Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vysoká cena zákusků

Od: soles47 odpovědí: 109 změna:

Jen takový postřeh: tady u nás v curkárně: 130gramový zákusek "Pařížský dort", 69,- kč ! Koupili byste to? Proč je to tak drahé...

 

 

109 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


11x
Když musíš zaplatit dobrou cukrářku, tak máš náklady na den tisícovku a ještě jsi ani neotevřel. Kolik musíš prodat zákusků s marží 10 korun? A to ještě nikde nemáš náklady na suroviny energie, nájem, pořizovací náklady na vybavení a daně.
Ono se to hezky kecá, že materiálové náklady na ten zákusek jsou do pětikoruny za kus tak by se měl prodávat tak za dvacku a všichni by byli spokojení. Jenže realita je úplně jinde. Když nechceš dělat z polotovarů a náhražek, tak nic levného nevymyslíš. Určitě nechceš zákusky dotovat z výdělku za kávu a zmrzlinu. Ty si musíš nechat na zimu když každý sedí doma na zadku a do cukrárny nepůjde.

Totak dobrý.Bohužel národ je lakomý a raději si koupí nové hadry,nebo mobil,a nejhorší na tom je,že všichni všemu rozumí a ví jak by to mělo být správně,ale nikdy nezkusili samostatně podnikat,oný by je ta kecy o drahotě rychle přešly,

Přesně tak. Když se neprodá, tak se vyhodí. A lidi moc sladké nekupují. Spíš cigára a chlast. NAvíc kvalita cukrářských výrobků je mnohdy odporná. Ořechovo-kávové-krémy s vysokou trvanlivostí, aby mohli prodávat lacině, ale v puse jak přežvikovat překližku a dřevěnej hranol. Fuj.

Cukrářské výrobky s ovocem a želé mají malou trvanlivost a proto jsou i dražší, protože se počítá s likvidací neprodaných kusů.

Taky trik s trvanlivostí je vše přelévat čokoládou, ale pak je vše jednotvárné.

Není to zas taková věda. A jak tu padlo, dobrej cukrářů je málo. Lidi pak už nekoupí či málo kdy koupí jinde.

Raději v obchodě koupí marlenku a to je sázka na jistotu. Nebo upečou vlastní bábovku či linecké.

michalverner
hanys..to,že někdo nehodlá akceptovat cenu živnostníka neznamená hned lakomství. Kolikrát se může jednat o finanční gramotnost.

Ne, nemusí být lakomý. Akorát většinou nemá ponětí, co všechno je potřeba promítnout do ceny. A ano, i zisk tam musí být. Jinak by to celé nemělo smysl. A nedělejme si iluze, že by lidé remcali ohledně ceny kvůli své nadprůměrné finanční gramotnosti. To jsou spíš výjimky.

24.05.23 18:53

Beru

soles47

Přesně tak, sice nás na vysoké finanční gramotnosti neučili, ale citem odhadnu, co je už "moc"...

Citem odhadnete..
Tak to potom ano.
Já když vytvářím rozpočet stavby, tak to musím spočítat. Ale příště Vám to pošlu a Vy to s citem odhadnete.

@martincakl: není problém. 8 000 000 kč?

@pansvacinka: Skoro jste to trefil. Jedna větší poslední stavba nám vyšla 500mil Kč, ale řeknu investorovi to vaše číslo určitě bude rád!

 

makk

5x

Rada č1: Když Vám něco připadá drahé, začněte podnikat a dělejte to levněji (já to nezkoušel, ale když si člověk odhadne, co to asi tak obnáší, mnohdy nakonec zjistí, že je to ještě levné).

Rada č.2: Zdá se vám to předražené? Tak to nekupujte.

 


4x

"Proč je to tak drahé..."

No protože je drahé všechno. Ale lidi na to zřejmě mají a kupují to, protože jinak by to cukrárna musela dát levněji. Akdyby to holt nešlo, tak by to nevyráběla. A když na to lidi mají a chtějí to i za tuhle cenu, tak proč by to mělo být levnější? Vždyt Vás nikdo nenutí to kupovat.

