Nejste přihlášen/a.
ahoj, mám ukol názor na zdravou výživu a já vůbec nevím jaký na to mám názor či jak začít o tom psát. Mohli by ste mi trošku pomoci jaký máte vy názor na zdravou výživu?
Můj názor je ten, že v pohodě a s radostí snězený vypečený bůček nebo klobása je zdravější, než nějaký ovesný nebo sojový blaf požívaný ve stresu, jestli je dost "bio". Poučme se u našich předků - tetina dělala všechno na másle a sádle, umělý tuk jí nesměl do baráku, a dožila se devadesátky.
Mám takovou konspirační teorii, že to masírování tzv. "zdravou výživou" má jednak lidi vystrašit (protože vystrašený člověk je snáze manipulovatelný), a jednak podlomit zdraví a kondici národa - to v první řadě v zájmu farmaceutických koncernů, v druhé řadě proto, že kondice tělesná jde společně s kondicí psychickou, aby se národ nedokázal bránit proti vládě řízené ilumináty, až půjde do tuhého.
Naprostou souhlasim.Bucku z domaciho pasika se nic nevyrovna .
Muj nazor na "bio" je ten, ze je tam mnohem vetsi snce hranicici s jistotou, ze bude plne plisni. A to z toho duvodu, ze biofarmar nema jak postrikat, takze mu muze potravu cokoliv napadnout. Ve mlyne se pak sice berou vzorky, ale ne kontinualne, cili se tam sem tam zamicha i ne zcela kvalini obiloviny. No a co neprojde mlynem, co se skrmi kravam a mate biomelko jedna radost.
Nejde o zdravou výživu..ale o zásaditost a kyselost...všechno jakkoliv uvařené,upravené už v našem tělě vytváří kyseliny...možná to znáte ,když po tom co zkonzumujete rohlík máte kyselo v ustech...tyto kyseliny časem naleptávají celý náš organismus...skrytá acidóza (překyselení a kor dlouhodobé) má na svědomí takřka všechny degenerativní choroby lidstva)...např rakovině se říká "kyselá nemoc"..z toho odvíjejte co je živá potrava a co mrtvá,tělu absolutně nic nedávající potrava...aby jste byla 100% zdravá musela byste být vitarián..což nikdy nebudete...takže se snažte alespon každé kyselinotvorné upravené jídlo vyvážit potravou zásaditou a tou je pouze to co roste...rohlík,maso,koláče,chleba.,jogurty..to všechno na zemi ani v zemi neroste a tvoří to opět jen kyseliny...vy kyselém Ph se drží bakterie,viry,vitamíny se nevtřebávají ..odvápnují se kosti ,( to je momochodem taky duvod proč naše civilizace trpí předčasnou osteo. a problémy s pohyb.aparátem...přestože takřka denně kozumujeme mléčné výrobky...ovšem nikdo vám už neřekne,že vápník z kravského mléka naše tělo nevyužije správně... správný vápník naleznete jen v ovoci a zelenině...a celý organismus postupně chátrá,jsme čím dál nemocnější,přepadlí,zestárlí,ztrhaní... a bledí..bez energie a vitality k čemukoliv...a po 60 umíráme na infarkt protože máme časem z kyselin srdeční tkán děravou jak cedník...patologové by vám povyprávěli.)) takže než zhodnotím svuj jídelníček povrchními radami,že nic se nemá přehánět...začnu si hledat něco o PŘEKYSELENÍ
Ahoj - tady Ti všichni většinou poradí jako Jethro - a řekla bych, že má pravdu, pokud ovšem víš, kdy přestat, aby se z Tebe nestal nezdravej budulínek, ale úkol je úkol - tak mrkni na příslušné webové stránky, tam se to dnes "zdravou výživou" jen hemží. No, abys neřekl - zelenina, ovoce, libové maso, ryby, vláknina, ovesné vločky, tzv. živá strava - jako např. obilné klíčky, atd. Jo a taky - nepřežírat se. Ahoj. Marcela.
doplněno 28.02.14 19:14:-nepozorně jsem si přečetla otázku - byla o názoru ! na zdravou výživu. Myslím, že tzv. "zdravou výživu" je nutno dodržovat až tak po 40-tce, či po 50-tce. Mladí by měli jíst všechno, i když s mírou, ale hlavně to rozhodně nepřehánět s fastfoodovými specialitkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.