Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečivo posypany solí

Od: krkovicka* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.Dlouho dumám a je mi skoro až trapný se ptát, ale proč sypou rohlíky mákem a solí? Dřív tomu tak nebylo.U housek si můžeme vybrat ale u rohlíku moc ne.Děkuji za odpovědi.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Zdravím...Proč?Selským rozumem,aby lépe chutnaly.:DPokud si dobře pamatuji,tak tomu bylo i dřív,a to nejsem zrovna mladiceKdyž pečete maso,tak ho také solíte a kmínujete(jeden z tisíce příkladů).

 


1x

Pečivo s mákem nebo sypaný sezamem, to je dobrý, to rád. Ale solený, to je pěknej hnus velebnosti, to nepomůže ani tu sůl z pečiva odrbat dolů.

Nejhorší je, že od těch velkých krystalků soli bývá to pečivo na povrchu někdy úplně rozmočené (jak ta sůl absorbuje vlhkost ze vzduchu).

 

ahasver4*

0x

Tak určitě kvůli chuti.A u nás je vyběr rohlíků velký,makové,posolené,holé a bůh ví jaké ještě...

Dobrý den, "krkovičko". Vůbec Vám nemusí být trapně. Já mám někdy dojem, že je to proto, když už pečivo není dobré, tak at alespoň lépe vypadá.

 

solenza*

0x

No tak já nevím, kde nakupujete a odkud do obchodu vozí pečilvo, ale snad každá pekárna, co jsem kdy nakupoval dělá min. 3 druhy rohlíků, které míchá mezi sebe, takže by měly být v jedné přepravce hladké, slané, makové někde i kmínové rohlíky. Všechny druhy pak jsou i za stejnou cenu.

krkovicka*

Pečivo v supermarketu je rozděleny ale jinde bohužel nemam na výběr, treba ve vecerce nebo v lahůdkách.

 

lidus*

0x

Vzpomínám na předrevoluční slané rohlíky, u nás slaný rohlík nenajdete. Housky ty ano, slané, makové, sezamové.

Ano. Liduš, rohlíky za totáče byly skutečné rohlíky a ne gumové obušky, jako dneska. Zahnuté a větší. A solené, makové...Dneska už to není ono. Přesto si v některých obchodech můžeme vybrat - solené, kmínované, makové či semínkové. Ale když se slaný rohlík nechá do druhého dne, už je vlhký a ta sůl na něm je rozpuštěná.

Také dříve dělávali takové tlusté slané tyčky. Byly kroucené a já jim říkala "vrtáčky". Připomínaly mi tatkovy vrtáky do železa a byla to dobrota. Křupavé, správně vypečené, solené či makované. To, co dělají dneska se nedá s dřívějšími tyčinkami ani srovnat. Prodávali je hlavně v hospodě, když jsme se šli v neděli projít, naši mi dali peníze, čekali na mě před hospodou a já si pro ně došla. Taková procházka s "vrtáčkama", jo, to bylo něco! Jaga.

Já ty jak říkate "gumové obušky"dávám na chvilenku do trouby,a panečku,ty jsou potomjako za totáče...

uska*

Již 6 let nekupuji pečivo, peču doma za poloviční cenu i s elektřinou. Těsto umíchá pekárna a jen sroluji těsto do tvarů. Chutově se nedají srovnat s kupovanými. Sypu mákem nebo solí jen na zakázku od rodiny. Mňam.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]