Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Svatomartinská husa v restauraci

Od: honzaf odpovědí: 34 změna:

Myslíte, že v Praze by se našla nějaká restaurace, kde bych si mohl dát k obědu svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím bez toho, že bych si musel to dopředu rezervovat jak naznačovali nyní v televizních novinách, máte nějaký tip kam zajít se najíst?

 

 

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

7x

Letos zrovna nevím, ale několikrát jsme měli svatomartinskou husu v restauraci ŠNYT bez objednání a dobrá byla! Je to šikmo proti divadlu Gong ve Vysočanech, Kovářská 488/16, zavolejte si, jak to letos mají. Tel.792 296 515. Koukla jsem, že husy od 15h

 

git

6x
Vždycky toho mívají o něco víc než je rezervací. Navíc, jako i v jiných případech, prostě někdo i přes rezervaci nepřijde. Nevím, jestli se vám to podaří hned v první knajpě a hned v pravé poledne, ale nakonec si myslím, že uspějete. Každopádně si připravte tak 500+ Kč za porci. Dobrou chut.

 


4x

To máte asi smůlu. Nevím, jak letos, ale rezervovat husu i pár týdnů předem bylo v minulých letech v Praze nutné snad ve všech hospodách.

 


4x
Za tu cenu co se prodává porce v knajpě si doma upečeme celou kachnu. Pravda - husa to není, ale pochoutka je to taky.

Já nedávno našel recept, že se dá i kuře upravit tak, že se to dá i k té huse přirovnat. Jsme s manželkou sami a tak si to zkusíme.

Velmi jednoduše - vezmeme celé kuře a do něj, dovnitř, vložíme patku z chleba, ve které vydlabeme střídu a nahradíme ji několika lžícemi vepřového (nebo lépe husího) sádla. Pak kuře osolíme, hodně pokmínujeme (to bylo zdůrazněno) a pečeme běžným způsobem v pekáči v troubě. Trochu podlejeme (možno i trochu bílým vínem). Pečeme nejdříve zakryto alobalem, občas podlejeme a ke konci pak alobal sundáme a dopékáme "na kůrku". To sádlo jej údajně "prostoupí" a dodá mu i výraznější vůni a štávu. No a včera jsem koupil, v Penny, celé kuře 1,8 kg v akci, za cenu 80,- kaček.

to zní dobře

 


1x
U nás v naprosto obyčejné restauraci, výborná jídla v průměru za 160 Kč nabízejí teď jedno stehno, zelí,knedliky 590 Kč. To bych ji raději upekla celou.

Raději zachranim jeden život husy než abych dotoval tuhle radost restaurací.

Docela dětinské. Tu husu sežere ochotně někdo jiný.

Já jen, že tyhle nehorázné ceny , pokud je člověk ochotný je akceptovat, přináší další a další zdražování. Hospody narvané, tak co, zdražíme ještě víc... at se ta inflace hezký točí. Němci mají 4x tolik, ale nejdou proti sobě, protože ví, že příště jim obchodník naúčtuje ještě víc a bude to zkoušet tak dlouho, pokud to budou akceptovat. U nás mají restaurace podstatně vyšší zisky při nižší návštěvnosti. Někde bude chyba a i proto máme nejvyšší inflaci v Evropě.

pi
Však to je správně, když mám převis poptávky, tak zvednu cenu.
Ty jsi levičák?! Že by sister poval ceny, nařizoval kolik má stát máslo z pozice států, a podobné 3,14čoviny?
Obrana je jednoduchá. Nechodit tam, pokud se mi to zdá drahé. My s rodinou už víceméně jdeme jen do prověřené restaurace, bohužel není levná. Ovšem vím, že si pochutnám. Ale na výletech po nemálo zkušenostech s vyloženě nedobrým jídlem v poslední době už restauraci vynecháváme.

Včera dcera říkala, že její skoro tchýně šla s kamarádkami na tu husu, domluvili si stul, kde se dobře vaří, ale byly hodně překvapené. Počítali, že to něco bude stát, ale když jim řekli 4800 za čtyři lidi, tak se málem složily pod stul. A to v tom byl malý předkrm, než se donese ta husa, potom zákusek a dvě deci vína. Další víno už jim nedonesli, jednoduše je poslali někam, protože stul je již rezervovaný pro další dobrovolné dárce peněz. Holt na víně se tolik vydělat nedá. A milá husa nebyla vůbec dopečená, dodělaná a dobrá. A tohle se týkalo vesměs většiny co odešli nespokojení. Takhle to dopadá, když se vyhlášená hospoda i přes meníčka přeorientuje na zisk než spokojenost zákazníka. Myslím, že tam dlouho nikdo nepáchne, jestli vůbec.

Tak to je hodně divnej příběh.A zajímalo by mě co konkrétně ! to je za restauraci.

Protože nechat ve 4 lidech za cca hodinu skoro 5 tisíc utraty aby jim personál pak řekl že už nic nedostanou a at "vypadnou" trochu divný ne? Pochopil bych to kdyby usrkávali jen sodovku ale tohle..

Při takovém chování k zákazníkům už by museli dávno zkrachovat.

