Nejste přihlášen/a.
Jen takový postřeh: tady u nás v curkárně: 130gramový zákusek "Pařížský dort", 69,- kč ! Koupili byste to? Proč je to tak drahé...
Totak dobrý.Bohužel národ je lakomý a raději si koupí nové hadry,nebo mobil,a nejhorší na tom je,že všichni všemu rozumí a ví jak by to mělo být správně,ale nikdy nezkusili samostatně podnikat,oný by je ta kecy o drahotě rychle přešly,
Přesně tak. Když se neprodá, tak se vyhodí. A lidi moc sladké nekupují. Spíš cigára a chlast. NAvíc kvalita cukrářských výrobků je mnohdy odporná. Ořechovo-kávové-krémy s vysokou trvanlivostí, aby mohli prodávat lacině, ale v puse jak přežvikovat překližku a dřevěnej hranol. Fuj.
Cukrářské výrobky s ovocem a želé mají malou trvanlivost a proto jsou i dražší, protože se počítá s likvidací neprodaných kusů.
Taky trik s trvanlivostí je vše přelévat čokoládou, ale pak je vše jednotvárné.
Není to zas taková věda. A jak tu padlo, dobrej cukrářů je málo. Lidi pak už nekoupí či málo kdy koupí jinde.
Raději v obchodě koupí marlenku a to je sázka na jistotu. Nebo upečou vlastní bábovku či linecké.
Ne, nemusí být lakomý. Akorát většinou nemá ponětí, co všechno je potřeba promítnout do ceny. A ano, i zisk tam musí být. Jinak by to celé nemělo smysl. A nedělejme si iluze, že by lidé remcali ohledně ceny kvůli své nadprůměrné finanční gramotnosti. To jsou spíš výjimky.
Přesně tak, sice nás na vysoké finanční gramotnosti neučili, ale citem odhadnu, co je už "moc"...
"Proč je to tak drahé..."
No protože je drahé všechno. Ale lidi na to zřejmě mají a kupují to, protože jinak by to cukrárna musela dát levněji. Akdyby to holt nešlo, tak by to nevyráběla. A když na to lidi mají a chtějí to i za tuhle cenu, tak proč by to mělo být levnější? Vždyt Vás nikdo nenutí to kupovat.
Já bych to za tu cenu nekupoval, i když by mě to určitě nezruinovalo. Prostě nekupuju něco, co se mi zdá předražené a nutně to nepotřebuju, i když na to mám. Že jsou drahé zrovna dorty se mnou moc nelomcuje.
ano, dostal jsem stvrzenku, tu vyžaduji vždy... naopak CENOVKA tam nebyla, to bych samozřejmě nekoupil...
Tak teď tomu nějak nerozumím. Píšeš, že cenovka tam nebyla, že bys to jinak nekoupil a přitom jsi na to dostal stvrzenku. Tak jak to bylo doopravdy? Kápni božskou.
Koupil jsem to a až pak se dozvěděl cenu! A nerad zaplatil 35 Kč, chodím na zákusky jen když je sleva 50 procent... a 35,- Kč ve slevě mi přišlo příliš
Někdy v zimě jsem si, asi v nějakém pomatení smyslů, koupil v obchoďáku pecen chleba. Pravda, nestál 80 korun, byl levnější, ale zase to byla hmota bez chuti a bez zápachu. Druhý den už nepoživatelný.
To si radši připlatím a koupím chleba co chutná a navíc vydrží i tři dny.
Chutná = glutamany a fortifikační směsi.
To, že něco chutná, ještě neznamená, že to je bůhví jak zdravý
A že chleba vydrží? No v mrazáku vydrží taky, případně když uschne tak jsem schopen ho sníst jako suchary taky bez problémů, pokud mám hlad.
Ono posuzovat zrovna u chleba chut je ošidné, Člověk zvyklý na mnoho soli, tomu se zdá všechno nedosolené, mně se zdá zase všechno přesolené. podle chuti nejde posuzovat kvalitu běžných potravin, možná nějakých speciálních, jako je víno, či speciální Masné výrobky
@evelinaeva - Předem upozorňuju, že ceny nejsou "řetězcové", ovšem chut a výdrž taky ne. Občas se dá narazit na "včerejší"chleba za 50 % ceny, ale to je hodně o štěstí. Zkuste, uvidíte - Le Caveau (broz-d/...