Já bych to za tu cenu nekupoval, i když by mě to určitě nezruinovalo. Prostě nekupuju něco, co se mi zdá předražené a nutně to nepotřebuju, i když na to mám. Že jsou drahé zrovna dorty se mnou moc nelomcuje.

soles47

Ano, já to koupil v akci "SLEVA 50 % " - ale i tak se mi to zdálo moc, třicet pět korun ...

id
Jak jednoduché. Upečte si zákusek doma a spočítejte náklady.
A opravdu předtím těch 69 Kč stál? Obchodníci často u "slev" uváději cenu, za kterou to nikdy neprodávali.
soles47

ano, dostal jsem stvrzenku, tu vyžaduji vždy... naopak CENOVKA tam nebyla, to bych samozřejmě nekoupil...

re4zon
Vzdy vyzadujes "stvrzenku" a adekvatni cena je 13 Kc. Tim se vysvetluje leccos.

Tak teď tomu nějak nerozumím. Píšeš, že cenovka tam nebyla, že bys to jinak nekoupil a přitom jsi na to dostal stvrzenku. Tak jak to bylo doopravdy? Kápni božskou.

soles47

Koupil jsem to a až pak se dozvěděl cenu! A nerad zaplatil 35 Kč, chodím na zákusky jen když je sleva 50 procent... a 35,- Kč ve slevě mi přišlo příliš

poslanec

Omyl, koupils to akceptací ceny, tím, že jsi to zaplatil, až byla uzavřena smlouva.

informuj se u ČOI, pokud to zboží je v regálu, musí mít CENOVKU

soles47

CENOVKA nebyla, jen papírek : SLEVA 50 %

 


4x
Trochu z jiného soudku, jsem zvyklý nakupovat pečivo v marketech, dneska jsem zašel po letech do pekarný v malém městě, chleba 750g mě stál 80kč a kobliha 28kč/kus, upřimně nic extra kvůli čemu bych tam šel znovu.

Někdy v zimě jsem si, asi v nějakém pomatení smyslů, koupil v obchoďáku pecen chleba. Pravda, nestál 80 korun, byl levnější, ale zase to byla hmota bez chuti a bez zápachu. Druhý den už nepoživatelný.

To si radši připlatím a koupím chleba co chutná a navíc vydrží i tři dny.

evelinaeva
Zdravím vás a mam dotaz k tomu chlebu, co vydrží aspoň 3dny a dobře chutná.. Který chleba ma tyhle vlastnosti, jaky je obchodní nazev?
Děkuji

Vysockej chleba. Z pekárny ve Vysokém nad Jizerou.

evelinaeva
Jenyk - díky za odpověď. Ja jsem z Prahy, tak mit dobrý chléb asi nebudu.
Samozřejmě mají i rozvoz. Ale nejdál jsem to viděl v Nový Pace. Tedy do Prahy ještě dost daleko.
platil

Chutná = glutamany a fortifikační směsi.

To, že něco chutná, ještě neznamená, že to je bůhví jak zdravý

A že chleba vydrží? No v mrazáku vydrží taky, případně když uschne tak jsem schopen ho sníst jako suchary taky bez problémů, pokud mám hlad.

Ono posuzovat zrovna u chleba chut je ošidné, Člověk zvyklý na mnoho soli, tomu se zdá všechno nedosolené, mně se zdá zase všechno přesolené. podle chuti nejde posuzovat kvalitu běžných potravin, možná nějakých speciálních, jako je víno, či speciální Masné výrobky

@evelinaeva - Předem upozorňuju, že ceny nejsou "řetězcové", ovšem chut a výdrž taky ne. Občas se dá narazit na "včerejší"chleba za 50 % ceny, ale to je hodně o štěstí. Zkuste, uvidíte - Le Caveau (broz-d/...

glotyn

Dnešní chleba koupíš v Kauflandu, rohlíky tam celkem pravidelně mají za korunu pade až nula pade, už tak 18-19 hodin

pilivoj

Třeba Královský bochník z Globusu by nezvykle dobrý a ne moc drahý..A vydržel dlouho.

 


3x

V pohodě. Když musíš, tak musíš ..


doplněno 07.06.23 14:49:

Tyhle jsou z Jednoty COOP. Cena 930,- kč za celou pikslu.

23.05.23 20:38

To je přesně to, co v cukrárnách chybí. Jednoduché, dobré, nepřeplácané a mňam.

@pansvacinka
To vypadá skvěle, můžu poprosit o recept?
michalverner
Michal...cena receptu bude okolo 1500 Kč.

 


3x

Malý seznam toho co obsahuje cena tvého DRAHÉHO zákusku.

