Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jablko - čím neprospívá zdraví?

Od: idanova* odpovědí: 46 změna:

Zdravím vás, milí přátelé. Říká se, že jablko je: ráno lék, v poledne med a večer jed. Lék a med chápu. Ale čím je, prosím, jablko večer zdraví škodlivé, ba přímo jedovaté? Za vysvětlení předem děkuji. Ida

 

 

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59

5x

Jedovaté ne,ale je to myšleno tak,že se nemají jíst na noc cukry.

 

72mona

5x
To jsem neslyšela. Jen ono klasické: snídej sám, obědvej s přítelem, večeři dej nepříteli. Vyznívá to stejně. M.

 


4x

Nikdy jsem neslyšel a nesouhlasím.


doplněno 09.09.21 21:43:

Žasnu, jak jsou lidi zblbnutý zaručenými zprávami z internetu.

 

appletree

4x

Zdravím,

tady je jedno vysvětlení - jablka obsahují pektiny, které žaludek (na večer) těžko tráví. Nejsou tedy jedovatá doslova.

opravystrechy.blogspot.co/...

Jablkům zdar

 


4x
Nic nekvasí. V žaludku je tak nízké pH, že to není možné. Naopak kdo má problémy s pálením žáhy, ovoce vždy pomůže. Cukry? Kolik jich tam je? Rozhodně méně než potřebuje trávicí systém a taky tělo potřebuje cukr pro mozek a regeneraci. Když si dáte večer pečivo, rozhodně je těch cukrů daleko více a daleko více vyčerpávají slinivku, protože kde není vláknina, cukry se vstřebávají rychle.

 


3x
"Já si dám k večeři jen 3 - 4 jablíčka,"chlubí se hrdě nejedna dietní šampionka. "To je však stejné, jakoby jste si dali dvě večeře!", upozorňuje lékařka Iveta Plšeková. "Jablka a jiné sladké ovoce obsahují hodně cukru. Je to sice přírodní ovocný cukr, ale pokud ho tělo nespotřebuje, přeměňuje ho na tuk. "S ovocem tedy také střídmě, 2 - 3 menší porce za den vám bohatě stačí. A nejlépe jen dopoledne. Odpoledne a večer si raději dejte zeleninu. "Nestrávené ovoce v žaludku v noci kvasí a to způsobuje plísně, kvasinky, mykózy a mnohé jiné problémy,"varuje lékařka.Více na prozeny.blesk.cz/...

A ve dne nekvasí? A jak dlouho zůstává jablko v žaludku?

Jablko zůstává v žaludku cca 3-4 hodiny. Ve dne v žaludku nekvasí, (kvací až v tlustém střevě), jelikož tělo tráví. V noci se jídlo netráví a jablko zůstává v žaludku.

Máte nemocný žaludek?

Takže k večeři je bezpečnější kus špeku a pivo?

Žaludek mám v bezvadném stavu a jablka miluji. K večeři jsou nejvhodnější bílkoviny.

Lidi nepište tady kraviny. Z ovoce ještě nikdo neztloustl ani neumřel.
72mona
@stir - neumřel? A co Sněhurka? M.
Louisa nemá žaludek, ale zásobník. Večer to tam nasype a hořet to začne až ráno
10.09.21 01:42

Móňo a co Adam a Eva?

Trošku to téma odlehčím:

10.09.21 11:55
idanova*
10.09.21 12:25

. Ida

Pro "velký" úspěch přidávám:

 

liska5

3x

Když si ho dám před spaním, tak v noci jablko v trávicím traktu kvasí, vzniká alkohol, který zatěžuje játra.

Takže po jablku nesmím řídit?

liska5

Jedině nad ránem, a to promile bude nepatrné. Ale ti, co denně večeří jablko, jakože na hubnutí, tak si prostě neprospívají. Ovoce je nejlepší jíst ráno před snídaní nebo samostatně dopoledne. To jde traktem rychleji a jako jednoduché je lépe zužitkováno. Pokud se konzumuje hned po některém hlavním jídle, tak akorát zkomplikuje trávení.

Nepatrné promile zatěžuje játra?

liska5

Říkám pravidelně. Jakože stálá kapka i kámen proráží. O té nevhodnosti jablek na noc a alkoholu to mám od lékaře v Německu, který řešil zažívací problémy mé kamarádky a vyptával se, jak se ona stravuje. Ostatně nastrouhejte si jablko a zalijte ho trochou teplé vody a nechte ho stát. Začne kvasit. A co vzniká při kvašení / za přítomnosti cukrů- pro Idu/? Přes den trakt potravu rychle posouvá, V noci je podstatně línější.

Radu pro pacientku doporučujete zdravým.

Na zlomenou nohu pomůže sádra, ale aby ji nosili všichni?

liska5

To je o prevenci. Nelze srovnávat úraz a chronický problém. Je prostě dobré vědět, aby Vás třeba i v cizině, nedostihlo něco, čemu se při informovanosti dalo předejít.

 

minsk

2x

Souhlasím, že ovoce se má jíst dopoledne.

A za druhé: Kdysi se doporučovalo jablko těsně před spaním. To ale neprospělo zase zubům. Vyčistit si zuby ostrým kartáčkem po jablku - kyselinky, neprospívá sklovině.

 


2x

Každé ovoce je ideální jíst na lačno.Ovoce rychle prochází zažívacím traktem a když si dáte jablko těsně po večeři, nemusí to vyvolat příjemné pocity ve vašich střevech.

