Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chystáme oslavu a chceme opékatt a udit. Co by jste všechno doporučili do udírny?
podle chuti, peněz, lidí...
doplněno 04.07.15 16:58:Ten sýr stačí do punčochy - čisté silonky... Ale jakou máte udírnu? Jsou teplé a studené - v teplé by to asi nešlo
No a to ostatní vámi zmíněné - všechno jde, ale pozor na to maso - musí být naložené v láku nějaký ten den(týden) viz. odkaz. Jestli nemáte čas nebo místo, poptejte se v uzenářství po nakládaném masu určeném k uzení.
doplněno 04.07.15 19:16:Udírna je na "teplý"kouř - takže sýr ne - ten by se roztekl. a ostatní ... asi větší kousky, aby se to nespeklo. Nemám tento druh udíren rád - je to spíš tak na klobásky, co se v tom ohřejí...
Chceme cigára, žebra a takové něco rychlejšího. Nějaké rady?
Krkovicu, bok, slaninu udím doma v klasické udírně.
sýr, jejky jejky, už se mi sbíhají sliny. Vzít cihlu (sýr ne stavební prvek ) nakrájet na kousky cca 100 g, dát do sítky a pozvolna, ve-li-ce pozvolna udit. Jen se musí dát opravdu velký pozor na teplotu v udírně, stačí málo a sýr proteče
ryby maji rady bylinky, bylinkova sul a nebo vlastni smes ze susenych bylinek a soli, nedavejte kupovane koreni na ryby, je v tom kyselina citronova, ne kazdy to ma rad, ale ani paprikovym korenim nic nezkazite, to uz je jedno, nasolit bricho a kuzi a zavesit
Určitě rybu budete muset nějak připravit,takové základní info ...tady ... rybikucharka.cz/...
A to i v té teplé udírně? Jak to děláte? Bych se opravdu bál, že se to rozteče a zničí... My udili sýr v udírně se studeným kouřem a i tak se jednou při "chybném přiložení" řádně protekl...
jmlc. proto píši, že se to musí neustále hlídat a vychytat teplotu. Ale když se zadaří, tak jen uštipujeme ty teplé. vyuzené kousíčky, co se tlačí ze sítky ven
Nevím, co myslíte tou "teplou udírnou". Já dávám cihlu nakrájenou na kousky a jetě promíchanou s kostičkami klobásy do dvojité silonky, pak to nechám třeba hodinu, dvě na málo a potom přidám, aby se právě ten sýr rozpustil a udělal v silonce kouli. Silonku je dobře předem namočit olejem, aby z ní pach šla ta sýrová koule lépe vyndat.
Známý prý zkusil dát ten sýr do kastrůlku aten umístil do udírny a prý to bylo stejné. Nevím, toto jsem zatím neověřil.
pokud neco rychleho, tak makrely a zbytek na grilu klasiku, treba krkovicku, kupte ji u reznika, nalozte ji 1-2dny predem a na grilu ji obratte jen jednou, hotove krkovicky pote krajejte pod ostrym uhlem (20-30stupnu) a podavejte, budou na vasi grilovacku jeste dlouho vzpominat a budete pasovan na grillmajstra (i ti, kteri na jine maso z grilu nez kureci nejsou zvykli), true story
doplněno 04.07.15 17:26:krkovicku nicim nepotirat
doplněno 04.07.15 17:27:jinak perfektni je zeleny Kren s wasabi, jako jediny funguje jako cerstvy kren, pekne protahne (wasabi chut nejde vubec citit). Bezny kren (Křeník) apod je o nicem, jen to vzdalene pripomina chut krenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.