Suroviny

El,energii-dnes ranec peněz

Plat cukrářky-není malý,jinak nikoho neseženeš

Odvody-taky nejsou malé

Servis a opravy strojú

Toaletní papír,ubrousky,čistící potřeby a další mraky věci nutné k provozu,jako je nájem topení v zimě,klima v létě,neustále běžíci lednice,chladíci stoly,taky se kazí,účetní služby,platby za terminál,za pokladní systém a už se mi nechce přemýšlet.Běž se udeřit do palice,třeba se ti rozsvítí.Jo a DPH jestli víš co to je.

soles47

Netykat, neznáme se... tady ve Zlínském kraji jsou výdělky nízké, takže tak drahé zákusky si kupovat nemůžeme... Já naletěl, protože tam NEBYL papírek s CENOU, bylo mi hloupé těch 35,- Kč nedat (zákusek byl ve slevě 50 procent)

poslanec

Jestli v regálu nebyla cenovka, tak to je poruseninzskons a ČOI by udělila pokutu

Tobe bylo blbý se zeptat a pak ti bylo i blbý nedat 35 korun?

Zo víš ze ve Švýcarsku si muže průměrný občan dovolit restauraci tak maximálně 1x za rok?

 

tomas55

3x

Pokud stojí někde točená plzen cca 60kč a více tak mi připadá cena zákusku 69kč úplně v pohodě. Tím myslím fakt zákusek ne třeba kremroly nebo špičku. Cena kafe někde v restauraci 45kč a více. A to si dávám jen obyčejného turka.

Jak tu pár lidí řeklo, kdo nepodnikal nebo nepodniká tak neví vůbec nic o těch nákladech.

 


2x
Dvakrát do měsíce zajdu na kávu a zákusek. Obzvlášt když je zákusek dobrý dám si ho i dvakrát Ano, jsou lehce dražší, ale co je v dnešní době levné? Pokud mi chutná dám si jej. Proč je to tak drahé? Musíte počítat náklady na výrobu, práci (výrobce) a nějaký zisk výrobce. Doporučuji si upéct vlastní domácí zákusek uvidíte tu práci a náklady

 

jendad

1x

je to jednoduché . Máte tam někde další cukrárnu? Lidi hlasují nohama . Cena odpovídá nabídce . Pokuď není , tak v smolík . V tržním prostředí by podnikatelé nabídly levnější model (mezera na trhu) . Vše se odvíjí od cen nemovitostí (nabídky) , energií , surovin , pracovní síla.

Levnější modely haha tak dobře jsem se už dlouho nepobavil

 


1x
Dá se proti tomu velice efektivně bránit. Prostě to nekoupit. Dříve jsme občas kvůli dětem zašli, dnes zákusky kupuju v supermarketu v krabičkách. Třeba z Alberta od Smetanové cukrárny jsou celkem ok a za cenu jednoho z cukrárny máte dva až čtyři dle jednotlivého druhu. Stejné je to ale i s restaurací. Dnes dáte za oběd pro dva dospělé a dvě děti skoro tisícovku a to je jen obyčejné jídlo+polévka+nápoj. Jednou za čtvrt-půl roku tedy zajdeme do osvědčené restaurace s tím, že tam necháme přes tisícovku, ale je to "jistota". Po loňských zkušenostech, kdy nám několikrát (vlastně nikdy) na výletech nechutnalo jsem se totiž zařekl, že už pokoušet neznámé restaurace nebudu. Podotýkám, že mi nevadí závodní stravování, takže rozhodně nejde o rozmlsanost. Ale uvalit za základní jídlo pro rodinu 600-700kč a pak sledovat, jak to děcka nechcou jíst, žena taky půlku vrátí - jako sorry, ale nejsu pokladnička. Když servírce řeknete, že brambory jsou silně zatuchlé a dozvíte se, že to ví - co na to říct?Jinak k podstatě dotazu - platíte si ten servis. V ceně je pronájem cukrárny, platy, náklady atd. Stejné je to v servisu, kde dáte 600kč/h práce technika.

 

liska5

1x

V Jeseníku byla cukrářská výroba, ale padla, že neměli výrobnu podle parametrů EU. Tak nám oblíbenou cukrárnu zavřeli. Teď je tu nová cukrárna Pepés, kam se pravidelně vozí dorty a zákusky z Břeclavi! Cena 69,- za kousek normálka, průměr.. Zato v Uničově v té uličce k šatlavě /Muzeum vězeňství/ jsou, nebo aspoň loni na podzim byly, nejlevnější zákusky v republice. Od 9,- do 26,- Kč. To jsem zírala.

okolik

Dnešní hořká zkušenost nákup od zmíněné Smetanové cukrárny. Tfujtajxl velebnosti optické zmenšení indiánové málo ušlehané hmoty.

