tam je napsano ze obsahuje arasidy
Ono to neznamená, že se to tam vyskytuje. Znamená to, že to mohlo zkřížit cestu surovinám, ze kterých je ten chléb vyroben a že postupy na pracovištích nezaručí čistotu bezpečnou i pro alergiky. To, že si koupíte chléb u pekaře neznamená, že je pro alergiky bezpečný. Spíš naopak, je úplně bez jakékoli záruky.
Ono, když si koupíte geneticky vylepšené jahody či rajčata, budete v nich mít obsaženy rybí bílkoviny. Slušný prodejce na to alergiky upozorní. Jiný ne.
Fuj, tak to je tedy hnus! Ja jsem zacala pect chleb sama. A je skvely. Take ten pocit mit " svuj " chleb. Ma to neco do sebe. Muzu dodat jednoduchy recept, kdyby to nekoho zajimalo.
přesně takhle to cítím i já ...a každý se stává odborníkem po přečtení několika článkú a začne hlásat do světa svojí pravdu ...
Tak to tak neprožívejte. Žiju jak žiju, jím to co jím už víc jak půl století a problémy nemám. Co já už zažil změn v názorech na zdravotní závadnost či prospěšnost různých potravin (a nejen jich)...
Vejce - strašně nezdravé, téměř jedovaté / výborný zdroj energie, nepostradatelné
mléko - nenahraditelné pro zdravý vývoj / pro některé jedince téměř smrtelně nebezpečné
špenát - zdroj obrovského množství železa / vlastně obyčejná zelenina, neobsahující nic mimořádného
tabák (já osobně nekouřím) - neškodný požitek, kdo nekouří, není chlap / smrtelně jedovatá droga
pitný režim - pijte aspoň 5 l vody denně / omezte zbytečný přísun vody, je to nezdravé
hliník - dokonalý materiál na výrobu nádobí / poškozuje nervovou soustavu...
Tak by se dalo pokračovat hodně dlouho. Takže jím a piju co mi chutná, v množství které mi vyhovuje. Nejsem alergik na potraviny, takže složení čtu jen když nakupuju pro přítelkyni alergickou na ořechy. Mám dost jiných starostí, než abych se zabýval nesolidními informacemi, které výrobci pouštějí mezi lidi podle toho, co se zrovna snaží prodat. A ty úsměvné informace o složení některých výrobků chápu. Výrobce se tak jistí, aby neměl problémy v případě, že se někomu po konzumaci jeho výrobku udělá špatně. On za to přece nemůže, on vás varoval. Čím víc nesmyslných příměsí ve výrobku připustí, tím je více krytý. Takže proto třeba stopy kaviáru v mléčné čokoládě.
Naučte se žít na fotosyntézu, at se tím chlebem neotrávíte, když je to taková hrůza. Zajímavé, že vám vadí "může obsahovat korýše, měkkýše, ryby...", ale velkoryse přecházíte "vločky z bramborové kaše". Za to můžou židozednáři.
Kdo se někdy zbýval pečením chleba po domácku, tak moc dobře ví, že přidáním vařených brambor, nebo kaše se chleba vylepšuje - je měkčí a chutnější
Ahoj. A vážení a milí spoludebatéři. Podívali jste se někdy do příbalového letáku, v některém z léčiv? Tam je toho popsáno tolik, že by se někdo, kdo se všeho bojí, to nevzal ani do ruky a v krabičce. Dcerka z lékárny mi řekla, že se tím léky vyrábějící firmy kryjí, pro případ, že by něco, nějaká látka z léku, na někoho třeba ze 100 000 pacientů, zabrala nějak nevhodně. A pak, nějaké potíže pacienta, nemuseli řešit soudně, nebo mimosoudně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.