Nejste přihlášen/a.
Nevím v jaké je kvalitě, jestli někdo nepil z láhve a nenechal na otvoru kvasinky a bakterie z úst. Ale vytlačením vzduchu z láhve tak, že ji zdeformujete, trvanlivost prodloužíte. :D To nemám z vlastní hlavy, ale mám to odzkoušeno. Nějaký majitel sklepu to takhle v rádiu radil. Přelít víno se skleněné láhve do petky a zdeformovat. Funguje to, bez vzduchu vydrží víno mnohem déle.
Pokud je víno dokvašené a v PET lahvi na víno, vydrží dlouho, pokud se lahev nerozpadne a víno se nezmění na želé.Bakterie se v alkoholovém prostředí nemnoží.Kvalita vína se mění v čase a místa uskladnění.Záleží na tom, zda je víno k archivování určeno.Také octovatění již nehrozí.
Realita bude asi jiná.Kvašení se "zastavuje" škodlivým oxidem siřičitým(vyprchává po otevření) v lepším případe křenovými tabletami, aby zůstala sladká a s nižším obsahem alkoholu.Vyšší obsah alkoholu = naše vína s přívlastkem.Takže vaše otevřené "víno" při pokojové teplotě zoctovatí do dvou dnů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.