Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Krupicová kaše v restauraci

Od: juras22 odpovědí: 23 změna:

Zdravím všechyn rádce, možná trochu hloupý dotaz, ale docela mě to zajímá. Mám rád krupicovou kaši, ale v restauracích je to velký problém. Dělají to jen jako dětské jídlo, ale dospělým to nenabízí. Většinou odmítnou to připravit, někdy se omluví, že toto jídlo zrovna nemají. Jednou servírka nabídla, že mi tu dětskou porci dají, ale tvářila se u toho dost divně. Je někde u nás restaurace, kde dávají i taková jídla, kromě krupice třeba rýžový nákyp, žemlovku nebo šišky s mákem? Proč tato jídla nejsou v jídelním lístku, opravdu by to nikdo nechěl jíst?

 

 

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Jsou jídla, která v restauracích nedělají a krupicová kaše mezi ně patří. S tím nic nenadelate. Dělejte si jí doma. A pak jsou jídla, která se dělají v restauracích, ale hůř se dělají doma. Chodí na ně lidé do restaurací.
juras22

Problém je v tom, že krupicovou kaši v některých restauracích dělají, ale nedávaji jim dospělým. Což nechápu, nevidím, v tom logiku. Je to stejné, jako kdyby někdo v obchodě prodával záclony a ubrusy jen ženám.

Jak - "nedávají"? Jako host mám právo si objednat všechno, co je uvedeno na jídelním lístku a taky to dostat. Žádné výmluvy obsluhy neplatí.

Jestliže ji ovšem někde dělají z dobré vůle a na požádání jen pro děti - a v nabídce není - pak se ji těžko domáhat.

juras22

Byla uvedena v jídelním lístku, ale jen jako "dětské menu".

"Byla uvedena v jídelním lístku" - to je podstatné. Odmítnout prodat jídlo z dětského menu protože nejste dítě je totéž, jako by vám neprodali pečenou kachnu jelikož máte nadváhu.

Já si běžně v restauraci objednávám dětská jídla, když nenabízejí poloviční porce normálních jídel, a je mi šumák, jak se na to personál tváří.

 

pb®

1x
Já mám taky ráda krupicovou kaši, ale jím jí jen když si jí sama uvařím a ochutím. Asi jsem poznamenaná ze školní jídelny. Ono obvykle v restauraci taková jednoduchá jídla nejsou a já bych je tam ani nejedla. Prostě si neumím představit, že by je uvařili dobře. Třeba takové brambory na loupačku. To je lahůdka, přitom jsem za celý život nepotkala v menze ani restauraci dobré a dobře uvařené brambory. Taky by na tom asi moc nevydělali a o to jde v restauraci především.

 


1x

Dám historku, nevadí? Byla jsem v Imperialu na obědě s hodně slavným muzikantem, který vyprávěl, že když začínal, vzal ho kapelník na oběd do luxuxní restaurace a jako zákusek si dal švestkové knedlíky. Mladý muž toto považoval za vrchol luxusu. A slíbil si, že až bude hodně slavný a bohatý, bude v luxusní restauraci jíst švestkové knedlíky. A víte co jsme měli na závěr oběda, jako moučník? Fakt, dva švestkové knedlíky, posypané tvarohem se spoustou másla a s kopečkem šlehačky .

Toto bylo v době, kdy Šemík byl hříbětem.

 


1x

Kaši bych si taky radši uvařila doma - práce na pár minut.

Bramborové šišky se prodávají buď vařené (jako knedlíky), jen je ohřát, nebo mražené už s mákem a cukrem.

 


1x

Počátkem října si ji přál jeden z vnuků v pražské ZOO. Nebylo to v restauraci s obsluhou, byl to výdej přes pult. Záměrně jsem klukům z nabídky nejprve četla levnější (sladká) jídla. Těch jídel bylo nejméně pět, určitě i šišky s mákem, bavorské vdolečky, asi i rýžový nákyp. Kaše byla veliká porce, dojídala jsem to já. Byla docela dobrá.

Ten den bylo nádherné počasí a ZOO byla plná lidí. V té restauraci si málem nebylo kde sednout. Určitě jsme nebyli jediní, kdo si krupicovou kaši objednal. Proto mělo smysl ji nabízet.