V porovnání s tim, že před pár dny jsem si kupovala v jistém malém vesnickém obchůdku indiána za 25 Kč pěkně našlehaného ochuceného dorůžova. Víska v blízkosti Jeseníka.

Drugda za Pradědem zas míval "umělohmotné" zákusky. Margarínové náplně, mnohdy pachut po barvivu. Já bych to nekupoval, ale bábi si potrpěla...

Copak Drugda

liska5

Starej Drugda má jen klasiku, ustrnul před 40 lety. Mně u něj nechutná ani to kafe. Uvnitř jen dva stolky. U mne zdaleka vede kavárna Enea.

Liška, byly dva bráchové. Myslim, že ten co má cukrárnu, upekl na Sluňáku psa a jak si kamarádi dávali. Fuj.

To už je 45 let.

Ježiš, BYLI.

 


1x
Rozhodně ne, ani předražené koláčky. To si radši koupím v marketu velkou zmrzku nebo šlehačku a přidám ovoce,

 


1x

Na zákusky moc nejsem a jejich cena mě ještě nedávno nezajímala. Ale šla jsem s dcerou a vnoučaty do místní kavárny - cukrárny. Děti si vybraly zákusky a já se rozmýšlela, jestli po dlouhé době přece jen něco neochutnám. Bez brýlí jsem šla k vitríně. Zákusky vypadaly moc pěkně, ale zaujala mě cena. První číslice mohla být 3, ale taklé 8. Za cenu přes 30 Kč bych si něco vybrala, ale za cenu přes 80 Kč mě pomalu přešla chut. Zákusky opravdu stály přes 80 Kč. Podle dcery jsou tyto ceny v Praze běžné. Znalejší kamarádka tvrdí, že zrovna tato cukrárna patří v našem městě k těm nejdražším.

 

beqo

1x
Víte co, máme tu v této zemičce jedny z nejdražších nemovitostí a nájmů v porovnání k příjmům a někde tu cukrárnu umístit musíte. Díky famózní práci vládní squadry Piotra Fialenka tu máme i jedny z nejdražších energií vzhledem k platům. Drahé energie táhnou nahoru i cenu surovin. Zdražení všeho táhne požadavky na růst platů a někdo ten výrobek musí vyrobit. Zdražuje nakonec každý, i když nemovitost zdědil, výrobek si dělá sám a energie má zafixované. Proč by taky nezdražil, když lidičky slyší na to, že je velká inflace a tak to koupí. I čongové v bistru, kde jsem pár let před čínskou rýmou kupoval jídla za 70-80 Kč teď chtějí nejlevnější žvanec (většinou ještě bezmasý) za 150 Kč+. Pivo v knajpě pod 50 Kč už je taky celkem umění najít. Takže na drahé hotovky, pivíčka, drahé zákusky a další scheiße jim kašlu a nekupuji. Jídlo si člověk dokáže udělat sám, něco sladkého upéct taky, pivo si koupí v plechu nebo lahvi. Nenažrance nepodporuji, i kdyby mi tu tisíckrát někdo psal o tom, že to tolik stát musí, že je to v pořádku. Není, nemusí, nekupuji, nepodporuji.

Je zajímavé, kdo tohle zas volil. Když se po volbách zeptám, tak pochopitelně nikdo.

kveta1

Tak to je správné. Z druhé strany vaše nízká mzda nikoho nezajímá a je to váš osobní problém, který určitě není k chlubení ve veřejném prostoru. Velké kluky na Lipské burze (ani nikoho jiného) to fakt nezajímá.

 


1x

Každá věc má takovou cenu, jakou je za ni někdo ochoten zaplatit..

Chodím pro chleba do pekařství Ječmínek, zrovna včera jsem koukla na zákusky, spousta z nich á 35Kč/kus. Ještě nedávno byla u některých cena dvojnásobná, což kvalitě podle mě neodpovídalo, zas taková hitparáda to není.

U podobných věcí si občas říkám, jestli já bych byla ochotná to za tu cenu péct?

Ale zas např.za Libeřský koláč bych dala i víc...

Trh si cenu určí..

