Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké jsou podmínky pro vaření obědů pro rozvoz doma?

Od: kubakuchar odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
již delší dobu mám svůj sen.
Chtěl jsem vždy ve svém domě mít svojí profesionální kuchyň, která by zabezpečovala vaření a rozvoz jídel (obědů) např. pro firmy.
Vzhledem k okolnostem jsem si dům pořídil menší.
Řeším proto dilema.
V mém rodinném domě nelze vmáčknout profesionální kuchyň. Nároky na ní mi jsou celkem jasné, vím, že musí mít zvlášt vchod, zařízení musí mít šatnu, WC, sklad a pak teprve kuchyň.
Zajímá mě, zda je možné tohle realizovat v samostatném objektu, představme si něco ve stylu garáže na pozemku, na kterém stojí i rodinný dům, ale není to s ním spojeno.
Případně pokud to řešit přístavbou k domu /načerno/ jelikož ze strany úřadů bych povolení k přístavbě k domu nedostal. Věřím, ale, že stavba nového, menšího objektu jinde by se vyřešit dala.
Proto bych prosím potřeboval nějakou konstruktivní radu a vymyslet pro mě nejvhodnější řešení, mohl bych jít do nájmu, ale rád bych to měl pojištěné, do nájmu nechci.

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Nic ve zlém ale Vaše odpovědi a názory jsou dost zmatené že nevím co si myslet...

Chcete postavit restauraci typu garáž nejlépe na černo...Vařit a rozvážet chcete sám to bez zaměstnanců v určitém možném množství porcí jídel nelze zvládnout...Ted děláte to samé zaměstnání kde máte klid jistotu a cpete se do pekla jen že budete pro sebe...Vaše rodina má 2 restaurace které jsou určitě plné vybavené kde si to mužete zkusit ale Vy radši uvažujete o černé stavbě s nákupem vybavení...

Pokud mluvíte pravdu tak je to všechno divný.Podmínky díky tomu že rodiná má 2 restaurace máte ideální,ale Vy to chcete dělat radši jak v Kazachstánu v chatrči u silnice.

kucharkuba
Další odpověď, která neodpovídá na můj dotaz, děkuji

 

liska5

1x

Mně to připadá, jako sci-fi. Po dobrých kuchařích je sháňka v zavedených hotelích a restauracích a vy budete budovat v nějakém přístavku přípojky na sporáky, mražáky a lednice, odsávače, odpadové jímky, sklady na různé potraviny zvlášt, řešit vodu,aby to vyhovovalo požadavkům EU... To by se mělo vařit několik druhů hotovek denně a non stop!?! Máte i lidi?

liska*

Bude to obrovská investice, i to rozvozové auto.

kubakuchar
Pracuji v podniku, který děla i to, co popisují, ze bych chtěl dělat. Lidi nemám, dělal bych to já sám, stejně jako v mem zaměstnání. Auto svoje osobní mám, kterým bych rozvážel, v zaměstnání jezdím také svým.
Tohle na co odpovídám ale nebyl předmět mé otázky. Znám věci ohledně práce i kuchyně. Zajímá mě ale jen, zda to jde nějak vyřešit v mé situaci na mém pozemku v mém majetku. Rád si přečtu každý nápad ale komentáře jako že bude velká investice auto apod...tu nemají byt
Děkuji
liska5

Já Vám nechci brát iluze, ale pracovala jsem na hotelu a leccos jsem zažila.

 

lamy13

1x

Kolaudace, případně rekolaudace stavby na černo? Pokud jste miliardář, tak ano - ti si u nás koupí kdejaký stavební úřad, možná i ministerstvo. Pokud jste řadový občan, pak zapomeňte.

 

janh*

0x
Chcete tam mít oficiálně provozovnu a stavět na černo...?To asi neklapne...

 


0x

Přijde mi to naprosto nereálné... není lepší se domluvit s někým, kdo má nevyužitou kapacitu a zařízenou kuchyň a zkusit si u něj, zda by byl zájem, uživilo by Vás to a hlavně vydělalo?

Někde něco postavíte, zadlužíte se, nerozjede se to, nepodaří se nasmlouvat odběr...

Zažila jsem několik takových podnikatelů po revoluci, kteří vařili a rozváželi, všichni skončili.

kucharkuba
Samozřejmě by to lepší bylo, ale ukažte mi takovou restauraci
Restaurace naše rodina má dvě, takže vím, jak to je
Proto jsem se ptal, jak to nejlépe vyřešit v mé situaci, jak jsem popisoval.

 

priklad11*

0x

Škoda, že jste nejspíš z daleka. Zítra mám mít u zaměstnavatele Rajskou polévku s těstovinami, Květákový mozeček, brambor, maštěný máslem, celkem za 10 Kč. Určitě by jste byl levnější

kucharkuba
Zaměstnavatel Vám může dotovat stravu od kohokoliv...
Příště prosím komentuje k věci.

 


0x

No toto je fakt sen. Pořád je plno hospod, které mají kapacity navíc a vy si vymyslíte toto? Manžel by řekl - zase se nechce někomu dělat a vymýšlí ...

 

etana*

0x

Načerno postavený objekt nebude nikdy kolaudován, což znamená, že každá kontrola bude veliký problém, pokuty, případně zavření provozu. A s kontrolami úřadů jistě počítáte, když znáte cvrkot. Samostatný objekt je možný, investice nekomentuji, o to zjevně nestojíte.

 

 

kucharkuba

0x
Všem, než něco okomentuji, bych doporučoval si přečíst na co odepisuji
Ptal jsem se na možné řešení, tzn. i jinak než přístavbou k domu na černo, nehledě na to, že jsem psal i o stavení samostatného objektu.
Pokud se tu musíte předhánět v tom, kdo napíše hustější komentář, tak je mi Vás líto.
A rozhodně mě nezajímají kecy typu, že byste vy do toho nesli. Ja jo a proto hledám řešení
Očividně na tomhle serveru ale úplně mimo
janh*
Řešení ti najdou na stavebním úřadě,finančním úřadě,na hygieně a také na živnostenském úřadě...když jim tam necháš hned adresu,velice jim to usnadníš...
Sežeň si právníka a projektanta...tot má rada.

 

kucharkuba

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]