Nejste přihlášen/a.
Proč na palovém když řepkový je mnohem lepší zdravotně (omega nenasycené kyseliny) a pěstuje se v česku?
Palmový se nepřepaluje, nežlukne a kvůli velkému obsahu karotenů dává smaženým potravinám hezký vzhled.
Některé organizace vyvolávají na internetu proti palmovému oleji téměř hysterii, což nesdílím.
Kromě toho, čím vyšší teplota smažení, tím méně výrobek nasákne tukem. Takže brambůrky na palmovém jsou méně mastné než třeba na řepkovém, a proto i snad méně škodlivé.
Vlastně to je o rychlosti smažení. Čím vyšší teplota tím dříve budou hotové. Mě by ale zajímalo proč se to nedá udělat bez oleje třeba na velmi horkém vzduchu. Možná by pak připadaly suché nebo by nekřupaly?
Protože má pro toto využití optimální vlastnosti. Neobsahuje nenasycené kyseliny, takže je dlouhodobě stabilní i za vysokých teplot. Nehrozí tedy vznik rakovinotvorných látek.
já bych řekl,že hrozí stejně.Protože afričané na nějakou ekologii kašlou a prý tam lejou pod palmy syntetická hnojiva proudem,aby byly velké výnosy a kšefty.Říkali to i v tv.Samá rakovina ze syntetiky.Jěště jsem mimo toho neslyšel,aby v africe se kontrolovalo množství umělých hnojiv na hnojení.Šamoňáci to sem dovezou a tady to s klidem prodají a nikoho to nezájímá.
jste demagog .Rostliny se dají vesele hojně hnojit chemií až rostou velice hodně.Ale s velkým obsahem pesticidů,co v sobě kumulují
To vypadá, že v Plzni přešli z práv na agronomii a začali produkovat řádně nahnojené a rychlené experty!
takže ode dneška jím jen zeleninu nabitou pesticidy a podobně,abych nejedl plíseň.Bravo.Tady je to opravdu samý expert na rady a demagogii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.