Nejste přihlášen/a.
Syn v záchvatu pracovitosti nastrouhal asi 25 kg zdravých jablek.Jenže teď nevíme co s tím.Na štrůdl je to mnoho na kvas možná málo.Navíc nemáme a nebudeme mít nejméně tři až pět dní k dispozici větší sud.Co s tím zatím dělat aby to nezkyslo, nezplesnivělo a dalo se třeba i za těch pět dní ještě na něco použít? A ještě -správně prý se má nechat zkvašovat až štáva z jablek, - moštárnu poblíž nemáme a asi by to ani nestálo za to.Dala by se úsopěšně tedy zkvasit i tato "strouhanka"
Co nejdříve nacpat do čistých sklenic,zavíčkovat a zavařit! V tomhle horku to zkysne velmi rychle a to by byla škoda! teď máte na 2 roky zásoby na štrůdl nebo do palačinek,na žemlovku,dobrot z toho naděláte spoustu.Syn je pašák,nepřišel by strouhat i k nám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.