 

kimbert*

1x

Drahé? pustte si video o cukrárně od 2,50 minuty...hold za kvalitu se platí


 


1x

Cukrárna musí zaplatit samozřejmě suroviny, člověka, co to vyrobí, člověka, co Vám to prodá a přinese, nájem, vytápění prostoru, člověka, co umyje nádobí, elektřinu na chlazení, svícení, mytí nádobí, vodu, pojištění, náhradu rozbitých věcí a v důsledku i výrobu zákusků, které se neprodají a musí se vyhodit. A taky splátku úvěru, který si museli vzít, když to rozjížděli a koupili za to nábytek, chladicí pulty atd.

Ale hlavně cena toho výrobku je určena hlavně tím, jak dobře se ten výrobek prodává. Představte si, že jich dokážou vyrobit za den 20 a za cenu 50 by to ještě pokrylo náklady. A oni je všechny prodají za půl dne a odpoledne je už nemají. Co s tím? Buď si můžu půjčit a rozšířit výrobu, nebo prostě zdražím. Za 69 je budou prodávat pomaleji a prodají je až odpoledne. Nestojí je to nic, ale vydělají o 380 korun za den víc a nestojí je to vůbec nic. Můžou rychleji splácet úvěr nebo to rozšíření zainvestovat už ze svého a ne z půjčky.

A jestli bych si to koupil? Záleží jak moc potřebuju k životu zákusky. Když na něj nebudu mít každý týden, koupím si ho jednou za měsíc.

 


1x

Já bych to nekoupil. Každopádně jsou ceny přemrštěné. Je to jako s benzínem. Nastane problém a ceny druhý den vyskočí drasticky nahoru. Problém odejde, ceny však zůstanou. Indiánek stál 19 Kč, teď stojí 36, ale pozor! - je o třetinu menší. Takže nestojí 36,-, ale vlastně 50Kč. Po druhé stránce- malopodnikatelé to opravdu nemají lehké. Je to mazec, co s nimi za falešného kovidu prováděl Babiš a co teď provádí Fiala.

moore

ad cena, pokud bereme inflaci 20%, tak kolik to dělá za 3 roky? Že by 60%?

Povídej, co prováděl? Myslím že Babiš jim nasypal, podobně jak důchodcům...

Babiš prováděl například to, že naši malopodnikatelé a prodejci museli mít zavřeno, ale markety vesele prodávaly. Přitom ti naši museli nájmy, platby za teplo či platy zaměstnancům platit i když neprodávali. Bylo to zrůdné a protizákonné. Přitom kovid prakticky nebyl, byla to jen falešná hra globalistů. Je druhá možnost, jestli měl Babiš na výběr, jestli nemusel plnit globální zadání... Mnoho českých podnikatelů to položilo, cizí měli žniva. Co tropí Fiala je škoda psát. Naprostá devastace státu.

@somi a ten Babiš nevyplácel za zavřené obchody náhrady?

 


1x
Nejedná se ani tak o zdražení samotných cukrovinek, jako o zdražení služeb. Ve větším balení cukrovinky zdražily cca jen o inflaci, ale jak vám má kousek podat lidská ruka, které se musí zaplatit výplata, v provozovně, kde se musí zaplatit nájem a energie a ještě má zbýt na zisk provozovatele, tak tam šly ceny skoro 2x nahoru. Je to spíš tím, že mnoho let byly u nás ceny služeb vlivem spousty faktorů tlačeny dolů. Jak někdo zdražil o dvě koruny, lidi začali chodit jinam, takže si nikdo nemohl dovolit moc zdražovat. Po covidu a šoku ze zdražených energií a vysoké inflace se to prostě rozjelo, zdražili všichni a zdražením služeb se tak začínáme blížit západu. Tam pro průměrného člověka moc neexistuje chodit denně do restaurace, nebo cukrárny, jak to donedávna šlo u nás.
fram

Přesně tak, služby zvýší cenu: Stoleček se židličkou k posezení, umyjí za vás talířek, prohodí slovo, prodavačka dostala pro vás uniformu, ...Důchodkyně, zajděvší si na zákusek s kávičkou za levný peníz nikoho nezajímají. Inkasuje se lépe od pracujících (manažerů). Jenomže ty dorty nejsou tak vynikající, jsou to nejspíše načančané eurodorty - ve své většině. TAkže v kaputalizmu musíme hledat, pátrat, - a tam teprve pro dobré docházet a podporovat. Není-li posezení - uvaří se dobrý čaj k vypátranému levnému zákusku přímo z pekárny doma.

