Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
Dnes mě starého pardála nenapadlo nic lepšího než si uvařit klasické kynuté knedlíky plněné ovocem a sypané tvarohem.
Na tom by nebylo nic zvláštního, jen z tvarohu jsem byl mírně nesvůj, jelikož jsem ten klasický tvrdý na strouhání dlouho nejedl...poslední nepatrná vzpomínka sahá až do dětství (prázdniny u babičky).
Přesto mi jeho chut připadala tak trochu divná
Jakou by měl mít tento tvaroh chut?
Připadá mi až moc kyselý. Naštěstí dřív než něco nasypu na jídlo ochutnávám..
A tento mi připadá "kyselý"
Mám jim tvaroh omlátit v prodejně o hlavu, nebo si jen špatně pamatuji onu lahodnou chut?
Děkuji všem za podněty.
Hans S.
Tvrdý tvaroh je lehce nakyslý...Jen mám taky pocit,že ,,tenkrát,,ta chut byla jiná,lepší..
Dobrý den.
Děkuji za Váš podnět.
Jsem si vědom, že se tvrdý tvaroh vyrábý z kyselé sýřeniny, bohužel mám ale takový dojem, že nemá být výsledný tvaroh tolik kyselý.
A naprosto s vámi souhlasím, že dnes už taková chut u kupovaných výrobků nebude, jako tomu bylo "za krále Klacka" .
Jedině vyrobit si tvaroh doma sám.
Hans S.
Tvaroh na strouhání nám nechutná, já obyčejnou, plnotučnou kostku tvarohu vždy zabalím do utěrky a zatížím aby vytekla tekutina, pak na ovocné knedlíky nadrobím.
doplněno 18.05.12 16:42:Na výrobu domácího tvarohu je ideální mléko přímo od farmáře, to co prodávají v obchodě se moc nehodí.
doplněno 19.05.12 17:09:Dělám ho jen zřídka ale pokud mám mléko přímo od krávy tak ho nechám do druhého dne mírně zkysnout, někdy kapnu citronovou š´távu aby bylo jité, že zkysne, pak pomalu zahřívám cca na 50C-neměřím to, přiklopím pokličkou a nechám vychladnout, sleju syrovátku (vychlazená je výborná na pití), tvaroh v gáze vymačkám. Mléko je nepasterizované a klidně ho pijeme, zatím žádný problém. Pokud má někdo možnost sehnat mlezivo-mléko od krávy co má zrovna narozené tele, tak je tvaroh ještě lepší.
Dobrý den.
Je pravda, že tvrdý tvaroh má specifickou chut i konzistenci a ne každému musí chutnat.
Váš postup se mi moc líbí, jistě ozkouším.
Čerstvé mléko kupuji v "mlékomatu".
Dnes již spousta farmářů takto distribuuje své mléko přímo ke spotřebiteli-stačí pouze prudce převařit a zchladit pro zničení případných nežádoucích mikroorganismů.
S mlékem v krabici, které je odtučněné, homogenizované a buhví co ještě se to srovnávat nedá. Jak jinak by vydrželo ve spíži nekolik týdnů i měsíců..
To už podle mého názoru není mléko ale jen obarvená voda tvářící se jako mléko.
S přáním pěkného dne
Hans S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.