Nejste přihlášen/a.
150 g cukru
0,5 litru
Rozpustit cukr na mírném ohni, až je z toho karamel, přidat pivo, promíchat a mírně vařit cca 20 min, až je z toho medová konzistence. Užívat se má 1 lžíce denně, děti lžičku. Osobně jsem nezkoušela, ale kamarád si to chválil.
Podle mé receptury toho je třeba desetkrát více. Bez cukru, není moc zdravý. A bez vaření, ničí se tím prospěšné látky.
Pak přestane být člověk příznaky kašle sužován.
Já znám tento, na nachlazení-svařit pivo , pak dát dvě až tři lžíce medu vypít a do pelechu vypotit. Ale je možné , že někdo to dělá s cukrem!
Doporučuji zkusit poctivý hodně horký vývar, ve kterém je bohatě čili a zázvoru. Nemusí se to přehánět do extrému. Dát i česnek.
V podstatě ke zlepšení dochází už po pár lžičkách. (čili okamžitě nastartuje tvorbu hlenu)
Na nemoci je většinou doporučován slepičí.
Nicméně mě to nejvíce chutná s vepřovým vývarem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.