Nejste přihlášen/a.
Dobry den vsem,
Chtela bych si otevrit ze spolecnikem obchod potraviny v praze.Zatim to chce me udelat tak,že až najdeme prostor udelame si hned ŽL a zajit na financni urad + jeste zajit na zdravotni social. Jeste jsem se chtela zeptat co je vse vyridit?A jak je to s hygienou?Jak to probíhá a kolik to tak stojí?Nadále kde nejlepe sehnat ucetni?Docela najit dobry prostor a ucetni je docela komplikovane,dodavatele mame + vybaveni.Jen se chci ujistit ,aby jsme neudelali nejakou chybu.Jsme zacinajici podnikatele .Navic mi konci rodičovska dovolená zdrovna zitra poslední den a nechci se vrátit na ÚP.Z toho i duvodu ,jsem praštila do stolu a chci začít podnikat a začit uplne jinak ten zivot nez jsem ho mela doposud..Predem dekuji za odpoved.
Udělat si živnostenský list se společníkem? Ale milá zlatá, to moc nejde. Můžete mít živnostenský list oba dva, ale jednotlivě - tedy jmenovitě vždy každý na svoje jméno, a pak pracovat jako sdružení podnikatelů, podle toho se to potom i daní. Anebo založit s.r.o. A chcete-li si pořídit obchod s potravinami v Praze, která je prolezlá kdejakým supermarketem? To mi připadá jako něco, co je odsouzeno k nezdaru. Nikdy totiž asi nedocílíte cen, co nabízejí supermarkety, budete dosti drazí, abyste si vůbec vyděli na slanou vodu. I na vesnicích jsou ty malé obchody soustředěny v řetězcích, aby si mohly udržit levnější ceny zboží. Nechci vám brát iluze, je určitě dobrý počin, že chcete začít podnikat, ale abyste nesplakali nad výdělkem. Vezměte to tak - pronajmete prostory, ještě nic nevyděláte a už budete mít výdaje za pronájem a nákup zboží atd.
Prominte asi jsem se spatne vyjadrela,nebo jsem to spatne napsala.To je mi jasne ,že jsi budeme muset udelat kazdy svuj,jen jsem se chtela ujistit co dal ,abych neudelala chybu ci my neudelali.Moc tomuhle popravde nerozumim,jsem v zacatcich.Slysela jsem o s.r.o. ,že založení stoji moc penez,nevim sice asi tak kolik stoji,ani popravde nevim jeho vyhody a nevyhody.Jinak je mi i jasne,že jsou na poprve obrovske vydaje.Stim jsem počitala .
Takže - založit živnostenský list, nahlásit se na zdravotní pojištovně, na české správě socíálního zabezpečení, na finančním úřadě. Založit si podnikatelský účet v bance (dávat pozor na to, abyste si vybrala takovou banku, kde po vás nebudou chtít moc poplatků). Co se týká hygieny, s tímto poradit neumím, obchod nevlastním. Před podnikáním bych vám doporučovala nastudovat zákon o dani z příjmu, zákon o účetnictví, zákon o DPH, zákon o zdravotním a socíálního pojištění, bez znalostí zákonů se špatně podniká a ne každá účetní vám poradí. A pozor, mám takový dojem, že účetní vám nezodpovídá za chyby v daňovém příznání, za to stále zodpovídáte vy. Pokud byste byla se společníkem, tak asi budete podnikat jako sdružení podnikatelů, to se řídí taky nějakými předpisy, alespoň co se zdaňování týká.
