Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bolest kloubů

Od: najda5* odpovědí: 17 změna:

Po ránu mě bolí kolena,vyzkoušela jsem různé masti, Colafit, Kamzík apod...slyšela jsem o Kloubexu,nemáte s ním prosím někdo zkušenost?

N.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Kolik máte roků? Já si na několika řádcích zahraju na vědmu a předpovím: Ještě nějakou chvíli budete cpát peníze do něčeho, co vám reklama slíbila jako zázrak. Pak náklady sečtete a zjistíte, že náklady daleko předčily výsledek a bolest vás zažene k revmatologovi. Ten vám vezme krev a případně vás pošle na rentgen. Když to bude zlé, odešle vás k ortopedovi. A ti dva stanoví diagnozu, způsob léčby, připadně nastíní řešení v budoucích letech. Vidím to živě, protože jsem tím sama prošla.


doplněno 19.01.16 10:50:

Hoste, revma, to je souhrnný název pro bolest kloubů. Artroza, artritida, Bechtěrev, dna, lupenka. . a ještě několik. Skoro nic z toho není zapříčiněno prochladnutím. Většina z toho je v DNA. A imunita drží v hranicích projevů. Je to neštěstí.

 


2x

Nechci vám brát iluze, ale pokud v kolenou máte již rozvinutou artrózu, tak vám tyto farmaceutické doplňky kolagenu moc nepomohou. Jestli máte začínající artrózu, spíš se snažte jíst kolagen v přírodní podobě. Např. uvařené vepřové packy, tlačenku a sulc (doma vyrobené ) prostě vše z masa co klihatí- vytváří želatinu.Artrózu nevyléčíte, ale zabráníte tím pouze zhoršování stavu.Můj manžel měl artrózu v jednom koleni již takovou, že mezi klouby již prakticky žádnou chrupavku neměl a pomohla mu jen operace.Přitom více jak 5let užíval různé doplňky-GScondro, Colafit, Proenzi ,Artrofit,takže podle mne vyhozené peníze. Jedině, co vám mohu doporučit je hyaluronan sodný-hyal v tabletách zaměřený na výživu a regeneraci synoviální tekutiny uvnitř kloubu. Hyaluronan sodný má prokázaný ochranný efekt na chrupavku. Jde o látku, která se v kloubu běžně vyskytuje, tlumí nárazy a chrání kloub před poškozením.

 

stirecek*

2x
Souhlasím s Babkou, jsou to vyhozené peníze. Taktéž pojídání vepřových pacek, kůží a tlacenky je nesmysl, jelikož vstrebatelnost není žádná. Aby se kolagen vstrebal potřebuje vitamín C, ale i tak byste toho musela sníst pár set kilo denně, abyste do sebe tu dávku dostala, ale kolena budou bolet víc a víc, protože je to živočišná strava, která organismus okyseluje a vápník slouží na to, aby tu kyselost snižoval. Pokud není vápníku-organického dostatek, kolena vždy bolí nejdříve, protože jsou nejvíc zatezovane , organismus si bere vápník z kostí a chrupavek a to bolí. Takže je treba změnit stravu - bohatou na organicky vápník, tedy veškerá syrová rostlinná a k tomu vitamín D, který je potřeba pro vstrebavani vápníku. Nejlépe se Déčko bere ze slunečního svitu, proto nejvíc kolena bolí v zimě, kdy je ho nedostatek. Pak je treba ho hledat ve stravě taky.
sanyo*

Slyšel jsem pouze o jedné masti, která mnohým lidem pomáhá. Dá se koupit prý také u nás, ale vyrábí se v Německu a Rusku - FINALGON. V Německu jsem jí kupoval tuhle pro známého, v lékárně stála 9,99,-eur., chtěl jich 10 ks. Prodává se i na Ebay...

google.cz/...

Tuhle? masaze-slechta.webnode.cz/...

cz.badgood.info/...

