Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zdravé pivo - které nejvíc?

Od: pivo odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

to, že je pivo v přiměřeném množství zdravé, je známá věc. Ale které pivo je vlastně nejzdravější?(desítka, jedenáctka, dvanáctka, speciály, černé, polotmavé nebo nealkoholické)? Děkuji za všechny názory od zasvěcených pivařů.

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*

1x

Nepasterované, kvasnicové - nefiltrované...

doplněno 04.11.12 13:33:

To Kolo: Na každé potravině máš složení - tak se můžeš kouknout...

Ve víně se oxid siřičitý (a tím i siřičitany) vyskytují od dob, kdy je pro desinfekci sudů používání síření...

BTW - pro dobrou pěnivost piva přidávají sládci do mladiny Jar...

doplněno 04.11.12 13:34:

Oprava: "používáno"...

kolo*

Mowla,ale ještě jsem neviděl,aby na pivu bylo napsáno,že obsahuje chemické příměsy,i když tam vždycky jsou.Např.aby pivo dělalo pěnu.A jiné.To už mizerové nepíšou.Prostě píšou jen to,co musí.A čím méně hloupý lid ví,tím je větší kšeft

Že by pivo obsahovalo chemické "příměsy" o tom nic nevím,max tak plyn na honění z trubek místo stlačeného vzduchu a aby vydrželo déle ,tak se pasterizuje,zrovínka jako třeba mléko a tzn v podstatě,že se ohřeje na určenou teplotu! Jinak pivo je zdaleka zdravější nápoj než třeba dnešní mládež pije (iontové sráče jako red bul a další) ale také je při rozumné konzumaci míˇˇn škodlivé než jakékoliv limonády at již s cukrem či umělými sladidly!

 

claire*

1x

V množství 1-2 piva denně je nejzdravější prostě a jednoduše to, které Vám nejvíc chutná. Když si na něčem pochutnáte, jste spokojený - a to je zdravé (Pro rejpaly - jo, takhle může být zdravý i špek nebo brambůrky, vem to nešt... ale v přiměřeném množství :D )

Mimochodem z plzeňské produkce mi nejvíc chutná Gambrinus 11°. A víte, že Prazdroj 12° má jen 11,75°? Dvanáctka to už dááávno není Jo vlastně bych zapomněla - máme tu v Plzni řadu minipivovarů, které mají opravdu skvělá piva. Taková Lochotova jedenáctka nebo černický Purkmistr, to jsou panečku piva jako křen!

Jak vidno, od Plzeňačky musí být odpověď nejfundovanější!

Ale pivo je opravdu zdravý nápoj, pokud se to s ním nepřehání. Dokonce i doktoři vám soukromě řeknou, že orosený půllitr je lepší než spousta prášků.

Gambrinus je dobrá značka, pravé plzeňské se opravdu ordinovalo lékaři na nemoci ledvin. Ale souhlasím s tím, že spousta minipivovarů po naší zemi vaří skvělá piva a at přijedu kamkoliv, jako první se ptám na nějakou místní značku a ještě jsem se nezklamal.

To Claire-proto se odstoupilo od označení piv jako 10°či°12° nebo i jinší,ale na výčepní či ležák.Nevím zda-li se pletu,ale klasická plzeň snad nikdy nebyla 12 ,a dokoce pkd by se označila tak spíše 11° než 11,75°.To jen tak na okraj.

 


0x

Já mám úplně nejzdravější pivo po těžším nedělním obědě. A je úplně jedno, je-li tam napsáno: Plzeň, Ostravar, Gambrinus, Kozel . . .

 


0x

jak jsem měl kameny na ledvinách tak mi doktor doporučil pít plzeň 12, že má nějaké lepší proplachovací účinky, ale stejně nejraději mám radegast 12

JJ,až na to že to není 12°pivo ale to je celkem jedno.Ona totiž Plzeň je jediné pivo zásadité povahy ,kdežto ostatní prý kyselé.Ale nevím jak je to skutečně,tudíž bez záruky. Fakt je ale ten že při určitých zdravotních problémech lékaři doporučují plzeňské!

V podstatě je mi docela jedno jaké si dám ,ale pokud si chci opravdu pochutnat ,tak mám své tři značky Plzeňské, Zlatého Bažanta nebo plnotučného Regenta (ležák z Třeboně).

Plzeň je lék. Proti všem nemocem.

pivo

Ohledně zásaditého plzeňského úplná hovadina- a přesto šířená hlavně doktory. Jedenkrát někdo vysloví blbost a už to jede. Doktoři, napřed se poučte o varním procesu piva a až pak něco doporučujte!

 

kolo*

0x

Moc bych na zdravé pivo nespoléhal,protože tam cpou tolik chemických klumpů.S tím se ale výrobci nepochlubí.Např chemii aby pivo pěnilo,aby se tak brzo nekazilo a spousta jiných.Oni lidi z výroby budou vědět svý.To samé kupované víno-syřičitany,aby se nekazilo aj.Prostě všechny průmyslově vyráběné potraviny obsahují sračky,zdraví škodlivé příměsy,ečka

cyril*

Dalo by se použití zmiňovaných chemických přísad nějak doložit nebo jde jen o pouhé pivní kecy?

 

kolo*

0x

Mowla-jsi nějak pozadu.Ve víně není síra od mytí sudů ale proto,že do vína ji schválně přidávají abe se víno nekazilo!

 

kolo*

0x

Například nedávno proběhlo v tisku,že jeden malý pivovar upozornil,že velké pivovary dávají do piva chemii,aby při natočení pěkně pěnilo.Určitě se jim to mizerům vyplatí,protoža pak si spousta hlupců řekne-to je kvalitní pivo,protoža dobře dělá pěnu.A výrobci stoupne zisk a o to víc si namastí kapsy.Co je jim po tom,že lidi žerou chemii,co je doma to se počítá.

No, chemie je všechno, včetně "přírodního" pive. Vem si třeba obyčejnou sůl. to je chemická sloučenina chlorid sodný, známá téř z minerologie pod názvem halit. Tak, tady je Rhodos, teď skákej!

kolo*

Zase jeden "Chytrák"kterýmu nedošlo,že se zde jedná o umělou,syntetickou chemii,zdraví škodlivou

Upozornění od sys hejkal 06. 11. 2012 18:29:02
přečtěte si pravidla, nenapadejte uživatele...

 

A napsall jsteto? Ne, taknehledejte třísko v oku svého bližního.

cyril*

Aha, takže agentura JPP nebo-li pouhé pivní kecy, ktreré nejste schopen nijak doložit. Nebo se snad pletu?

 


0x

Že jsou v pivu B vitamíny, to všichni víme. Takže 1 pivo je B1, 2 piva je B, . . . 10piv je B10. Celý sud je Bkomplex

 

gfd

0x

Pivi není vůbec zdravá.Je škodlivé,protože obsahuje rakovinotvorné látky.Zdravé je víno v malém objemu

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]