V pohodě. Když musíš, tak musíš ..
Tyhle jsou z Jednoty COOP. Cena 930,- kč za celou pikslu.
Malý seznam toho co obsahuje cena tvého DRAHÉHO zákusku.
Suroviny
El,energii-dnes ranec peněz
Plat cukrářky-není malý,jinak nikoho neseženeš
Odvody-taky nejsou malé
Servis a opravy strojú
Toaletní papír,ubrousky,čistící potřeby a další mraky věci nutné k provozu,jako je nájem topení v zimě,klima v létě,neustále běžíci lednice,chladíci stoly,taky se kazí,účetní služby,platby za terminál,za pokladní systém a už se mi nechce přemýšlet.Běž se udeřit do palice,třeba se ti rozsvítí.Jo a DPH jestli víš co to je.
Netykat, neznáme se... tady ve Zlínském kraji jsou výdělky nízké, takže tak drahé zákusky si kupovat nemůžeme... Já naletěl, protože tam NEBYL papírek s CENOU, bylo mi hloupé těch 35,- Kč nedat (zákusek byl ve slevě 50 procent)
Pokud stojí někde točená plzen cca 60kč a více tak mi připadá cena zákusku 69kč úplně v pohodě. Tím myslím fakt zákusek ne třeba kremroly nebo špičku. Cena kafe někde v restauraci 45kč a více. A to si dávám jen obyčejného turka.
Jak tu pár lidí řeklo, kdo nepodnikal nebo nepodniká tak neví vůbec nic o těch nákladech.
V Jeseníku byla cukrářská výroba, ale padla, že neměli výrobnu podle parametrů EU. Tak nám oblíbenou cukrárnu zavřeli. Teď je tu nová cukrárna Pepés, kam se pravidelně vozí dorty a zákusky z Břeclavi! Cena 69,- za kousek normálka, průměr.. Zato v Uničově v té uličce k šatlavě /Muzeum vězeňství/ jsou, nebo aspoň loni na podzim byly, nejlevnější zákusky v republice. Od 9,- do 26,- Kč. To jsem zírala.
Dnešní hořká zkušenost nákup od zmíněné Smetanové cukrárny. Tfujtajxl velebnosti optické zmenšení indiánové málo ušlehané hmoty.
V porovnání s tim, že před pár dny jsem si kupovala v jistém malém vesnickém obchůdku indiána za 25 Kč pěkně našlehaného ochuceného dorůžova. Víska v blízkosti Jeseníka.
Starej Drugda má jen klasiku, ustrnul před 40 lety. Mně u něj nechutná ani to kafe. Uvnitř jen dva stolky. U mne zdaleka vede kavárna Enea.
Liška, byly dva bráchové. Myslim, že ten co má cukrárnu, upekl na Sluňáku psa a jak si kamarádi dávali. Fuj.
To už je 45 let.
Na zákusky moc nejsem a jejich cena mě ještě nedávno nezajímala. Ale šla jsem s dcerou a vnoučaty do místní kavárny - cukrárny. Děti si vybraly zákusky a já se rozmýšlela, jestli po dlouhé době přece jen něco neochutnám. Bez brýlí jsem šla k vitríně. Zákusky vypadaly moc pěkně, ale zaujala mě cena. První číslice mohla být 3, ale taklé 8. Za cenu přes 30 Kč bych si něco vybrala, ale za cenu přes 80 Kč mě pomalu přešla chut. Zákusky opravdu stály přes 80 Kč. Podle dcery jsou tyto ceny v Praze běžné. Znalejší kamarádka tvrdí, že zrovna tato cukrárna patří v našem městě k těm nejdražším.
Každá věc má takovou cenu, jakou je za ni někdo ochoten zaplatit..
