Nejste přihlášen/a.
Pokud by se syrové vejce dalo rozklepnout, opatrně vylít a žloutek zůstal v celku, vše bylo OK. Modrošedá barva po uvaření se objevuje po příliš dlouhém vaření, 10 minut stačí. Je způsobena stopami sirovodíku. Pokud jsi ale po rozklepnuti obdržela smradovou pecku (sirovodík), tak šlo jednoznačně o zkažená velce. Nějaké moudrosti jsou zde:
Vzhledem k tomu, že jste jedli vejce tepelně upravená, nehrozí salmonela. Nanejvýš zažívací potíže (bez záruky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.