Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s nevydařenou slivovicí

Od: kingofkam odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat co by se dalo dělat s nevydařenou slivovicí - na kvas bylo použito moc rafinovaného cukru ( Hlavně že jsem radil at se tam nedává tolik cukru..)

Jenom jak by se dalo změnit tu hnusnou pachut? Přitom kořalku si dávám co týden tak vím o čem je řeč. A pražákům to prodávat nebudu

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

paw*

0x
Celkem pry dost pokuze ve slivovici namocit nekolik hrozinek. Ale je treba to napred ozkouset na pullitru. Pak pomuze slivovici pouzit na mazani kolen, namoceni do ni bylin a podobne. No k vnejsim ucelum. A hodne pomaha zacijat vecer s dobrou a v pokrocilejsi hodine vytahnout tuto lahudku. Jeste ji pouzit jako zaklad ruznych likeru.

 

jonny*

0x

zkusit z toho udělat treba orechovici nebo jak se to menuje to se tam myslim davaji mlade orechy a necha se to nalezet a nebo nejake bilinky ale myslím si že ze spatného základu už nic dobré nebude ale tak treba na mazaní kolen či tak něco?

 


0x

Pkd se opravdu nedá pít tak bych ji použil místo okeny,na mazání místo Alpy,nebo jako etanol do benzínu!Samo vyzkoušet předchozí rady!

 

jabraka*

0x

Pokud má pálenka jen nevhodnou příchut,tak doporučuji přefiltrovat přes aktivní uhlí.Pachut by měla zmizet,ale také chut po švestkách.Zbude chut jako vodka.Pokud přebývají kyseliny,bylo by dobré nejdříve před uhlím zneutralizovat hydrouhličitanem sodným(jedlou sodou)Přidávat pomalu,pokud bude pěnit.Pak přes aktivní uhlí.Já bych ji určitě přepálil znovu.

Pokud se týče přídavku cukru do kvasu,nemůže nijak vadit.Jen by celkový cukr neměl přesáhnout 10 %.Také se dělá chyba v době kvašení,všechen cukr by se měl zkvasit nejdéle do 8 týdnů.Každé protahování kvašení zhoršuje kvalitu pálenky.

JABRAKA

 

trtr

0x

Zdravím, nevím jestli to víte, ale když se přinese pálenka z palírny, tak je musí přislušné kanystr či jiná nádoba otevřít a navrat do ní hadr jako na molotov a nechat pár týdnů být. Jinak to smrdí, jak nemocniční dezinfekce či tak.

 


0x

Máti dělá ze slivovice Becherovku. Slivovici smíchá se žaludečním čajem a trochou dobré vody. I z nepodařené slivky se tím udělá slušný likér.

jabraka*

Všichni známe příběh s "Vománkovým vínem"!Jak pak Menšíkovi svítilo H...O.

JB

Jednak nic podobného nikdy nepozoruju a druhak kdo zná příběh do konce, tak ví, že to nesvítilo Menšíkovi, ale Krausovi a taky to nebylo ho... , ale ... (nebudu prozrazovat pointu celou)

 

stirecek*

0x
Jakou pachut? Z cukru určitě né, všechen chlast se točí okolo cukru.
hujer123*

Přidávat do švestkového kvasu cukr je ignorantství.

stirecek*
To samozřejmě ano, já jen tvrdím, ze cukr nemůže udělat žádnou pachut. A pokud byla úroda slabá s nízkou cukernatosti, proč si nepomoct cukrem? Pro dva litry z metráku přece nikdo pálit nebude, radej dá přednost kvantitě na menší úkor kvality. To tak dělají všichni. Naopak kdyz jsou trnky kvalitní a sladké, cukr nedává skoro nikdo. Takovou vždy zavoskuju, nejstarší mám z roku 86. Mám i hrušky a jablka, bez cukru.

 

trtr

Zdravím, když přesladíte umělým, tak je to na xxxx. Příroda sama vytváří potřebné cukry, takže přile¨pšování cukrem je na prd (leda do jablek, tak se to dá). Do slivovice se dají jednak kvůli množství a zjemnění dát špedlíky klidně až to poměru 1:1, ale lépe je max 2:1 ve prospěch švestek. Kvasinky neuznávám, jsem pro přírodní kvašení i s nějakou tou horší švestkem a za přespění mušek a nějakého červíka, prostě přírodní proces nikdy nezklame.

 

uska*

0x

Nedoporučuji použít jako okenu atd. Já použila vyskočku do ostřikovačů a marně jsem při silniční kontrole přesvědčovala policajty, že nesmrdím já. Foukačka potvrdila, že jsem střízlivá.

Naopak doporučuji udělat tinkturu a to z konopí. Babky by vám mohly utrhnout ruce, je to výborná věc na mazání koubů a vůbec veškerých neduhů. Fakt pomůže. Jen je potřeba při použití tinkturu rozředit a nalít do fixírky a postříkat bolavá místa.

trtr

Zdravím, kamárad to taky dal to ostřikovačů a bylo to prý maso.

THC je rozpustné jen v tucích, do slivovice vám nepřejde...

doplněno 09.11.14 22:28:

Pokud máte čas, nechte ji někde 10-15 let ležet a uvidíte ten rozdíl. Kamarád takhle kdysi v pubertě zakopal děsnej utrejch a na svou svadbu ji vykopal a jak jsme se všichni chodili ptát coo to má za super slivovici.

Pokud čas nemáte tak z toho udělat ořechovku, je to likér a slabší jak slivovice takže se to naředí a je to OK.
Jde dělat ale až z mladých ještě zelených ořechů.

sanyo*

není to pravda kejikle,... je rozpustný v ethanolu ( lihu) rovněž !

Máte pravdu, omlouvám se, zase jsem o něco chytřejší.

 

buss

0x

Třeba čistit okna, do ostřikovače v zimě,, tam jsem dával lutr..., ale jsou jistě i takoví, že by jim ta pachut nevadila. A nějak filtrovat, dřevěné uhlí? Nějaký chemik ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]