 


0x
A je ten zákusek dobrý?
Občas si z jedné cukrárny pár zákusků přineseme domů, cena za kus je 80-90Kč. Není to málo. Ale jsou absolutně vynikající.
soles47

S ohledem na třicet hrubého je to prostě hodně, Balkánský řez stával před třemi lety 13,- Kč, toto je akceptovatelné... platy o tolik moc nenarostly

No ano, při platu 30tis hrubého je to dost.
Ale jak říkám při podobných názorech svému tatínkovi: "Otevři si cukrárnu a prodávej zákusek za 12Kč za kus, budeš mít narváno od rána do večera". A já bych také zašel, než za měsíc zkrachuje.

Martine, naprostá pravda. Bohužel mnoho lidí tohle vůbec nechápe.

rentyer

@martincakl A taky tatka neustále mluví o tom, jak pivo stálo 3, a benzin 5 a kubik vody 1,-? )

Hruza co?

rentyer - tak to já pamatuju pivo za 1,70 Kčs a benzín "normal" za 2,10 Kčs.

Ovšem v té době jsem bral 1450,00 Kčs hrubého.

Bálkánský řes za 13 Kč před 3 lety? Možná někde v Bělehradě.

 


0x
Chodím do jedné kavárny a tam stojí cheesecake 90,- klínek . Nejdřív váham , ale pak si hladím břicho a říkám "dobře utracené peníze "
jendad

Co to je ten chesecake?

Cheese - sýr, tvaroh

cake - dort, koláč

cs.wikipedia.org/...

 


0x

Dort od Hájka, za ten bych dala jednou za čas i víc. Bohužel v našem prdelakove není kde. Když někdo dokáže dat za pivo stejný peníze, o cigaretách nemluvě, tak proč by ne za zakusek, pokud je kvalitni.

 

sucker

0x

My nevime kde to je TADY U VAS Proto ani neumime zhodnotit, zda jsi kupoval potravinu, dortik anebo zazitek.

Tyhle vyrobky se prece nenacenuji podle "vyrobnich nakladu", ale podle toho, co trh unese a fakt, zes koupil svedci o tom, ze se to proda.

Vedel jsi, ze i DPH se lisi(lisilo) na jidlo s sebou a na jidlo snezene v provozovne?

Jak uz tu padlo, pokud myslis, ze moc vydelavaji, tak zaloz U VAS KONKURENCI a prebij je kvalitou a cenou, o tom je trzni prostredi prece. Pokud ta kvalita (dortu, prostredi, servisu) stala za how.., tak tam priste nenakoupis nejen ty, ale i ostatni a prodejci zavrou kram/provozovnu/vyrobnu, jak JEDNODUCHE...

Ps: Kdesi v Praze prodavala mlada holka nejaky tusim kolace, take kousicky (osminky?) a asi za mnohem vice (placnu 200,- za kousicek) a byla s tim i v DVTV a i predtim tam stali placnu 20 metru fronty

Zkratka, pokud se to prodava, tak neni moc duvod nezvysovat ceny... viz cigarety a chlast, furt se zvysujou dane a furt se to prodava ...

 


0x

Ano, je to drahé. Jenže, jen tak z plezíru, spočítejte si materiál na nejjednodušší buchtu s ovocem a posýpkou, nemáte-li vastní vejce a zahradu s ovocem. A to je buchta ke snídani. Taková jakože "fajnovější", ne špicovní, ale řeba jen bábovka.tam už je to o něčem jiném. Počítejte! Co stojí šlehačka, máslo, cukr, vejce, ovoce, nemluvím o speš přípravcích jako třeba pudink, želé, kokosové mléko, atd. Bez nákadu na prostory a vybavení výrobny, mzdy, daně, voda, proud, plyn... Už jen vzpomeňte na vánoční cukroví doma. Žádná láce! Také mi pohled na cenovky zákusků, na který mám chut, zhořkne a poohlasně řeknu: Snezte si to sami.

 

sasa*

0x

To je dobré, stále se motáte kolem zákusku, jakoby cokrárny prodávaly jen ty. Co zmíněná káva? V téže cukrárně.

7g kávy, 150ml vody - a máme turka.Nesladím. Za kolik ho bude pan cukrář prodávat? U nás zatím za 40,-. Dále zmrzliny

35Kč kopeček? Pokud nemáte děti, tak si to sám nemusím dát. No ale to přece před 30ti lety všíchni chtěli..