Tož, proti gustu . . .


doplněno 20.01.16 15:39:

Příjde mi. že masti jen tlumí bolest, ale podstatu neřeší. search.seznam.cz/...

sanyo*

Ano, mast je silná, ale platí zásady jak u každé podobné masti, nevím, jak někoho může napadnou se promnout oči.. Jinak lidé používají různé fígle, jak zmírnit páleni na postižené kůži - nejprve místo namažou jiným krémém ( např. indulona), a poté nahoru použijí Finalgon. Takto to praktikuje můj známý. Jinak vždy si pročítejte český návod, který se dá někde stáhnout či najít. Jinak pokud mast pomůže, tak se nechám i "připálit"...!


doplněno 20.01.16 17:01:

A ještě doplním, já mast nepotřebuji, byt jsem už loni překročil šestou desítku, nohy mne ještě nikdy nebolely, hlava ani záda taky ne. Zase však vím, co to jsou ledvinové kameny.. A čemu za to vděčím nevím, ale je zde asi několik faktorů - možná dědičnost, od raného mládí jím drůbeží a jiné chrupky, morkové kosti, vařené pařáty ( mňam..), slepičí hlavy, a odjakživa divočinu . Určitě želatinové bombony, jak si je někdo sám pro sebe chválí - nejím !. Takže asi tak. Tu mast Filnagon jsem osobně nemusel zkoušet, takže osobní poznatky nemám..Ale určitě bych nesrovnával nesrovnatelné, alespoň asi ne v tomto přpadě..

 


1x

Ono záleží na příčině bolesti - já užívám občas diclofenac - v malém dávkování lze koupit bez receptu v lékárně. Silnější léky už můžou ovlivnit schopnost rychlého rozhodování (oblbováky) - takže pozor na řízení auta nebo manipulace se stroji, ale i např. s žehličkou...

samozřejmě je nutné doporučit lékaře


doplněno 19.01.16 10:11:

jj, opatrný člověk musí být - proto nejprve lékař a žádné domácí léčení... tyto léky jsem od lékaře dostal silnější, ale nechce se mi tam chodit pravidelně, tak sem tam si koupím to slabší...

"ankylosující spondylitidě (Bechtěrevova choroba) a dalších spondylartritidách (zánětlivá kloubní onemocnění postihující především páteř)"


doplněno 20.01.16 07:41:

Díky babko za info - doktoři sami nic neřeknou a když člověk neví, co se má sám zeptat...

Na ten diclofenac bych byla opatrnější! pribalovy-letak.cz/...


doplněno 19.01.16 10:37:

Tyto léky vyprodukují nějakou hladinu účiné látky a to slovo retard, znamená, že se musí ta hladina stále udržovat. Nástup nemůže být rychlý. At vám doktor napíše dvě, tři veliká balení a máte na čtyři měsíce pokoj. Bechtěrejev? To je hnus! Držte se!


doplněno 20.01.16 07:19:

jmlc, zapomněla jsem dodat, že až vám prášky dojdou, cca za 4 měsíce, revmatoložka vám nechá odebrat krev, protože současně hlídá játra a ledviny. A to je dobře, ne?

 


1x
Štastná to žena...
B.Němcová promine.
Bolí Vás jen po ránu.
Nás celý den. I noc. Navštivte lékaře, nejen ortopéda. Může to mít více příčin.
Ne všechny léky či doplňky pomohou, zvláště ty samodomo či JPP.
Podchytit včas podle příznaků a labor. výsledků.

 

host*

0x

a) nohy v teple. Pokud máte v ložnici zimu, netopíte, nohy vám koukají z pod duchny a máte v noci studené nohy, zkuste na noc teplé ponožky. Ve dne také nohy v teple, žádné punčošky, ale teplé kalhoty a dobré ponožky a boty, totéž v práci.

b) pohyb. Chodit pěšky, ohýbat kolena, kleknout, dřep, chodit do schodů, být v pohybu. Výborné je plavání, jízda na kole. Nepřetěžovat!

c) mazání. Mazáním kolen s mírným pohybem v kloubu se kloub a okolí promasíruje, prohřeje, prohněte, rozpohybuje. Někdo používá obyčejnou indulonu a pak si kloub lehce obalí mikrotenovým sáčkem, aby si nezamastil kalhoty, někdo používá kapku olivového oleje, ve kterém při teplotě asi padesát stupňů naložil heřmánek, prý stačí mazat tak jednou denně a pěkně pečlivě rozmasírovávat a promasírovávat. Někdo používá s různým výsledkem různé masti, krémy podle toho, co kdo poradil.

