Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ničení látek v koření

Od: fisa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, slyšel jsem, že prý v kupovaných kořeních nejsou tolik zdravé látky, protože prochází při balení nějakým číštěním. Je něco takového pravda?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Víte co, každý proces v potravinářství má své neduhy, takže na tom může něco být. Nemůžete čekat, že se v pytlíku bude skrývat to samé, jako na záhoně.

Ale zase tak černě bych to neviděl.

 

ben®

0x

Dobrý den, patrně jde o to, že to skladované a prodávané koření musí mít vyšší trvanlivost, než domácí výpěstky. Možná je nějaká potravinářská technologie, kterou je to dosaženo na úkor látek v koření (asi nějaká forma konzervace proti plísním). Zdravím!

Já si myslím, že je to ptákovina. Koření se vysuší a tím získá trvanlivost. Suché věci plísně nenapadá.

 


0x

Každopádně většina sušeného koření ztrácí vždy část kvality čerstého,dan za možnost skladovat!

 

kokkfc

0x

Máte pravdu.Do mletého koření se přidávají různé chemie,ečka,aby v sáčku neplesnivělo apod..Proto je zdravější kupovat celé koření a mlít to až doma.Zajímavé je.že to ti mizerové na obal nepíšou.Jen na potraviny.

 

stirecek*

0x
To jste mě rozesmál ty zdravé látky nejsou ani v těch věcech, které chcete kořenit

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]