Nejste přihlášen/a.
Metanol vzniká především zkvašováním pektinu a dále pak celulozy obsažené v ovoci. Např. kdoule, které mají vysoký obsah pektinu se musí speciálním enzymatickým rozkladem nejprve pektinu zbavit a pak teprve následně nechat zkvasit. Všeobecně platí zkvašovat ovoce v nejvyžším stadiu zralosti, kdy je obsah pektinu nejmenší.
Destilací nic nevzniká, methyl má nižší teplotu bodu varu, takže při destilací je první na řadě...
Nemůže vznikat špatnou destilací? Pálení pecek a podobně. Viz suchá destilace. Jinak hlavně pektin. Nezralé ovoce.
Destilací jen oddělujete složky, které před tím vznikly kvašením a které jsou všechny v kvasu obsaženy. Každá ta složka potřebuje jinou teplotu na odpařování, takže metylalkohol se odpaří dříve, než etylalkohol. Vy musíte jen vystihnout, kdy se ještě odpařuje (a následně kondenzuje) metylalkohol a kdy už je metyl pryč a na řadu přijde etylalkohol.
Pálením pecek se můžou uvolňovat jiné škodlivé látky, takže pokud je tam mecháte (v podstatě jako koření), tak jen v omezeném množství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.