Nejste přihlášen/a.
Dietní je v tom smyslu, že se používá při zažívacích obtížích.
Pokud jde o redukční dietu - pak jako u všeho - záleží na množství.
není dieta jako dieta. Rýže je dietní, ale tak možná pro dietu na játra nebo žaludeční vředy.
Pro odtučňovací dietu moc použitelná není.
Rýže je poměrně lehce stravitelná, je dobrým zdrojem energie a B vitaminu. Její problém je v chemikáliích a plísních, jelikož pochází většinou z chudých asijských destinací, kde si hlavu nelámou hygienickými normami a předpisy o skladování. Zkuste místo ní bulgur. Přes noc ho namočte, pak stačí povařit jen krátce. Mně z něj chutná rizoto víc, jak z rýže. Stejně tak zkuste jáhly /propláchnuté předem vařicí vodou/ a vařené , jako rýže. Ty jsou bohatší, než rýže na minerály. A dají se také na slano i na sladko. Rýže nepatří mezi potraviny, které se jedí, abychom zhubnuli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.