Cena bude tvořena nabídkou a poptávkou huráááá.

soles47

Ano, také si dávám turka, někde tady stojí/stával 31,- kč, jinak většinou zákusky kupuju v jiné cukrárně (Balkánský řez tam mají za 22,- kč) - ale o víkendu je otevřeno v cukrárně právě JEN tam

sasa: No výborně, ceniu kávy znáte, cenu vody také, takže náklady za "materiál" si spočítáte. A teď si k té ceně ještě připočtěte náklady na pronájem cukrárny, mzdu zaměstnanců, energie (včetně vytápění), veškeré vybavení cukrárny, náklady na údržbu a servis. Za kolik že tu kávu budete potom prodávat?

Turek není káva ale blivajz. Nicméně vážně. Suroviny tvoří na ceně kávy naprosto minimální část nákladů. I kdyby se cena kávy zdvojnásobila, celkovou cenou to moc nepohne. A pokud pominu nájem, amortizaci vybavení, energie, DPH, tak i mzdová složka je poměrně významná. A každý chce dnes přidávat peníze, ale už není ochoten někomu jinému ty peníze na mzdu dát. Jenomže kde je chcete vykouzlit jinak než od zákazníků? Opravdu mě udivuje, že někdo nechápe, proč stojí kafe 40 korun.

Proč někdo nechápe, že je káva či čaj za 40? Protože to nikdy nezkusil.
Ovšem i když to nikdy nezkusil, "ví o tom vše a všichni co prodávají kafe za 40 jsou zloději k pohledání".
makak
Me spíš vadí, že třeba v menickach máš jedno normální jidlo maso+příloha za 150 a pak vedle toho špagety aglio olio za 140 (s vyrobni cenou par korun). A nevěřím, že to normální jidlo dotuji,ze to musi dohanet na spagetach.
Nebo když jsou schopni za malou misticku tatarky/kečupu účtovat 30kc... to nejsou obhajitelne ceny.
poslanec

Protože NECHAPES, ze na tom se vydělává!

Nejen v KFC (čerpací stanici, české poště, prodejně bot, všude) mají nařízeno každému u kasy nabízet (vnucovat) a berou provize z těchto prodejů předražených doplňku- zbytečností

makak
Me je jasný,že na tom vydělávají jak prase, ale nemám rád, když mě jako zákazníka tak okatě ojebavaji...
voda

Právě že ti to nikdo nenutí, to je přeci tvoje věc, jestli si to koupíš nebo ne, pan Gillette taky dával levně nebo zadarmo holící strojek, a prodával za draho žiletky )

Kdybysme chtěli všelijaký regulace ale pak nadáváme na všechny ty regulace. A přitom si neuvědomujeme, že jediný monopol na násilí má stát. Vše ostatní je dobrovolné

makak
Nenutí. Ale kdyby ty špagety byly za stovku,tak si je dám. Obchodník by vydělal pořád dost, já ušetřil. Takhle si dám to normální jidlo,na kterém ten zisk nebude takový...
cukrar

A tušíte, lidi, že ten zisk, co tu napalujete je přesně to, co zbyde majiteli na jeho živobytí, po dalším zdanění samozřejmě. Takže by to měl dělat jako charitu?

michalverner
Cukrar...tak pan majitel nemá dělat charitu, ale zákazník má cenu respektovat aby se pan majitel uživil. Proč má jeden brát ohledy a druhý nikoliv?
pilivoj

Ceny, ceny, ceny, proč je někdy levnější pivo než soda? Teď jsem zvědav na ty obhajoby nákladů...

pivar

Pivo/soda. Protože když zasedne místo u stolu chlap pijící pivo, u jednoho nezůstane, zatímco sodař tam obsadí místo pro perspektivnějšího zákazníka na půl večera a cucá tu jednu sodovku. Nemluvě o tom, že pivař k tomu objedná tu utopence, tam zas polívku nebo frtana.

Ve výsledku je vyšší tržba z toho pivaře.

Ono podnikání fakt není něco, co pochopí ten, kdo se tomu nikdy nevěnoval.

 

 


0x

V Pardubicích má Střední průmyslová škola potravinářství a služeb školní prodejnu, kde prodávají cukrářské a pekárenské výrobky.Dobré.A ty ceny-nebudete věřit vlastním očím ,jak to mají levné.

liska5

Školy mají dotace, a dneska je to hodně o energiích.

