Nejste přihlášen/a.
Nějaké ano, ale málo. 50mg je moc. Ze zelenin vede petžel a ta má 5mg na 100g. Navíc záleží s čím si šunku dáme. Pokud s něčím, co obsahuje C vitamín, tak zvýšíme obecně nízkou přisvojitelnost železa. Nejlíp si ho tělo bere z melasy. Z jiných potravin, byt na železo bohatých, tak sotva 20%
To není ládování, to je lžíce takového tmavého hustého pendrekového sirupu denně. Jinak potraviny s vyšším obsahem železa jsou játra, zelená listová zelenina a byliny / bazalka, oregáno/, droždí, žloutky, ovesné vločky, ořechy a semínka / sezamové, lněné, dýňové.../ Místo octa do salátů citron!
Co je důležité vědět, že lidé, co jedí hodně mléčných vyrobků: jogurty, sýry, mléko hodně pijí, tak mají zákonitě nedostatek železa! Příliš cukru, soli a bílého pečiva též přispívá k anémii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.