Zdravím. Nedávno jsem podruhé stočil medovinu a je lehce perlivá. Jak je to možné? Vykvasila celkem bouřlivě a po prvním stočení neperlila. Už byla dokvašená. Barva je úplně čistá bez kalu a chut je dobrá. Před druhým stočením byla v chladu, takže není důvod, aby se znovu rozkvasila. Mimo to mám z prvního stočení zbytek a ten neperlí. Má někdo zkušenosti, proč začala perlit? Díky
Po stočení ještě obsahuje kvasinky a je v teplotě víc než +13 stupňů a dokvašuje,protože obsahuje zbytkový cukr.Musel byste provést sterilní filtraci.Medovinu zasiřte spálením plátkové síry nebo přidáním pyrosulfidu,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.