Chodím pro chleba do pekařství Ječmínek, zrovna včera jsem koukla na zákusky, spousta z nich á 35Kč/kus. Ještě nedávno byla u některých cena dvojnásobná, což kvalitě podle mě neodpovídalo, zas taková hitparáda to není.
U podobných věcí si občas říkám, jestli já bych byla ochotná to za tu cenu péct?
Ale zas např.za Libeřský koláč bych dala i víc...
Trh si cenu určí..
Cukrárna musí zaplatit samozřejmě suroviny, člověka, co to vyrobí, člověka, co Vám to prodá a přinese, nájem, vytápění prostoru, člověka, co umyje nádobí, elektřinu na chlazení, svícení, mytí nádobí, vodu, pojištění, náhradu rozbitých věcí a v důsledku i výrobu zákusků, které se neprodají a musí se vyhodit. A taky splátku úvěru, který si museli vzít, když to rozjížděli a koupili za to nábytek, chladicí pulty atd.
Ale hlavně cena toho výrobku je určena hlavně tím, jak dobře se ten výrobek prodává. Představte si, že jich dokážou vyrobit za den 20 a za cenu 50 by to ještě pokrylo náklady. A oni je všechny prodají za půl dne a odpoledne je už nemají. Co s tím? Buď si můžu půjčit a rozšířit výrobu, nebo prostě zdražím. Za 69 je budou prodávat pomaleji a prodají je až odpoledne. Nestojí je to nic, ale vydělají o 380 korun za den víc a nestojí je to vůbec nic. Můžou rychleji splácet úvěr nebo to rozšíření zainvestovat už ze svého a ne z půjčky.
A jestli bych si to koupil? Záleží jak moc potřebuju k životu zákusky. Když na něj nebudu mít každý týden, koupím si ho jednou za měsíc.
Já bych to nekoupil. Každopádně jsou ceny přemrštěné. Je to jako s benzínem. Nastane problém a ceny druhý den vyskočí drasticky nahoru. Problém odejde, ceny však zůstanou. Indiánek stál 19 Kč, teď stojí 36, ale pozor! - je o třetinu menší. Takže nestojí 36,-, ale vlastně 50Kč. Po druhé stránce- malopodnikatelé to opravdu nemají lehké. Je to mazec, co s nimi za falešného kovidu prováděl Babiš a co teď provádí Fiala.
ad cena, pokud bereme inflaci 20%, tak kolik to dělá za 3 roky? Že by 60%?
Povídej, co prováděl? Myslím že Babiš jim nasypal, podobně jak důchodcům...
Babiš prováděl například to, že naši malopodnikatelé a prodejci museli mít zavřeno, ale markety vesele prodávaly. Přitom ti naši museli nájmy, platby za teplo či platy zaměstnancům platit i když neprodávali. Bylo to zrůdné a protizákonné. Přitom kovid prakticky nebyl, byla to jen falešná hra globalistů. Je druhá možnost, jestli měl Babiš na výběr, jestli nemusel plnit globální zadání... Mnoho českých podnikatelů to položilo, cizí měli žniva. Co tropí Fiala je škoda psát. Naprostá devastace státu.
Přesně tak, služby zvýší cenu: Stoleček se židličkou k posezení, umyjí za vás talířek, prohodí slovo, prodavačka dostala pro vás uniformu, ...Důchodkyně, zajděvší si na zákusek s kávičkou za levný peníz nikoho nezajímají. Inkasuje se lépe od pracujících (manažerů). Jenomže ty dorty nejsou tak vynikající, jsou to nejspíše načančané eurodorty - ve své většině. TAkže v kaputalizmu musíme hledat, pátrat, - a tam teprve pro dobré docházet a podporovat. Není-li posezení - uvaří se dobrý čaj k vypátranému levnému zákusku přímo z pekárny doma.
S ohledem na třicet hrubého je to prostě hodně, Balkánský řez stával před třemi lety 13,- Kč, toto je akceptovatelné... platy o tolik moc nenarostly
@martincakl A taky tatka neustále mluví o tom, jak pivo stálo 3, a benzin 5 a kubik vody 1,-? )
Hruza co?