A co takový zákusek po jídle? Ten nás všechny zabije?

liska5

Jak koho. Mne ne.

Zůsataňme u syrového ovoce. Tohle je jiné téma.

Cukr z jablka zabíjí a ze zákusku ne?

 

whreh

1x

Větší blbost, než že jablko v žaludku zkvasí na alkohol, jsem v životě neslyšela. Je to naprostý nesmysl!

Ono se jich tu ale sešlo požehnaně ..

 


1x
Chemicky je sacharoza pořád stejná, záleží jen na způsobu podání. Rafinované cukry se jen rozloží na glukozu a fruktozu a okamžitě se vstřebávají. Ale když budete chroupat celou řepu, dostáváte do sebe i tu vlákninu, která je v podstatě nestravitelna a zároveň je potravou pro zdravou střevní mikroflóru. Organismus využije glukozu pro mozek a červené krvinky, ale na trávení vlákniny stačí pomalý přísun energie, který si tělo bere z tuků. Takže po ovoci přibrat nelze, jsou to v podstatě záporné kalorie, na trávení se spotřebuje více energie než je v něm obsažené, s tím že samotný cukr se využije jako lehce dostupný pro krvinky a mozek, zbytek se uchová jako zásobní glykogen v játrech a ve svalech a na samotné trávení se využije energie pomaleji dostupná z tukových zásob. Ty nejhorší cukry jsou rafinované v nápojích, energetických tycinkach nebo konzumovane společně s tuky, opět ty tyčinky nebo zákusky. Dále pečivo nebo bílá mouka například do omáček. Kdo chce hubnout, měl by přijímat cukry pouze v ovoci a je jedno jestli je to ve dne nebo v noci a v podstatě nezáleží ani na množství.
liska5

To je mýtus, že se musí nakupovat cukr, aby fungoval mozek. Na co tedy "jel" mozek starověkých mudrců a středověkých stavitelů katedrál? Tělo si potřebné jednoduché cukry po tisíciletí vyrábělo z obilnin, luštěnin, zeleniny, rostlinných štáv + ovoce a medu. Cukr, ten bílý prášek, tenkrát měli apatykáři jako lék na posílení žaludku. A první cukrovary vznikaly ve stř. Evropě kolem r.1800. Četla jsem román z dob Napoleona, jak vesnická dívka na vdávání poprvé viděla na zámku cukr. Neznala ten bílý prášek, co si šlechta sype na jahody..

jabraka*

tělo si sice sacharoyu i ostatní vysoké cukry(škroby) rozkládá a zužitkuje,ale potřebuje k tomu řadu fementů a dalších produktů žláz,to je dost velká yátěž.

JB

Jabrako - takže když si dám ke snídani rohlík - ohrožuji se na životě? Samé hrozné škroby ..

Liska však ono si to tělo ty cukry najde i v těch obilninach. Jde jen o to, jak moc komplexní ty sacharidy jsou. Čím delší řetězec sacharidů, tím pomalejší vstřebávání a vylučování inzulínu. Obyčejný rohlík z mleté mouky uvolňuje sacharidy rychle, vyhoupne se inzulín a za chvíli je hlad. Naproti tomu nějaký celozrnný nebo žitný rohlík má ten řetězec mnohem delší, takže cukry se uvolňují do krve mnohem pomaleji a delší dobu, nevyčerpává se tolik slinivka a hlad dostanete mnohem později. Navíc ta vláknina je zdroj potravy pro zdravou střevní kulturu, lépe se to sune ve střevě a dobře to pak jde i na trůnu Obyčejné pečivo naproti tomu působí jako lepidlo a na trůnu vám lezou oči z důlků

 

 

idanova*

Zdravím. Uvědomovala jsem si ten cukr a nadýmání, ten alkohol při kvašení ne. Takže i zátěž jater, kvasinky a mykózy... Děkuji vám všem za vaše vysvětlení a váš čas. Ida

 

joudic*

0x

Jablko je skodlive hlavne tim, ze je to druh ovoce s nevalnou chuti, ktery se skoro neda jist, pokud clovek neumira hlady blizko sadu

aladar2

nech ležet, zbyde na nás

farm

Taška křehkých letních jablek od známých z vesnice, smrkový palouk s kyslíkem, to byl můj maturitní a pak zkouškový pohon. O jedu nic nevím, jen o kvantu vitamínu C např..

Herečka Lída Baarová pojídala jedno jablko denně aby nebyla slovansky boubelatá - a záhy nebyla. tricataleta.webnode.cz/...

Lída Baarová pojídala jen 3 jablka denně:

" Snídaně se skládala z jednoho celého jablka, v poledne oběd, jenž se sestával z celého jablka a večeře o jediném chodu: jedno jablko".

ahaonline.cz/...

 

jabraka*

0x

není cukr jako cukr. Pro slazení potravin se běžně používá cukr řepný,nebo třtinový.Oba jsou energeticky obtížné a více méně působí na vznik obezity.Dříve se sladívalo medem,nebo sirupy rostlinného původu.Ty obsahují jednoduché cukry,glukozu a fruktozu,ty se rychle spotřebují na energii a neukládají se do zásoby.5íká se jím ovocný cukr.Je tedy i v ovoci.Jablíčka tedy budou mít malý vliv k nárustu pneumatiky podle pasu.

JABRAKA

Řepa není rostlina? Tuk se vyrábí ze sacharózy?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]