Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč smaží české brambůrky na palmovém oleji?

Od: postcd® odpovědí: 24 změna:

Proč na palovém když řepkový je mnohem lepší zdravotně (omega nenasycené kyseliny) a pěstuje se v česku?

 

 

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Ano, řepkový olej je velmi dobrý. Na mazání závitníků.

Jj anebo místo nafty do předkomůrkových vznětových motorů!

 


2x

Palmový se nepřepaluje, nežlukne a kvůli velkému obsahu karotenů dává smaženým potravinám hezký vzhled.

Některé organizace vyvolávají na internetu proti palmovému oleji téměř hysterii, což nesdílím.


doplněno 30.08.16 07:21:

Kromě toho, čím vyšší teplota smažení, tím méně výrobek nasákne tukem. Takže brambůrky na palmovém jsou méně mastné než třeba na řepkovém, a proto i snad méně škodlivé.

Vlastně to je o rychlosti smažení. Čím vyšší teplota tím dříve budou hotové. Mě by ale zajímalo proč se to nedá udělat bez oleje třeba na velmi horkém vzduchu. Možná by pak připadaly suché nebo by nekřupaly?

rv*

Můžete si je vyzkoušet a nepřidat olej. Jíst se to dá, ale uvidíte, že s olejem/máslem vám budou chutnat více.

toprecepty.cz/...

Vždyt je to v oleji.

rv*

Olej tam dávat nemusíte, někdo ho tam nedává a nahradí ho kořením, ale uvidíte, že to není ono.

Olej (obecně tuk) je nositel chuti. Nemastné jídlo prostě nechutná, je plané.

 

rv*

1x

Protože má pro toto využití optimální vlastnosti. Neobsahuje nenasycené kyseliny, takže je dlouhodobě stabilní i za vysokých teplot. Nehrozí tedy vznik rakovinotvorných látek.

hjj

já bych řekl,že hrozí stejně.Protože afričané na nějakou ekologii kašlou a prý tam lejou pod palmy syntetická hnojiva proudem,aby byly velké výnosy a kšefty.Říkali to i v tv.Samá rakovina ze syntetiky.Jěště jsem mimo toho neslyšel,aby v africe se kontrolovalo množství umělých hnojiv na hnojení.Šamoňáci to sem dovezou a tady to s klidem prodají a nikoho to nezájímá.

80% palmového oleje pochází z Indonézie. Ale možná to tam pěstují afričané, co já vím

rv*
Předpokládám, že hnojiv dávají tolik, aby rostliny optimálně prosperovaly. Vyšší dávky zvyšují náklady, ale nepřinášejí zisk. Syntetická hnojiva se dají dobře dávkovat dle momentální potřeby rostlin.

Ano, i v USA to dobře vědí a dobře aplikují.

hjj

jste demagog .Rostliny se dají vesele hojně hnojit chemií až rostou velice hodně.Ale s velkým obsahem pesticidů,co v sobě kumulují

cicko*

To vypadá, že v Plzni přešli z práv na agronomii a začali produkovat řádně nahnojené a rychlené experty!

rv*
Žádný výrobce nemá zájem, aby jeho produkt určený na vývoz překračoval bezpečné limity škodlivin, protože ví, že v cílové zemi bude podroben důkladné kontrole. Pesticidy/fungicidy chrání nejenom rostlinu před škodlivými vlivy, ale i spotřebitele, protože pak dostává třeba produkt s menším množstvím karcinogenních plísní.
hjj

takže ode dneška jím jen zeleninu nabitou pesticidy a podobně,abych nejedl plíseň.Bravo.Tady je to opravdu samý expert na rady a demagogii.

rv*

Podívejte se na prospekt jednoho velkého výrobce chemických přípravků, kde popisuje vliv nejběžněji používaných fungicidů na koncentraci karcinogenních produktů plísní.

bayercropscience.sk/...

 


0x

Protože je levný.

cicko*

Kde a kdy?

 

To je mýtus. Kdyby byl levný tak by ho nikdo nevyráběl (nevyplatilo by se to).

Ha? Je levný a vydrží vysoké teploty. Jinak nezdravý.

 

majsterjoe*

0x

Například Bohemia chips dělá brambůrky na slunečnicovém oleji, protože má lepší chut.

 

tondac*

0x

Protože to tak prý Češi mají radši! Stejně jakou fruktozu v kole nebo drůbeží separát v uzeninách a konzervách!

... říkali výrobci ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]