Dort od Hájka, za ten bych dala jednou za čas i víc. Bohužel v našem prdelakove není kde. Když někdo dokáže dat za pivo stejný peníze, o cigaretách nemluvě, tak proč by ne za zakusek, pokud je kvalitni.
My nevime kde to je TADY U VAS Proto ani neumime zhodnotit, zda jsi kupoval potravinu, dortik anebo zazitek.
Tyhle vyrobky se prece nenacenuji podle "vyrobnich nakladu", ale podle toho, co trh unese a fakt, zes koupil svedci o tom, ze se to proda.
Vedel jsi, ze i DPH se lisi(lisilo) na jidlo s sebou a na jidlo snezene v provozovne?
Jak uz tu padlo, pokud myslis, ze moc vydelavaji, tak zaloz U VAS KONKURENCI a prebij je kvalitou a cenou, o tom je trzni prostredi prece. Pokud ta kvalita (dortu, prostredi, servisu) stala za how.., tak tam priste nenakoupis nejen ty, ale i ostatni a prodejci zavrou kram/provozovnu/vyrobnu, jak JEDNODUCHE...
Ps: Kdesi v Praze prodavala mlada holka nejaky tusim kolace, take kousicky (osminky?) a asi za mnohem vice (placnu 200,- za kousicek) a byla s tim i v DVTV a i predtim tam stali placnu 20 metru fronty
Zkratka, pokud se to prodava, tak neni moc duvod nezvysovat ceny... viz cigarety a chlast, furt se zvysujou dane a furt se to prodava ...
Ano, je to drahé. Jenže, jen tak z plezíru, spočítejte si materiál na nejjednodušší buchtu s ovocem a posýpkou, nemáte-li vastní vejce a zahradu s ovocem. A to je buchta ke snídani. Taková jakože "fajnovější", ne špicovní, ale řeba jen bábovka.tam už je to o něčem jiném. Počítejte! Co stojí šlehačka, máslo, cukr, vejce, ovoce, nemluvím o speš přípravcích jako třeba pudink, želé, kokosové mléko, atd. Bez nákadu na prostory a vybavení výrobny, mzdy, daně, voda, proud, plyn... Už jen vzpomeňte na vánoční cukroví doma. Žádná láce! Také mi pohled na cenovky zákusků, na který mám chut, zhořkne a poohlasně řeknu: Snezte si to sami.
To je dobré, stále se motáte kolem zákusku, jakoby cokrárny prodávaly jen ty. Co zmíněná káva? V téže cukrárně.
7g kávy, 150ml vody - a máme turka.Nesladím. Za kolik ho bude pan cukrář prodávat? U nás zatím za 40,-. Dále zmrzliny
35Kč kopeček? Pokud nemáte děti, tak si to sám nemusím dát. No ale to přece před 30ti lety všíchni chtěli..
Cena bude tvořena nabídkou a poptávkou huráááá.
Ano, také si dávám turka, někde tady stojí/stával 31,- kč, jinak většinou zákusky kupuju v jiné cukrárně (Balkánský řez tam mají za 22,- kč) - ale o víkendu je otevřeno v cukrárně právě JEN tam
sasa: No výborně, ceniu kávy znáte, cenu vody také, takže náklady za "materiál" si spočítáte. A teď si k té ceně ještě připočtěte náklady na pronájem cukrárny, mzdu zaměstnanců, energie (včetně vytápění), veškeré vybavení cukrárny, náklady na údržbu a servis. Za kolik že tu kávu budete potom prodávat?
Turek není káva ale blivajz. Nicméně vážně. Suroviny tvoří na ceně kávy naprosto minimální část nákladů. I kdyby se cena kávy zdvojnásobila, celkovou cenou to moc nepohne. A pokud pominu nájem, amortizaci vybavení, energie, DPH, tak i mzdová složka je poměrně významná. A každý chce dnes přidávat peníze, ale už není ochoten někomu jinému ty peníze na mzdu dát. Jenomže kde je chcete vykouzlit jinak než od zákazníků? Opravdu mě udivuje, že někdo nechápe, proč stojí kafe 40 korun.
