Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím sladit?

Od: maylin* odpovědí: 22 změna:
Jakým sladidlem vám přijde sladit nejepší? V poslední době jsou dost populární třeba flavdrops, ale myslím, že budou plné chemie. Pak je taky hodně k dostání erythrithol a čekankový sirup, to je za mě asi mnohem lepší. Zatím jsem vždy sladila jen bílým/třitinovým cukrem nebo medem, ale chtěla bych to nahradit nějakou zdravější variantou. Co byste mi poradili?

 

 

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Zůstaňte u cukru a medu.

 


1x

Med, javorový bio sirup. Erythrithol určitě ne, je to chemické umělé sladidlo vhodné pouze pro diabetiky. Diabetická sladidla nejsou vhodná pro běžné použití.

 


1x

Med nebo datlový sirup. Záleží na tom, co. Na určité věci se hodí i rozinky, banány, sušené švestky, datle, fíky, meruňky...

 


1x

Používám Xylitol (březový cukr). Můžete zkusit i Stévii, ale ne každému chutná.

 

id

1x

Asi hloupý dotaz. Co musíte sladit? Kávu, čaj nesladím. Cukr potřebuji jen při vaření, např. přisladit rajskou a chlapům buchty bez cukru opravdu nejdou, ale to dávám poloviční dávku z receptu.

maylin*

Kávu si nesladím a na vaření samozřejmě používám normální bílý cukr. Potřebuji spíš ten na pečení buchet, protože peču fakt často.
liska5

Nudle s mákem, ovocné knedlíky, cereální kaše!

id

Sladké obědy nevařím, toho se nenajím

 

iv®

0x
Za mě taky Stevie či cekankovy sirup... Už bych cukr nedala, je pravda že teď v době své nemoci jsem sáhla po medu, kvůli kašli, ale brala jsem to jako medicínu

 

liska5

0x

Čekankový sirup u mne vede - nejmíň kalorií. Stevie taky možná..

Datlový sirup a med, pokud vám nejde o hubnutí. Nejsou to prázdné kalorie.

Rafinovaný a třtinový - dnes už jen v džemu či v koupeném pečivu. Javorový už neberu.

 


0x

Co může být zdravějšího, než cukr? Ropné produkty?

liska5

Rafinovaný cukr se vyrábí ve velkém teprve 250 let. Nejdřív ho měli jen bohatí na zámcích. Před tím u lékárníků jen jako lék. U nás 1. cukrovar v Hořovicích 1801. Rafinovaný bílý cukr začal mezi lidi u nás postupně pronikat po napoleonských válkách. Do té doby se používala přírodní sladidla z ovoce a med. Ty cukry, co potřebují naše orgány vč. mozku, ty si tělo samo umí vyrobit. Nepotřebujeme ho a velká spotřeba je příčinou mnoha zdravotních problémů.

Cukr není z přírodní řepy?

liska5

Po rafinaci v něm nic nezůstane, zato v řepné melase je všecho to přírodní. Čistě bílá kontra dehtově černá.

Ta rafinace je jen oddělení. Co je na tom špatného? Včeličky taky z květů oddělí jen nektar a následně vodu ..

 


0x

Jedu podle pckop, sladím normálním cukrem, když náhodou dojde, medem. Kafe - normální turek, dvě lžičky kávy, šest lžiček cukru,deci a půl vody, třikrát denně. Zdravé to možná není, ale chutná mi to... Vyhýbám se všemu,kde jsou tzv. umělá sladidla, jsou hnusná...


doplněno 06.03.21 21:46:

Liška5, to fakt není o penězích. Prokouřím a propiju denně více. Jen frčím na cukru, nesnídám, neobědvám, nacpu se večer. Vyloženě "zdravý" životní styl. . Můj obvoďák by zaplakal, kdyby už hoooodně let nebyl po smrti. Prostě zdraví neřeším a žiji. A sladké po cukru mi chutná. Nikomu to nevnucuji.

id

Týýý brďo, 6 lžiček cukru ... to nemůžete dát nikomu pusu nebot zůstanete přilepenej Ale proč by si člověk neudělal radost.

liska5

Čekankový sirup je příjemné chuti, určitě ne hnusný. Ale je drahý. To by za den dva prosladil stokorunu! Berger by se nedoplatil při té nadměrné konzumaci. Ten sirup má jen 5% cukru a 71% vlákniny a na 100g jen 161 kcal

 

liska5

A vy ještě kouříte! Bergere, a jste zdravý? Nic Vám to nedělá? Mne by po jedné Vaší dávce cukru v kafi polilo horko! Já ani cukr nekupuji. Stačí mi kromě čekankového sirupu a medu jen těch pár cukříků z kavárny.

Kafe totiž nesladím, ale dám si k němu hrstičku fíků a ořechů, nebo si namažu chleba s povidlama. To je můj cukrový vrchol. A když byly cukrárny, tak jsem si občas dala kokosové bezé.

Liška5, já nevím, jak to poznat. Normálně funguji, k doktorům chodím pouze na chiru,když mi něco upadne díky cirkule,hoblovce a tak anebo k zubaři. Obvoďáka asi nemám,původní umřel na věk a jiného jsem roky a roky nepotřeboval. Ten původní něco říkal o špatné hercně a fraktuře jater, strašil životností pár let. Tak jsem tam přestal chodit,jsem hodně po záruce a je mi fajn... Možná mám prostě štěstí. Ještě dodám,vzpomněl jsem si,byl jsem u něj v r. 1997.

liska5
07.03.21 21:38

 

veronika*

0x

Zůstaňte u toho cukru a medu.

Není potřeba do sebe cpát ještě více chemie než je nutné, že?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]