d) orthopéd. Kolena budete potřebovat celý život, takže je nejlepší navšítit lékaře-specialistu, který na základě odborných vyšetření a svých zkušeností, studia a specializace stanoví diagnozu a bude vás cíleně léčit, nebo vám doporučí co máte dělat a čemu se vyhnout, co vám škodí, doporučí vám přesně cílené rehabilitace, elektroléčbu, ve skutečně vážném případě jako doplněk léčby, kdy je to indikované možná i lázeňskou komplexní léčbu.


doplněno 19.01.16 10:38:

e) revmatolog. O tom, kam by vás bylo dobré odeslat na odborné vyšetření, zda na ortopedii nebo revmatologii rozhodne podle vyšetření obvodní lékař. Je to na dlouho, není to na jednu návštěvu. Chce to trpělivost, vzít si s sebou knížku a také se vyvarovat možných příčin bolestí, případně i změnit zaměstnání, pokud to škodí. Například i kuchařky v teplé kuchyni a spoustě teplé páry mohou nastydnout od nohou studeným průvanem při zemi od větrání nebo furt otevřených dveří do kuchyně, aby se to horko dalo vydržet... apod... toto je jenom ukázka. Příčin a různých prostředí je mnoho a mnoho.

 

pohanka*

0x

Můžete i zkusit omezit brambory, jídla z nich a též bramborový škrob. O to více vařte a jezte rýži, třeba každý den.

Přidávám se k psíkovi: jimejinak.cz/...
Úplně jsem na ty brambory, rajčata a papriky, které obsahují také solanin, zapomněla.


doplněno 21.01.16 15:49:

Štírečku, vy mi ale dáváte! To, co píšete, tohle píšete už několik let a já tomu rozumím a také tomu věřím. Ale ten solanin, ten mě děsí strašlivě. Je to na zvencnutí. Každý povídá to, co jemu vyhovuje. Revmatologové zakazují brambory, rajčata a papriky, hematolog napíše warfarin a zakáže hromadu zeleniny, jiný zakáže mlíko a druhý maso. A revmatik se může, vlastně nemůže jít pást. Takže, z každého trochu a co mě nezabije, to mě posílí.

stirecek*

S těma ženskýma z JÍME JINAK jsem měl diskuzi již před třemi roky a vidím, že ten článek o bramborách ještě nesmazaly. Možná by stálo za to, podat na ně trestní oznámení za matení lidí a šíření lživých informací Škoda jen, že jim to dost lidí baští. Na jedné straně zakazují brambory, rajčata atd, na druhé doporučují obiloviny a luštěniny, přitom je to úplně to samé a navíc většinu stravy mají vařenou, kdy tepelnou úpravou dojde k ničení vitamínů a rozkadu minerálů. Vesměs, až na vyjímky jim chybí čerstvé ovoce a zelenina, bohaté na tyto látky v syrovém stavu. Jediné co jim chválím, že nedoporučují živočošnou stravu.

Ono škrob je zásobní forma sacharidů všech rostlin, podobně jako je glukoza zásobní zdroj energie u živočichů. Škrob je pořád škrob a je úplně jedno, či je z brambor, kukuřice, hrachu či rýže nebo mnoho dalších rostin. Je to sacharid složený z dlouhého řetězce více než deseti cukernými jednotkami, takže to není žádný cukr, to by byl monosacharid. V organismu se tento žetězec musí nejprve naštípat na jednotlivé jednotky a poté rozložit napůl. Pak je to glukoza - zásobní forma energie živočichů. Rozhodně tedy brambora neobsahuje jednoduché cukry a je vhodnější než třeba rýže, protože rýže má vysoky glykemický index, to znamená, že se za jednotku času vstřebá více glukozy do krve a rychle zvedá tuto hodnotu. Naproti tomu brambory mají GI nízké, protože obsahují mnoho vody a vlákninu, takže se tato energie vstřebává pomalu a delší dobu, takže nezvedá hladinu inzulinu.