Dekuji dekuji,ja mela na mysli,že danovy poradce ci ucetni,by mela davat vedet ci upozornovat vse co se tyka novych zakonu i ruznych nastrach napr.co by nas mohlo ohrozit.To jsem vubec netusila,že ucetní nema zodpovednost zodpovidat za chyby v danovem priznani,kdyz jsi ji za to budu platit.Jinak neco nastudovaneho mam,jenze nejak stale tomu popravde nejak nerozumim ...co se tyka napr.hygiene-kolaudace a co se tyka i dani nejak nemohu pochopit co je platce dph pausalne ci neplatce dph .Kdyz jsem zasla na financni urad,pro par rad ,tam samodrejme me nikdo neporadil ,aniz by mi poradila ma nevlastni teta ,ktera je advokatka.Tak jsem musela jit jsem se poradit,doufam ,že se nekdo tu najde a vysvetli mi jak to vse probiha.I kdyz si to prectu na internetu ,nejak stale tomu nerozumim.Predem se omlouvam za svou nevedomost.
Nechci Vám pomlouvat rozlet, jste natěšená a to je dobře. Ale do potravin bych se asi nepouštěla. Je jich všude plno a ve velkých řetězcích si mohou dovolit prodávat i o dost levněji. Zvláště v Praze je plno možností nákupu.
Bude problém vychytat nabídku a poptávku. Stane se třeba, že naberete moc, neodhadnete to a zboží Vám projde. A je hned mínus. a když naopak chybí, je to také nepříjemné.
A hygiena jde po potravinách jako po hříšné duši. A u potravin je to hodně přísné.
V sousední obci žije starší pán. V mladších letech to byl kuchař a cukrář od boha, jak on vařil, pekl a zdobil dorty, dělal zabíjačky, to nedokázal nikdo kolem. A k tomu velice příjemný člověk. Když šel do důchodu, otevřel si obchůdek s textilem, aby prý byl mezi lidmi. Divila jsem se, proč právě textil, když on byl tolik šikovný na ty potraviny. A on mi řekl moudrou větu: V textilu večer zametu krám a jdu domů. Nic se mi nezkazí, nic neprojde, nic nemusím uklízet do chlaďáku. V jídle je ta hygiena daleko přísnější, neustále štourá a dává pokuty. Tak se s tím nemusím zlobit. Měl asi pravdu.
Přesto Vám přeji, at se daří, kdo nic nezkusí, nic se nedozví.Jaga.
To je sváta pravda, jak vam rekl moudrou vetu ,,V textilu večer zametu krám a jdu domů. Nic se mi nezkazí, nic neprojde, nic nemusím uklízet do chlaďáku. V jídle je ta hygiena daleko přísnější, neustále štourá a dává pokuty. Tak se s tím nemusím zlobit,,
Jenze vysel nam vyssi kapital a tak jsme se rozhodli pro potraviny ,je fakt ,ze ze zacatku jsem chtela second hand,prtz jsem pracovala v oblecenich tak tomu i vic rozumim.Jenze bojim se krize ,a proto jsme se rozhodli pro potraviny (stim ze to bude vse baleni)krome peciva i diky vyssimu kapitalu. A zas si rikam jist se bude porad ,coz obleceni nam vydrzi na delsi dobu ,krome u deti ty rostou rychle .
Sama nevim ani kdyz se divam kde si otevrit potraviny-ci kde pronajmout obchod ktery casti prahy ,kde by bylo otevreno od 5hodin do pulnoci az do jedne hodiny do rana ,ci nonstop to je jeste v reseni, ,je fakt ze jich je plno .Chtela bych to i zvladnout tak ,abych nebyla draha jako vietnamci.
Kdyby se podarilo ,chtela bych pridelat k tomu i jako vnitrni posezeni o 2 stolku a 8 zidli + maly detsky koutek ,v lete zmrzlinka ...takhle to mam v planu ,jenze mam strach ,ze mi to az tak moc nepovoli.Proto jsem zasla jsem o radu
Když máte chut a kapitál, tak do toho jděte. Nejhorší je si říct a litovat, měl jsem to zkusit. Jistě, můžete prodělat, pak je třeba vědět kdy zabrzdit a vycouvat, než narostou ztráty a neutěšovat se, ono to bude lepší. Sedněte nad papír a pište, pište, byznis plán. Je o tom i literatura, hledejte n a intu, jsou tam rady pro začínající.
Teď by se trhlo vozit vejce z Polska či kde jsou levnější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.