Dobry den.Můj koníčkem je výroba klobásek.Vyrobím každý týden tak cca 50kg.Moji zákazníci jsou rodina,známí a spolupracovníci.Rád bych si výrobu zorganizoval abych mohl prodavat třeba na trhu.Co vše musí taková malovýroba splňovat?
Legalizací takového poloprovozu si přiděláš hodně problémů. Strýc byl vyhlášený řezník- uzenář. Živil se výrobou specialit po pár kilech. Po vstupu do Unie zkrachoval. Napřed mu vnutili nesmyslné stavební úpravy výrobny - protiskluzové podlahy, kulaté rohy, zakrytí rozvodů topení atd atd. A když se z toho oklepal tak přišlo nařízení že na každý druh výrobku který dělá musí mít schvalovací atest za cca 5000 z každý.. Protože vyráběl přes 30 druhů specilalit skončil na podpoře. Na invalidce a u flašky. To jen abys si to nemaloval moc na ruzovo. doplněno 10.02.19 16:56: Nechci tě odradit. Třeba na nějaké minimální množství jsou mírnější měřítka ale moc tomu nevěřím. Odkud jsi abych se přijel něco přiučit? Mám tam jedno přebytečné čuně a mražáky plný .. Nacpat ho do klobásek to je můj sen
Jé, tak to bych si také kupovala. Ale do "velkého" bych se asi nepouštěla. Viz odpověď od "totak". Ale záleží na tom, jaké máte ambice a finanční prostředky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.