Dále - hroznový cukr se samozřejmě vyrábí z bramborového škrobu, podobně jako cukr bílý z řepy, ale hydrolýzou, to je štěpením těch dlouhých řetězců na jednoduší cukry - monosacharidy. Tedy není to žádný podvod a je úplně jedno, jestli to je cukr bílý, žlutý, tmavý, třtinový, pořád se získává z polysacharidů. Jestli tedy rýže či kukuřice, je to úplně fuk, z chemického hlediska je to pořád škrob.

Další velká lež, až se hory zelenají je, že brambora okyseluje organismus. Opět z chemického hlediska, jelikož brambory obsahují výrazné množství minerálů - draslík, hořčík, fosfor, vápník atd je tedy potravina silně zásaditá. Její štáva (syrová) se používá k léčbě rakoviny nebo vařené působí proti okyselení organismu. Naproti tomu je rýže mírně kyselinotvorná.

Jed solanin už je jen kapka v moři, protože je ho tam tak málo, že si s tím organismus lehce poradí a není na světě človek, který by na následky otravy solaninem zemřel. Naše prase jedlo brambory od malička po kýblech a neotrávilo se...


doplněno 23.01.16 11:37:

Babko ono když už člověk onemocní nějakou tou civilizační chorobou, pak už musí počítat s nějakým omezením. Podobně jako cukrovkáři nebo lidi s vysokým tlakem musí dodržovat určitý režim, platí to pro všechny. Proto prevence je nejlepší lék. Jenže lidi sežerou vše, jak to říkal Polrejch ve svém pořadu. I zvířata v přírodě nesežerou vše, proto nepotřebují doktora. Bolest kolen může značit daleko větší problém, podobně jako kontrolka v autě. Pokud se nedoleje olej hned jak se rozsvítí a řidič ji nerespektuje, daleko nedojede. Většinou stačí olej dolét a je vše v pořádku, proto i organismus potřebuje minerály a vitamíny pro svou práci, aby mohl fungovat. Pokud nefunguje, musí brát léky doživotně, protože ty léky neléčí příčinu, ale mírní následky.

 

 

host*

0x

Lidstvo trápily bolesti kloubů odedávna. Určitě jimi trpěl už pračlověk, kterého v mrazech a zimě hřála jenom jeho srst nebo kožešina uloveného zvířete. Skok dějinami ... už Josef Švejk měl problémy a léčil je Opodeldokem - viz opodeldok.cz/...

Každý národ už od starověku používá to co má, různé masti, oleje s různými přísadami, s různými názvy, třeba tygří mast, ve které snad z tygra není nic, nebo koňská mast, která není z koní, ale prý s kaštanem koňským, atd., lihové přípravky - francovka Alpa, bezinky v lihu, atd. atd.

 


0x

Dobrý den,

měla jsem podobný problém. Bolely mě kyčle, kolena, kotlíky, klouby u prstů na nohou. Když jsem se chtěla oblíknout, tak jedině v sedě. Nyní oblíknu spoďáry, ponožky i kalhoty ve stoje. V jedné rehabilitační nemocnici, kde jsem chodila na rehabilitaci, protože mě bolely nejvíce klouby u prstů na nohou a nárty a to skoro dva roky (mám propadlou klentbu), tak mi poradili, abych si koupila "alavis triple blend". Je to přípravek pro koně . Já nyní v 56 letech řehtám a skáču jak kobylka. a to po 3 měsících používání. K tomu ještě používám domácí konopnou mast. Samozřejmě to chce taky pohyb.

 

petrmrak

0x

Kloubex užívám několik měsíců...jsem aktivní sportovec,ale zranění ramene mne značně omezilo v mých aktivitách.Spolu s náročnou a bolestivou léčbou a rehabilitací ho užívám i jako prevenci a pohyblivost se pomalu,ale jistě zlepšuje.

Petr

 

lidus*

0x

Jděte k lékaři a nechte se řádně vyšetřit, žádné masti nijak moc nepomohou, pokud je v kloubech zánět pomáhá lek na předpis Nimesil.Pokud je to jen taková obyčejná bolístka než se klouby rozhýbou, stačí mazat třeba jen obyčejným sádlem, olejem, indulonou...prostě jen hodně mazat a cvičit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]