Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tvrdý tvaroh na strouhání - chut

Od: hansschuman* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem.

Dnes mě starého pardála nenapadlo nic lepšího než si uvařit klasické kynuté knedlíky plněné ovocem a sypané tvarohem.

Na tom by nebylo nic zvláštního, jen z tvarohu jsem byl mírně nesvůj, jelikož jsem ten klasický tvrdý na strouhání dlouho nejedl...poslední nepatrná vzpomínka sahá až do dětství (prázdniny u babičky).

Přesto mi jeho chut připadala tak trochu divná

Jakou by měl mít tento tvaroh chut?

Připadá mi až moc kyselý. Naštěstí dřív než něco nasypu na jídlo ochutnávám..

A tento mi připadá "kyselý"

Mám jim tvaroh omlátit v prodejně o hlavu, nebo si jen špatně pamatuji onu lahodnou chut?

Děkuji všem za podněty.

Hans S.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ahasver4*

0x

Tvrdý tvaroh je lehce nakyslý...Jen mám taky pocit,že ,,tenkrát,,ta chut byla jiná,lepší..

hansschuman*

Dobrý den.

Děkuji za Váš podnět.

Jsem si vědom, že se tvrdý tvaroh vyrábý z kyselé sýřeniny, bohužel mám ale takový dojem, že nemá být výsledný tvaroh tolik kyselý.

A naprosto s vámi souhlasím, že dnes už taková chut u kupovaných výrobků nebude, jako tomu bylo "za krále Klacka" .

Jedině vyrobit si tvaroh doma sám.

Hans S.

 

lidus*

0x

Tvaroh na strouhání nám nechutná, já obyčejnou, plnotučnou kostku tvarohu vždy zabalím do utěrky a zatížím aby vytekla tekutina, pak na ovocné knedlíky nadrobím.

doplněno 18.05.12 16:42:

Na výrobu domácího tvarohu je ideální mléko přímo od farmáře, to co prodávají v obchodě se moc nehodí.

doplněno 19.05.12 17:09:

Dělám ho jen zřídka ale pokud mám mléko přímo od krávy tak ho nechám do druhého dne mírně zkysnout, někdy kapnu citronovou š´távu aby bylo jité, že zkysne, pak pomalu zahřívám cca na 50C-neměřím to, přiklopím pokličkou a nechám vychladnout, sleju syrovátku (vychlazená je výborná na pití), tvaroh v gáze vymačkám. Mléko je nepasterizované a klidně ho pijeme, zatím žádný problém. Pokud má někdo možnost sehnat mlezivo-mléko od krávy co má zrovna narozené tele, tak je tvaroh ještě lepší.

hansschuman*

Dobrý den.

Je pravda, že tvrdý tvaroh má specifickou chut i konzistenci a ne každému musí chutnat.

Váš postup se mi moc líbí, jistě ozkouším.

Čerstvé mléko kupuji v "mlékomatu".

Dnes již spousta farmářů takto distribuuje své mléko přímo ke spotřebiteli-stačí pouze prudce převařit a zchladit pro zničení případných nežádoucích mikroorganismů.

S mlékem v krabici, které je odtučněné, homogenizované a buhví co ještě se to srovnávat nedá. Jak jinak by vydrželo ve spíži nekolik týdnů i měsíců..

To už podle mého názoru není mléko ale jen obarvená voda tvářící se jako mléko.

S přáním pěkného dne

Hans S.

Mléko z automatu mi vůbec nezkyslo. Po 4 dnech zhořklo a bylo fuj. Neměla jsem vůbec chut kupovat ještě nějaké siřidlo nebo co to bylo. Tak jsem to vylila. Je to smutný příběh.

polinek*

liduš,,,je to nějaké hořké že,ten výrobek z dnešního tvarohu.

 

dobromysl*

0x

kupuji Olešnický tvaroh

má tvar trohuhelníku a je balený v igelitu - je opravdu dobrý

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]