Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Opékání špekáčků - sklouznutí do ohně

Od: libor007® odpovědí: 28 změna:
Přátelé, mám klasický kovový metrový bazmek s vidlicí na konci a při opékání semtam synátorovi sklouzne špekáček, nebo mu nějaký Jouda dopomůže svou neopatrností při opékání. Nemáte někdo vymyšlenou nějakou jednoduchou a efektivní "pojistku" proti sklouznutí? Prosím, ušetřete si rovnou poznámky,že ten z popela je nejlepší...

 

 

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


12x

Je to celé snadné. Vidlice je mírně do písmene V. Při napichování vidlici stlačte prsty do tvaru II resp U, nasaďte špekáček až dozadu a pustíte. Vrátí se do písmene V a špekáček zafixuje. Je to celé v rámci pár mm, ale problém s tím nemám.

Pokud napichujete ve tvaru V, tak špekáčku nabodnutím vyříznete ploché široké díry a pak klouže.


Díky, to zní rozumně. Trochu tomu "pomůžu".
ppp

...anebo z jednotlivých drátů vidlice udělat kleštěmi vlnovku

 


5x

Dobrou chut ..

jp

To je dobrý ... a před tím těmi vidlemi kydal hnůj.

 

 

asd1

4x

Naučit synátora, že se to nedrží šikmo dolu, ale vodorovně.

Vyřešit sklouzávání samozřejmě jde, ale je lepší aby opejkátko uměl držet než to nahrazovat protiskluzovou úpravou... (Přijde na návštěvu a zase bude buřt v ohni).


To jsem mu samozřejmě hned řekl. Přišel k ohni a pod uhlem 45° to tam přiložil Já to držím logicky přizvednuté, ale vysvětlujte to dokola děckám. Vydrží to pár vteřin.
asd1

Tak když to furt drží šikmo dolu tak mu sklouzne a bude bez buřta, Náhradní bych mu dal jen jednou a pokud spadne i ten tak smůla měl si to hlídat. Příště si dá pozor a jestli ne tak si dá chleba. Neboj naučí se to rychle, jen mu nesmíš stát za zadkem a dělat to za něj... Taky ho nauč jak péct aby se pěkně propekl ale nespálil (nestrkat do plamene, držet u žhavého tak akorát daleko a natáčet aby se pekl ze všech stran tj. nedržet k ohni čelem ale nejlíp bokem od ohně a občas otočit...)

 


2x

napadá me tak akorát na konci vyříznout závit a po nasazení párku našroubovat matku

nebo prostě na konec vidličky přicvaknout něco (kovového), co zamezí zklouznutí párku

 

hahanaj*

1x

a co tu vidličku maličko přihnout nahoru

Špekáček je potřeba při opékání otočit. A z "nahoru" se rázem stane "dolů".
hahanaj*

no ale přes ty zahnuté hroty nesklouzne

 

figurek*

1x

vzít železnou palici a kovadlinu, špičky bazmeku rozklepat naplacato a konce pak nabrousit pilníkem.

Rozklepané konce špekáček udrží.

 

berger*

1x

Co píše výrobce bazmeku v manuálu? Pokud nic,zkuste ho kontaktovat a upozornit na tento nedostatek jejich výrobku. Také se jim to ohýbá.... Já tyto bazmeky vyházel a pěkně postaru - obyčejný prut,nabodnout,opékat. Nestalo se,že by sklouznul. Snad to ještě není zakázané...


doplněno 03.05.19 09:10:

A manuál dodal clayman .

 

jofa*

1x

Pozitivní na tom je, že máte zřejmě kvalitního výrobce uzenin, špekáčků. Já řeším problém zcela opačný, jak dostat špekáček z vidlice dolů. Většinou se ty "piliny" nebo co do toho dávají, připečou k drátům a nejde to dolů, dokud to nestrhnu silou.

Dost pomůže vybírat uzeniny podle ceny, není to samospásné, ale nemůžete chtít koupit kilo uzeniny za 65kč/kg, když maso na krámě běžně stojí nad 100kč/kg. Špekáčky kolem ceny 100kč/kg už mají přes 90 spíše 95% masa (vč tuku).

jofa*

Snažím se, ale je to leckdy houby platné. Koupíte jednou, dvakrát to samé a dobrý. Koupíte "osvědčený" potřetí, čtvrté a nedá se to jíst. Takže je to většinou jako sázka do loterie.

 

jee

1x

pokud mohu radit tak buřty vůbec ne.Je to rakovinná bomba.Uzeniny obsahují tyto jedy všechny a podruhé ohřívaná uzenina,slanina jedovaté látky ještě zesílí!Proto mnoha dětem je po nich špatně.Zkuste si o tom něco přečíst.Nejlepší je čerstvé maso,to není uzené ani v tom nejsou přidané svinstva od uzenářů.

Pravděpodobně nikdo nekrmí potomky třikrát denně uzeninou - a jestli si dítě párkrát do roka opeče buřta, zas tak se to na něm nepodepíše.


Dovolil bych si 3x ročně ty buřtíky dopřát...

Jistě máte pro své tvrzení rozsáhlá statistická šetření. A jistě se s námi podělíte.

 

dall

1x

opékáky si vybírám vždy nějaký rozvětvený klacek (ve tvaru vidličky nebo V), aby byl propíchnut na 2 nebo 3 místech. Ne prostě jednoduchou větev.

 

samosato*

0x

Já na jednu část vidlice nabodávám jeden, na druhou druhý, vzájemně se tak drží. Ještě nikdy mi nespadnul.

Už jsem na tom viděl opékat tři najednou... jeden přes dva hroty vzadu a před nimi na každém hrotu ještě dva. Ale prevence tj držet rukojet níž než špekáček je potřeba.

 


Přátelé, nečekal jsem takovou živou diskuzi Jde o to, že nechodíme opékat s kamarády, ale na městské akce konané jednou za čas. A tam vám to cizí lidi klidně bezohledně seštouchají. Teď mě ženská popálila ruku a ani neumí zabučet promiňte. Sám bych to oželel, ale znáte děcka...
asd1

Uč ho at si umí udělat prostor a ohlídat si buřta, tím mu dáš nejvíc.. Aby se uměl pohybovat kolem ohně a i tak aby si buřta uhájil i před cizíma lidma

Když spadne, tak ho rychle vyndáš, očistíš a je v pohodě, pokud to kluk sám ještě neumí tak musíš ty - vrazíš mu do ruky svoje opejkátko a tim jeho vyndáš špekáček z ohně (napíchneš), běžně to je akce do 5 vteřin a buřt se nespálí..


Já to samozřejmě vylovím a sním. Ale někdy to nejde, další špekáček už není a největší křivda je na světě
asd1

Houby křivda, má si to hlídat. Jak si to opeče takové to bude mít a když je nešika a spadne mu do ohně tak nemá nic A kňourat at si jde bokem, oheň je pro chlapy a ne ukňouránky... Tím mu dáš víc než ohýbat do V nebo dělat zářezy.. Jinde bude opékat na klacku a problém bude stejný (spíš větší protože buřty padaj víc - vylomí se)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]