Kde to bylo?

asd1

Běžná past na "cizince", stáhnout o prachy a vzít dalšího. Turistů je dost, tak tihle sice už nikdy nepřijdou ale místo nich dorazí další.. A tihle půjdou do sousední resturace, ti ze sousední zase do týhle. Proto i takový restaurace dlouhodobě fungujou a nekrachnou. Když už krachnou tak to prodá a přesune se jinam na další kolo - prostředky na to má.

Spíš krachne nadšenec s dobrou kuchyní za lidový ceny, hodně práce za malý zisk, něco do toho vletí a je v mínusu z kterýho se nevyhrabe..

Toto "konstatování" uvedené zkušenosti, je hezké, ovšem celkem zbytečné. Podstatně významější by bylo, zveřejnit konkrétně o kterou restauraci šlo a případně se to pak snažit rozšířit , třeba i co nejvíc na inetrnetu. Jinak pokud je někdo nespokojený, tak tam sice příště nepůjde, ovšem nahradí jej jiní, kteří o tom nevědí. A jak vidno, je stále dost těch, kterým víc jak 500,- ze porci, vůbec nevadí.

restaurace si na googlu hodnocení upravují nbeo sami hodnotí. Stačí kouknout na "klucizprahy"

007cz
Jaká je tedy přiměřená cena za zboží, službu? Kdo ji určí?Zvláště když je poptávka větší než nabídka.

Stejná poptávka je po levných potravinách. Co EU už ne*ere, rozmrazí se někde kamion nebo zkazí na slunku na parkingu, se vyveze čechům do Kauflandu.

Poptávka je. Dokud ty svinstva bude někdo kupovat, tak na druhou stranu češi si nemají na co stěžovat, když to sami podporují a kupují.

007cz
Co má s chováním spotřebitele společného EU? Má přikazovat co mají nakupovat? Ach jo.

Společné je jen to chování poptávky vs nabídky.

Až lidi přestanou kupovat předražené husy v hospodách, kde si nesednou a pomalu k vůli takové blbosti si vyběhají i covid pas a nechají se naočkovat kde čím, jak jsme viděli před pár lety, tak se nic nezmění.

007cz
Proč nemají lidé kupovat předražené husy v hospodách? Asi jsou lidé, kteří jsou s nabídkou spokojeni, usuzuji dle obsazenosti restaurací. A proč se lidé nemají očkovat? Kvůli cenám v restauracích?
hob
@Stir kopiruje USA prezidenty, který takhle kazdorocne zachanuji krocana )
Proste cokoliv pro zviditelneni:
Zdroj: ceskenoviny.cz/...

007cz... jsi to pěkně pomotal dohromady a nebo jsem to spíš špatně nastínil. Lidi by se především neměli chovat jako prodejné ovčí stádo. Pokud by se sešla masa inteligentních lidí, tak s námi vláda a gastro takto necvičí. Bohužel se vždycky najde většina, co to akceptuje a brble pak v diskuzích a doma. Přesto to udělá a jde na ruku jak prodejná de*...a

Milancukrar vesnice na JM, blíže nebudu komentovat,ale co čtu zde, tak dražší než Praha. Politik to zdůvodní malou konkurencí
007cz
Gumidek. Tu dobu kdy inteligentní masa neovcí určovala hostinském co a za kolik má prodávat pamatuji. Nebyla to hezká doba.

Tak to je opačný extrém. To bych nechtěl v žádném případě (viz ČSN normy). Lépe nějakou rovnováhu. Zlatý střed .

 

 


0x

No, začíná bussiness na lidech, kteří nevaří. Zachvilku bude kapr přes Vánoce za 1000kč.

Nejlepší je uvařit si husu sám.

V restauracích do toho kydnou tunu oleje a vše možného koření v čem to plave, dá 590kč a pak ještě cejtí žaludek do půlnoci na mrzáka.

...

Bez rezervace doporučuji mimo obědové časy nebo pozdní večerní či před začátkem večera. Prostě časy mimo špičku.

pi
Přesně, jak ti zloději auto vopraváří - koupě brzdovou hadičku za 111 a za opravu 20 minut ti vyúčtuji 1400,- )

Opět nastane doba kutilů

 


0x
A stojí mimochodem ta husa vůbec za to? Myslím za tu cenu.

 

asd1

0x
Asi najdeš,ale je to loterie jestli bude a taky kvalita.
Za ty prachy,to radši udělám domácí akci s pecenim domácí husy,vlastním zelím,plechovym soudkem piva a domácím knedlíkem. Celodenní obřad pro celou rodinu zakončený sezranim husy a vypitim soudku :D
To kuře predelany na kachnu zní dobre,asi zkusím, nebo ke kureti přihodit kachní stehno jako koreni.

 


0x

Určitě by se dalo někde něco najít. Mé celoživotní "krédo" zní "Tomu kdo vytrvá, nic není nesnadné. Pamatuj, jedinou ranou dub nepadne". Ovšem marnit čas, Tebou řešeným problémem a pak za to dát jěště ty "nekřestanský" prachy, co za to chtěj dnes, to bych si ji raděj opravdu upek doma, v klidu a v pohodě. Ale jak jsem uved - "Tomu kdo vytrvá... A tak přeji úspěšné hledání a hlavně spokojenost s celkovým výsledkem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]