 


1x
Zemlovka se vidí málo, ale občas je v nabídce. Hlavně v jídelnach v poledni nabídce. No krupici nedává smysl v restauraci, když její příprava trvá pět minut, náklady deset korun. Tu si opravdu připravte doma. Na půl litr mléka 50g dětské krupice a lžíce cukru. Ochuceni zvládnete.

 


1x

Hovoří to o "schopnosti" restaurací. Budou vymýšlet různé voloviny ale dobrotky nám nechtějí dělat. To by mne zajímalo, jestli to ti kuchaři vůbec umějí uvařit když je to tak jednoduché.

rudoslav*

Ono to není ani tak o schopnosti, ale aby se to vůbec vyplatilo, tak by za ní chtěli dobře 60-70 Kč, možná i více. U nás obědy stojí kolem 80-110 Kč. Za tu cenu by si to nikdo nedal a akorát by lidi nadávali, že to jsou zloději, ale servis a mytí nádobí stojí stejně u kachny za 300 nebo nákypu za 60.

 

vernon

1x
Žemlovka se v některých restauracích nabízí, ale vypadá to jako jídlo. Ne tak jak je člověk zvyklý z domova...
P.S. Krupicovou kaši jsem nejedl ani jako malý, nikdo by do mě tohle jídlo nedostal, tak možná v bezvědomí ale jinak ne...

@vernon - ale vypadá to jako jídlo. Ne tak jak je člověk zvyklý z domova...
To by mě zajímalo,nač jste zvyklý

 

fram

1x
Krupičná kaše na Národní třídě - v našem hlavním městě - máme, heč. A byla by i ovesná (rýžová už ne ) menicka.cz/... ona se nepovažuje spíš za snídani pro dospělého, tam by mohl být ten zakopaný pes. Anebo ji hledat spíš v kavárnách, nebo snídaňových barech. uhubatku.cz/...

 


0x

Protože krupicová kaše není jídlo, ale kojenecká výživa. Šišky s mákem, rýžový nákyp a žemlovka... Jak tyhle blivajzy může vůbec někdo pozřít?

ernie, nebuďte tak podebraný, to byste viděl, jak se moji chlapi olizují nad žemlovkou, když ji nesu na stůl.

@inzinyrka To máte štěstí. Moje žena to ani nezkouší Ale vážně. Tahle jídla vznikla snad jako dezerty. Na hlavní chody to posvětila chudá lůza, z pochopitelných důvodů.

 

Žemlovku mám ráda, mňam. A patří mezi dietní jídla. Není to těžké jídlo na zažívání.

Ernie, s chudou lůzou jste to přehnal A když jsme u těch sladkých jídel, tak připomenu jídlo opravdu noblesní, císařské. Lidově kaiseršmorn,

Pro chudé? Vždyt jablka jsou dnes drahá...

 

robokazik

0x

Za předpokladu, že v restauracích např. menü stravují více muži než ženy (ženy si berou jídlo z domu, jí zdravě atd., oproti spoustě dělníků co o pauze fičí do nejbližší restaurace na menü, bych to viděl v tom, že ten důvod je čistě ekonomický, uvařím hrnec kaše pro jednoho stravníka... Neznám moc chlapů co si dají na oběd kaši. Pivo a guláš, nebo pivo a kaši? Upřímně žen ještě méně. Možná tu zemlbábu, ještě nebo šišky s mákem, vídám občas. Aby se vlezli do celkové kalkulace, asi, vždy je to to nejlevnější jídlo. A být číšník, tak se taky trochu divím nad touto otázkou, zda by byla kaše, nejlépe u takových chlapíků jako např. ti dělňasové v Saxaně jak se do nich proměnili ti výlupci s Janem Krausem v čele (To jsem zvědav co tohle tělo spotřebuje... lol) No to bych se asi potrhal smíchy.

Je to levné jídlo, nikoho moc neohromí a myslím, jek někdo zmínil, je to spíš dezert. Já bych to považoval za trošku vtip, najít kaši na menü, připouštím v jídelním lístku by mohla být, ale opravdu asi v tom dětském. A pokud je to nějaký nový trend, tak se za chvíli dočkáme Alcron kaše za 250,- XD

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]