Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nakládaný zázvor

Od: ringo® odpovědí: 9 změna:

Zvykl jsem si dělat si nakládaný zázvor, ale čím dál víc je v obchodech starej tvrdej. Nevíte někdo kde sehnat mladý a čerstvý? Popř. v kterém státě když ne u nás?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*

2x

Lze i u nás - nevím, odkud jsi, ale třeba v Praze - Kunraticích, prodejna se jmenuje Stodola (nebo Kunratická stodola) jej mají běžně.

doplněno 13.02.13 13:41:

Sepi - já ho budto mrazím a nebo nakrájím nadrobno a naložím do cukru - jako kandované ovoce...

doplněno 13.02.13 13:44:

Ringo - pokud nejsi ´z blízka´, zkus se s nimi - případně domluvit, na poslání ( kunratickastodola.cz/... )...

 

lidus*

2x

Kupuji v Brně v zelenině a je vždy čerstvý, zásadně nekupuji v supermarketu kde ho mají zabalený pod fólií.

doplněno 14.02.13 11:14:

Brno-Bystrc zelenina u prodejny Albert, myslím, že je to ulice Vondrákova a mají ji přistěhovalci z bývalé Jugoslávie. Tramvaj od města je to zastávka ZOO, pak pěšky nebo líp autobus asi č.50, taky tu staví trolejbus z města ale vzhledem k tomu, že MHD jsem 15 let nejela tak ta poměněná čísla neznám. Nebo zázvor kupuje dcera, opět stánek zeleniny na smyčce šaliny směr Kuršova.

doplněno 14.02.13 11:16:

Martino špatný asi není ale má zkušenost byla plíseň, nakrájené kousky tudíž předpoklad, že to špatné se snažili odkrájet.

doplněno 14.02.13 11:25:

Trolejbus je č.30 a smyčka šaliny není Kuršova (ta je kousek vedle) ale je to Ečerova.

martinaa*

Liduš, je na tom baleném něco špatného? Bohužel nemám moc jinou možnost a občas jsem si všimla, že třeba někde je malinko načatý, ale čaj je z něj pořád výborný

doplněno 14.02.13 11:21:

No fuj Tak to si radši zajedu na kraj města do odzkoušené zeleniny


A v které zelenině?

doplněno 14.02.13 11:40:

OK díky, tam to znám.

 


0x

a jak jej nakládáš?.)já si jednou za 3 dny kousek kořenu nastrouhám,nechám lehce povařit, přecedím a přidávám si jej do normálního čaje .) jenže mi vydrží tak 3 dny .))pak už se začíná kazit

 


Nakládám dle receptu s rýžovým octem. Pouze se dává spařit. Vařit ne.

doplněno 13.02.13 14:45:

Výbornej jako příloha k masu /místo okurky/, nebo teď v zimě k prohřátí organismu.

 


0x

aha aha .) děkuji za opovědi ))tak já zůstanu u toho svého receptu ))v čaji jej mám nejraději a na slano jej nemusím .))a přidáváním do čase se nepředávkuji, jak jsem si přečetla ))tak krásný den všem


To není na slano

no sakryš mě to tak podle nalezeného receptu připadlo

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]