Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímá mě, zda je nějaký olej, který v žaludku působí zásaditě. Děkuji.
Tak jo, nebudu tady první kdo odpovídá mimo otázku, že jo, a než doporučovat nějaké preparáty z lékarny, tak zásaditě působí velmi dobře citron. A k tomu je to zdravá věc.
A abych neporušil pravidla, tak olej překapivě olivový, kokosový, avokádový. (lisovaný za studena jak již bylo řečeno)
Dneska je moderní používat kokosový na všechno.
Děkuji, to jsem potřeboval slyšet. Avokádový olej, pokusím se ho sehnat. DOma mám oříškový a je velice dobrý, ale nepůsobí zásaditě. Takže díky za odpověď. O tom Citronu vím, že je zásaditý i když to tak na první pohled nevypadá
Samuraji, vy ten olej chcete používat, třeba po lžičkách, jako lék?
To jsem zvědavá, co tomu řekne stirecek®
Štírečku, já věděla, že dobře poradíte!
Babko zdravím Vás Co bych k tomu měl říct? Když se to tak radí... Ale v první řadě je třeba říct, proč jsem překyselený a pak si odpovědět a zamyslet se nad jídelníčkem. Je ale spousta lidí, kteří si dají něco nezdravého a pak to redukují dalším nezdravým. I když ten olej je přírodní, určitě bude mít nějaké stabilizátory, aby se nezkazil a ani nebude pro tělo vhodný v takových dávkách. Po ránu je každý organismus spíše kyselý, protože dlouho nejedl, nepil a kyselé látky jsou hodně koncentrované a dvěma lžičkama oleje tomu nijak nepomůžu. Po ránu je nutné zavodnit organismus čistou neutrální vodou, nejlépe vodou s vymačkaným citronem. Kyseliny se naředí a tím pádem neutralizují a pokud člověk přes den dost pije, rychle opouští tělo. Nejlépe se to pozná na barvě moči, pokud je tmavě žlutá, jsou kyselé látky hodně koncetrované, nejlepší moč je světlá až čirá, pH se zvyšuje a koncentrace škodlivin je nízká, proto doporučuju často pít, nakonec píše se to všude. Dají se koupit v lékárně i papírky na měření pH moče, pak má člověk daleko lepší přehled o tom, co která potravina a jak mění vnitřní prostředí. Nevidím důvod, proč se zasírat olejem, kterého beztak člověk do sebe za den dostane až až... Ráno vstanu, kopnu do sebe půlčíka, za chvíli to jde ven, za dalších 20-30min se nasnídám. Voda vyplaví z žaludku nahromaděné kyseliny za noc, během té půlhodinky vytvoří ideální kyselost pro trávení, která není moc nízká, oproti stavu "na lačno". Ty půlhodiny mezi jídlem a pitím by se měly dodržovat vždy. Pokud člověk pije s jídlem, ph v žaludku se naředí a strava se nenatráví. Vždy ale platí, že člověk by se měl zaměřovat na zásaditou stravu, jinak to fungovat nebude.
Štíre, děkuji za odpověď, ale já jsem nikde nepsal, že jsem překyselený. Já mám relativně zdravou stravu, nekouřím, nepiji alkohol, nepřejídám se, nejím sušenky, ochucené limonády apod. jen mě zajímá ten olej. S mojí kyselostí nebo nekyselostí to nijak nesouvisí.
To s tím pitím a přestávkou mezi jídlem je pro mě nová informace, takže děkuji.
S tím citrónem mě to zaujalo. Teď jsem vymačkal čtvrtku citrónu do 2 deci vody a změřil papírkem a ukázalo mi to kyselost méně než 4,5 ph a ještě je v citrónu je kyselina citronová, tak nevím. Pro kontrolu jsem ještě změřil pivo (točené Svijany 11) kupodivu měření ukazuje ph 4,5 (pro kontrolu 7 ph - neutrální, nad 7 ph zásadité, pod 7 ph kyselé). A to jsem si myslel, že pivo je hořké, tudíž zásadité. Tak nevím. Olej mě to ukázalo u řepkového mírnou kyselost 6,5 ph. Ale nevím, jestli tyto papírky fungují taky na oleje.
O oleji nic nevím, ale pastilky Renie jsou na překyselení žaludku úplně úžasné. Ty jsou pro rychlou pomoc, ale správnou stravou toho docílíte nejlépe. Nejvíce vám dokáže poradit štíreček. Jestli máte problémy, napište mu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.