Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou čínské polévky zdravé?

Od: petullis* odpovědí: 21 změna:

zajímalo by mě, jestli jsou čínské polévky mám na mysli ty nejlevnější zdravé, chtěla bych zhubnout a zkusit právě tyto polévky.

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

já viděl jak se vyrábí brrrr dnes už je ta fabrika zavřená-hygiena

 

flip

0x

Rozhodně ne ty kupované do 10,- nebo kolik to cca stojí, to bude mít efekt naprosto opačný... Když už, tak pohledejte např. tady ona.idnes.cz/... .

Ale určitě bych nezůstavala pouze u tohohle typu jídla, to chce pestrost..

 

sharkis*

0x

Zdravé to rozhodně není - tyto nudle jsou "impregnované" speciální směsi chemikálií, díky kterým jim stačí právě jen namočení k tomu, aby byly po namočení poživatelné bez vaření Nehledě na to, že to obsahuje docela dost tuku, solí, atd...

Na dietu nebrat

 

jack*

0x

Stačí projet složení, neznámé názvy a čísla typu E 450 atd. naházet např. sem emulgatory.cz/... a divila by ses jaké jedy do sebe člověk dostává a to nemluvím jen o těchto polévkách, bez zeleniny, celozrného pečiva, pravidelnosti a hlavně POHYBU to člověk nikdy nedokáže cvičení např. zde- parádní stránka zdarma- cviceni-doma.cz/... rozhdoně všechno pročíst přeji PEVNOU VŮLI

ivanaiva

díky za odkaz na - éčka -

I vitámín C je ve větším množství jed a co dokáže jeho nedostatek v těle, takže se z toho nezblázněte.
jack*

Ano jde ale o to že existuje i zdravější jídlo než tyto čínské polévky

 

 

buss
08.03.12 22:38

0x

Nepožívám

 

b

0x

To se dá jíst ?

B.

no, některý i 2x.

 

skipi*

0x

je třeba rozdělit chut a zdraví...jestli se jedna o zdraví a dietu a rozhodně nepoužít...ale jestli jde o chute tak klidně jíst,ovšm v míře,to se ztratí...sam si ji občas dám

 


0x

Já si myslím, že čínské polívky nejsou příliš zdravé. Čas od času na ni dostanu chut a neodolám. Ale velmi zřídka, zvláště pak, když jsem líná něco vařit. Myslím si, že složení bude opravdu šílené, že tam je celá abeceda. Poklikejte a pohledejte recept na tukožroucí polévku, zeleninovou. Ta je velmi zdravá a vymyšlená přímo hlavou. Jsou v ní vitamíny, nerosty a všecky ty zdravé věci, nad kterými tělo zajásá. A je velmi dobrá.

 

lidus*

0x

Čínská polévka je jistě zdravá ale určině ne ta kterou koupíte v hyper-super v sáčku. Chcete zhubnout, uvařte si tukožroutskou polévku-veškerá zelenina a nezasmažovat.

 

martinaa*

0x

Občas vidím přítele nebo mámu, jak si je dávají. Už jen ten nepřirozený smrad je pro mě hrůza, natož chut. Vyrábí se možná i lépe ochucené, ale nic to nemění na tom, že jeden chemický humus je přebitý druhým, vonícím chemickým humusem.

Brrrrr.

 

krkovicka*

0x
Jestli myslíte ty s dlouhými nudlemi, tak nudle se dají koupit zvlášt.Ten prášek co ma udělat chut polévky je plný soli, glutamatu a éčko, barvivo, konzervatu...Nic zdravého.

 

nela*

0x

V čínských polévkách jsou schválně přidáváné látky, které nám mají zvýšit chut! Vím to ze seriozních amerických pořadů. Nejenže jsou nezdravé, ale jsou PŘÍMO proti hubnutí...

majsterjoe*

Vím to ze seriozních amerických pořadů. tak to pak jo

 


0x

Je dneska velká móda považovat glutaman sodný za škodlivý a nežádoucí. Tato látka má přírodní původ a nelze jí považovat za nějakou hrubou a škodlivou chemii. Je to látka, která zvýrazńuje chut a její škodlivost s nikdy neprokázala.

jack*
Ano i yperit je chemie čili organický sulfid- čili příroda Zde jsme něco našel- Glutaman sodný- Je sodná sůl kyseliny glutamové. Je to jedna z nejpoužívanějších přídatných látek pro její schopnost zvýraznění chuti. Zvýšený příjem této látky může způsobovat bolesti hlavy, zvracení, nevolnosti, dýchavičnost, astmatické potíže, popř. i halucinace.Myslím si že v dnešní době se dá jídlo připravit mnohem zdravěji

Nakonec ona i ta ropa (a následně teda i plasty) je přírodního původu...

 


0x
Je to jako se spoustou jiných věcí - jedni tvrdí to, jiní ono :D Globální oteplování taky není dosud prokazatelně spjato se skleníkovými plyny. :D Ale at si každý věří čemu chce... Fakta o glutamanu sodném: glutaman je sůl kyseliny glutamové, která je základní aminokyselinou a tedy běžnou složkou živých organismů včetně člověka (lidské tělo s ní tedy umí přirozeně pracovat) glutaman je přirozenou součástí mnoha základních potravin (rajčata, kuřecímaso...) glutaman sodný se vyrábí "přírodní cestou" (biotechnologicky) glutaman je jako aditivum povoleno pro používání do potravin Ministerstvem zdravotnictví _ nejsou žádné informace, že používání glutamanu sodného v rámci pravidel stanovených potravinovým zákonem a vyhláškami má nějaký negativní vliv na zdravídoplněno 09.03.12 15:59: Do všeho se dnes perou umělá sladidla, která jsou hooodně velké svinstvo a nad tím se nikdo nepozastavuje

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]