Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Přislazování vína

Od: gorro® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupil jsem si červené víno, ale bylo docela trpké moc jsem si při konzumaci nepochutnal, tak jsem ho jenom pro zajímavost přisladil cukrem , v mém případě třtinovým ale asi na tom nesejde jakým cukrem, a najednou jsem si fakt na tom víně pochutnal, od té doby to dělám a zatím nelituju. Co vy na to vinaři i nevinaři.?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Asi takhle :

 


0x

To je tedy humus. Pokud se víno přislazuje, děje se tak ještě během kvašení. Mimochodem - zrovna teď je aktuální kauza, že naši vinaři čekají na vyjádření EU, zda mohou letos přisladit kvůli nízkému obsahu cukru...

 

honzacz*

0x

Tak moji příbuzní na Moravě asi právě zvrací, ale víno má být takové aby konzumentovi chutnalo. Červená vína jsou trpčí, protože se v prvním kvašení louhuje né mošt ale celý rmut (rozemleté hrozny). Jinak by z toho bylo bílé víno.

Ale myslím, že každý má právo upravit si své víno tak, aby mu chutnalo, takže je na vás, co s vínem provedete. A že se vína doslazují, i když trochu jinak, je běžná úprava.

doplněno 22.10.14 22:19:

to kovos: ano, víno by se mělo přisladit už při kvašení, ale nevěřte, že se tak děje vždy, takové "krabicové archivní", to je jen chemie, a "Tesco přívlastkové" také nic moc.

Já jsem momentálně spíš pivař, ale pokud piju víno, tak to naštěstí není krabicák ani Tesco value

filip17*

Zrovna to Tesco někdy v roce 2010 vyšlo v testech daleko lépe, než kdejaká "znáčková vína"

 


0x

jsou tři druhy vína - dobré, špatné a pro Pražáky , no to jen tak na okraj, jinak když vám to chutná tak proč ne, nebo si kupujte rovnou sladší odrůdy

 

zdeny*

0x

Víno musí být přírodně sladké. Třeba víno Kagor. Jinak s přídavkem řepného cukru to bolehlav dobrý pro lidi naprosto neznalé věci. Pokud ti koupené nechutná kvůli kyselosti, tak jedině si připravit svařák.

 


0x
Vyrobil jste si vlastně dezertní víno, většinou se ještě s cukrem přidává i koření. Já je mám rád, Dubonnet je mnamka. Když vám to chutná tak neřešte. Není vhodné pít to ve velkém, ale sklenička na pochutnani, proč ne?

 

jabraka*

0x

Vinaři kroutí hlavou.Pokud někomu chutná víno,přislazené sacharozou,nic proti chuti,ale pokud se víno přislazuje,tak jen hroznovou štávou,ale i to až po dokončení kvašení a po odstranění kvasných kalů.Pak už nemůže pokračovat dodatečný kvasný proces.Pokud se přidá hroznová štáva ještě v průběhu kvašení,zvýší se tím spíše obsah alkoholu,než sladkost produktu.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]