Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pivo v hledáčku kontrolorů

Od: jabraka* odpovědí: 6 změna:

Nevíme,kdo přišel na to,že by i nejvíce konzumovaná potravina v ČR,pivo,mohlo vybočit z oblasti vysoké kvality.Při kontrole asi 50 vybraných výrobků se objevila nová hrozba na zdraví -mykotoxiny obilné plísně rodu Fusarium. Konkrétně šlo o mykotoxin deoxynivalenol (DON).rmě Pro konzumaci piva to nic neznamená,protože není stanoven v normě limit této příměsi.Ale to,že do piva je tento toxin vnešen z použitého ječmene,nebo sladu,trochu varuje.Už několik let pěstitelé obilí odmítli pod tlakem ekologů používání antimykotik při pěstování obilí.Jak chtějí sedláci vyrobit biopotraviny?S mykotoxiny?

JABRAKA

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Jestli to není zase jen pokus likvidovat to málo co je ještě české!Je ještě pár jen českých pivovarů a toto by byla hezká možnost jak je zlikvidovat a nasadit sem cizí patoky!

 

olaf71*

0x

já už dnes vím, proč mi nikdy nechutnalo pivo Svijany

majsterjoe*

No ja naopak radim Svijany mezi top piva.

17.05.13 18:38

olaf71*

tak to už je Top min. ve dvouch žebříčcích.

důležité je, že chutná. já jsem spíš Gambrinusovej a Krušovickej

 

zabu

0x

Jestli se nepletu, tak při výrobě mladiny, se slad ohřívá na 75-80°C. Ty mykotoxiny tuhle teplotu vydrží? Pokud ne, je celá ta zpráva o mykotoxinech v pivu blábol nebo konkurenční boj.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]