Předpokládám, že ta "školní prodejna" nemusí být zisková (a také není). Pak ceny za které prodává, jsou samozřejmě zcela mimo a nelze je srovnávat s běžnou cukránou.

Školní prodejna si může dovolit prodávat za ceny surovin. Platy jsou hrazeny z jiných zdrojů, stejně tak i energie. A primární účel není ani zisk. Proto ty ceny.

poslanec

To je jak u nás v kantýně, ceny jsou jenom za suroviny.

 


0x

Je mi to jasné,ale jsem ráda,když můžu koupit cukroví i pečivo za příznivé ceny.Existují i učnovské restaurace,nebo kadeřnictví.Ceny vždy příznivé a učni si dávají pozor na kvalitu a ještě je kontroluje mistr.

 

pb®

0x
Sleduji cenu jednoho dortíku, syn ho má nejradši. Kupovavávali jsme jeden kousek za 36Kč, teď už stojí 59. Tak celý dort k narozeninám už nedostane, přeučili jsme na Marlenku za poloviční cenu a oblíbený čokoládový s višněmi koupím jeden kousek jen pro syna a občas. Za tu cenu už mi ani tolik nechutná, to radši udělám za pár korun lívanečky nebo palačinky.
liska5

Ten čokoládový schwarzwaldský s višněmi a šlehačkou, ten i já vyhledávám. Dobrý vkus máte!

pb®
Ještě máme oblíbenou kombinaci kvalitních kopečkových zmrzlin. Dolů jde čokoladová, navrch malinový, ale může být i jahodový či višňový sorbet. Nakyslý ovocný sorbet se skvěle doplňuje se skadkou čokoládou. A musí být nahoře, aby se lízal první a přilizovala se k němu čokoladová zmrzlina. V opačném případě se první sní čokoladová a v kornoutku zůstane kyselý sorbet a to není ono.

 

liska5

0x

Tak dneska mám trumf: Šumperk, pěší zóna, nová cukrárna CUKRle. Roládka s trochou šlehačky a třemi borůvkami 99,-. Ostatně všechny zákusky byly za 99,-. Žádné velké, spíš váhový podprůměr. A Presso lungo bez mlíka 55,- Ale velice čisto, upraveno, servírováno na romantickém retro porcelánu. Obsluha - 2 mladičké snaživé slečny, končně oblečené, jak se na cukrárnu patří. Tady to vidím na drahý pronájem a taky nenatahat si hlučnou neukázněnou klientelu.

 

pilivoj

0x

V kauflandu je naproti cukrárna a masna-lahůdky. Tam stojí třeba špička 17 kč a v cukrárně 38 kč .

Taky nevím proč.Jinak zákusky u nás v lepších cukárnách stojí taky asi 65-68kč Ale jsou to ty hodně přeslazené.Normální dobré nepřeslazené stojí tak 55kč v jiné dobré cukrárně(beze, kubánský, pařížský, harlekýn.apod)

liska5

V tom Kaufu neplatíte obsluhu, energie světlo, teplo, ani péči o toalety, po nikom nemyjete nádobí, žádné pronajaté m2 na stolečky. Stačí jedna prodavačka.

pilivoj

Ta nemáte pravdu .V tom areálu Kaufu je ta masna a vedle - přímo vedle je taky nějaký prodejce cukrář a má to dražší.Mají úplně stejné podmínky.Taky tam nemají stolečky , nic nemyjou.A pochybuji, že by za světlo energii ani masna ani cukrárna neplatili tomu kauflandu, u kterýho to mají naproti pokladnám obě firmy pronajaté.

 

jaj*

0x
Asi 20 let nazpět, jo už jsem stará, měli zákusky třeba Tiramisu za 40Kč ale fakt dobrý. V jedné cukrárně u nás mají kus za 160 a tak.
otas

A kolik ty chceš za hodinu dvě práce, schválně?

já že banda 4 cikánů po mně chtěla za 4 hod. práce s lopatou asi 10 000 Kč bez dokladu.

jaj*
Já si na ceny nestěžuju, občas si tiramisu koupím ale jinde za cenu se kterou souhlasím, občas si zajdu do cukrárny na ten předražený zákusek, bez keců zaplatím ale nechodím tam denně, snad 2x ročně, doma si to upeču levněji. At si zdražují, mě je to jedno.
jaj*
A to není jen cena práce, z prodeje se musí zapaltit dalších 1000 věcí, daně, nájem, energie, úklid, suroviny,

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]