Protože NECHAPES, ze na tom se vydělává!
Nejen v KFC (čerpací stanici, české poště, prodejně bot, všude) mají nařízeno každému u kasy nabízet (vnucovat) a berou provize z těchto prodejů předražených doplňku- zbytečností
Právě že ti to nikdo nenutí, to je přeci tvoje věc, jestli si to koupíš nebo ne, pan Gillette taky dával levně nebo zadarmo holící strojek, a prodával za draho žiletky )
Kdybysme chtěli všelijaký regulace ale pak nadáváme na všechny ty regulace. A přitom si neuvědomujeme, že jediný monopol na násilí má stát. Vše ostatní je dobrovolné
A tušíte, lidi, že ten zisk, co tu napalujete je přesně to, co zbyde majiteli na jeho živobytí, po dalším zdanění samozřejmě. Takže by to měl dělat jako charitu?
Ceny, ceny, ceny, proč je někdy levnější pivo než soda? Teď jsem zvědav na ty obhajoby nákladů...
Pivo/soda. Protože když zasedne místo u stolu chlap pijící pivo, u jednoho nezůstane, zatímco sodař tam obsadí místo pro perspektivnějšího zákazníka na půl večera a cucá tu jednu sodovku. Nemluvě o tom, že pivař k tomu objedná tu utopence, tam zas polívku nebo frtana.
Ve výsledku je vyšší tržba z toho pivaře.
Ono podnikání fakt není něco, co pochopí ten, kdo se tomu nikdy nevěnoval.
V Pardubicích má Střední průmyslová škola potravinářství a služeb školní prodejnu, kde prodávají cukrářské a pekárenské výrobky.Dobré.A ty ceny-nebudete věřit vlastním očím ,jak to mají levné.
Předpokládám, že ta "školní prodejna" nemusí být zisková (a také není). Pak ceny za které prodává, jsou samozřejmě zcela mimo a nelze je srovnávat s běžnou cukránou.
Je mi to jasné,ale jsem ráda,když můžu koupit cukroví i pečivo za příznivé ceny.Existují i učnovské restaurace,nebo kadeřnictví.Ceny vždy příznivé a učni si dávají pozor na kvalitu a ještě je kontroluje mistr.
Tak dneska mám trumf: Šumperk, pěší zóna, nová cukrárna CUKRle. Roládka s trochou šlehačky a třemi borůvkami 99,-. Ostatně všechny zákusky byly za 99,-. Žádné velké, spíš váhový podprůměr. A Presso lungo bez mlíka 55,- Ale velice čisto, upraveno, servírováno na romantickém retro porcelánu. Obsluha - 2 mladičké snaživé slečny, končně oblečené, jak se na cukrárnu patří. Tady to vidím na drahý pronájem a taky nenatahat si hlučnou neukázněnou klientelu.
V kauflandu je naproti cukrárna a masna-lahůdky. Tam stojí třeba špička 17 kč a v cukrárně 38 kč .
Taky nevím proč.Jinak zákusky u nás v lepších cukárnách stojí taky asi 65-68kč Ale jsou to ty hodně přeslazené.Normální dobré nepřeslazené stojí tak 55kč v jiné dobré cukrárně(beze, kubánský, pařížský, harlekýn.apod)
V tom Kaufu neplatíte obsluhu, energie světlo, teplo, ani péči o toalety, po nikom nemyjete nádobí, žádné pronajaté m2 na stolečky. Stačí jedna prodavačka.
Ta nemáte pravdu .V tom areálu Kaufu je ta masna a vedle - přímo vedle je taky nějaký prodejce cukrář a má to dražší.Mají úplně stejné podmínky.Taky tam nemají stolečky , nic nemyjou.A pochybuji, že by za světlo energii ani masna ani cukrárna neplatili tomu kauflandu, u kterýho to mají naproti pokladnám obě firmy pronajaté.
A kolik ty chceš za hodinu dvě práce, schválně?
já že banda 4 cikánů po mně chtěla za 4 hod. práce s lopatou asi 10 000 Kč bez dokladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.