Nejste přihlášen/a.
Určitě. Blahé paměti a v regionu, z kterého pocházím - ústecký Zlatopramen, děčínský Kapitán, žatecký Lučan. Ceny cca 2,40 - 2,80 Kčs, podle toho, v jaké cenovce se točilo. Za 3 kačky už byl v trojce Gambáč.
Tato prudce pitná regionální piva doplním ještě 11° litoměřickým kalichem – v době temna – lahváč 2,30Kčs, v hospodě III.cen.sk. o desetník víc.
Ano točila. Nebylo to moc obvyklé pivo, ale existovalo. Například protivínský "Platan". Ovšem tehdy se hospody zázobovaly jen pivem z nejblišších pivovarů (mimo pár výjimek), takže nebylo moc možností se s pivy ze vzdálenějších pivovarů setkat.
Cenu si už nepamatuju, ale moc se od desítky nelišila. Já pamatuju dobu, kdy běžná, točená desítka stála 1,70 Kčs. Ale to bylo hodně let před revolucí, do revoluce šla i tehdy cena nahoru.
prazskejpepik - Tak bublinky byly v pivu odjakživa, bez nich by to nebylo k pití. Jen nebyly do piva dodávány dodatečně, ale vznikaly přirozeně při kvašení.
prazskejpepik - "...máte vzestupnou tendenci napadat mé odpovědi..."
Ale to ne, podobně "napadám" odpovědi i ostatních. Neberte to jako napadání, prostě jen opravuju drobné (možná jen domělé) nesrovnalosti v odpovědích. Ale chápu, že to může někomu lést na nervy. Jsem jakej jsem, jinej už asi nebudu.
souhlasím, nakonec pivo dřív vydrželo jen pár dní a proto se nemohlo dovážet daleko. dnešní úpravou pasterizací atd. vydrží min.půl roku. chut dnešního a tehdejšího piva, se nedá porovnat. tehdy to byl lahodný mok bez bublinek.
já už pamatuji spíš cenu za desítku 2,50 a dvanáctka 3,90
magdon: samozřejmě, že mi šlo o bublinky, které dnes konzervují a pomáhají točit pivo.
jinak mám pocit, že máte alergii na můj nick, protože máte vzestupnou tendenci napadat mé odpovědi ,ale třeba je to jen pocit
Dříve taky bylo běžné když jste si chtěl koupit piva že se v krámě různě natáčela dnem vzhůru a zkoumalo se kolik toho kalu a všeho uvnitř plave, tzv metoda kontroly zrakem. Hlavně v létě byla nepasterizovaná piva zhusta už v krámě zkažená, otevření lahve a první lok bývala loterie. Kdo dělá do výroby piva vám potvrdí že dřívější kvalita filtrace a hygiena hodně plakala, s tou dnešní se nedá srovnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.