Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uchovat smaženého kapra/řízek v lednici na druhý den?

Od: jarin® odpovědí: 10 změna:

Krásné vánoční svátky!

Nevím jestli jsem zařadil tuto otázku do správné poradna a rubriky, tak snad odpustíte. Včera jsem smažil kapra, nechal jsem si jeden kousek na dnešní večeři a nedal jsem ho lednice...nemám rád, když je to studený, ztuhlý a ten trojobal je takovej navlhlej. Teď ale přemýšlím nad tím, jestli bude poživatelný, nerad bych z toho měl nějaké střevní potíže. Bude to ok?

A stejná otázka platí v případě kuřecího řízku, který jsem smažil dnes na oběd a jeden kousek jsem si schoval na zítřejší oběd, do lednice s ním nebo nemusím? V tomto případě bych ho mohl ještě zachránit. :D

Děkuji a pěkné svátky!

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Dnes sem dojídal kuřecí řízek který žena nechala na plotně ,(žádná lednice) ...vyníkající

 


3x

Už snad skoro 70 let je má nejoblíbenější snídaně po Štědrém dnu: 2 kousky smaženého kaptra, připraveneho včera večer. Tu studenou rybu mám snad ještě raději, než čerstvě nasmaženou. Letos jsem měla taky. Byla to veliká dobrota, jako každý rok a moc jsem si pochutnala.

Možná ty obavy pramení z naší rozežranosti. Za mého dětství se snědlo všechno, když ne k obědu, tak k večeři a dojídalo se to třeba až druhý den. Dneska každý dumá nad zárukou, nad dobou spotřeby...Můj děda by řekl: "Hlad na vás, vy pacholci:" Jaga.

 

ben®

1x
Dobrý den, problém bych v tom nehledal - ošklivost se vysmaží a zůstane dobrota . Pokud Vám smažené nedělá potíže ani čerstvé, tak směle do toho. Zdravím!
P.S. Základ je starší jídlo nejdříve očichat a dle toho učinit další kroky.
doplněno 26.12.24 16:09: jarin - jak už jsem si stačil všimnout, tak vím, že umíte otázky jen založit a potom už tam nijak nereagovat. Nicméně se Vás zkusím zeptat, jak to s tím jídlem dopadlo?
doplněno 04.01.25 17:25: jarin - díky, díky, díky. Vsadil jsem se, že nezklamete a už se (jako tradičně) neozvete. A vyhrál jsem! Tak hlavně mně to nepokazte nějakou opožděnou reakcí a odpovědí. To byste mě naštval .

 

trtr

1x
Zdravím, ryba bude horší, ale řízek by mohl v "normální" teplotě přežít. Nicméně se takto nedělá, doporučuji uložit do lednice po zchladnutí a před konzumací buď ohřát, nebo nechat třeba hodinu oteplat. Salát neohřívat, znám experta co to udělal .
Salát ohřívám vždycky Ne nijak moc,ale na pár vteřin ho do mikrovlnky dám vždycky

 

bramburka

1x

Jidlo patri po vychladunuti do lednice a pred dalsi konzumaci ohrat treba v troube s kouskem masla navrch. S tou rybou bych byla opatrna.

 

km

1x
Nemusite dat do lednice, ale je dobre zaklopit a dat nekam do nizsi teploty nez je bezna trenkova v pokoji.

 


1x

Kapry dojídáme třeba i dva dny, dám do chladné chodby nebo ještě chladnějšího špajzu, přes to utěrku. Salát je v lednici, teplý nesnášíme.

 


1x

Studený kapr druhý den k pozdní snídani výborný.

 


1x
Vždy do chladu. Na ohřev v mikrovlnce u řízků stačí vždy zmenšit výkon(cca na půlku +úměrně natáhnout čas) a nebude to vysušené ani maso neexploduje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]