Nejste přihlášen/a.
Čau je kyselina mléčná stejně silná jako kyselina mravenčí? Jak si ji můžu vyrobit?
doplněno 22.04.09 07:45:Jak je možné že kyselina mléčná je slabší než mravenčí, přitom mají skoro stejnou dysociační konstantu.
Je slabší a vyrábí se z glukosy přes kyselinu pyrohroznovou. To nedáš. Hele, co máš pořád s těma kyselinama?
Také ji produkuje tělo ve svalech, ale jen pouze při přetažení. Například vojáci speciálních jednotek jsou při výcviku tolik svalově stresovaní že si zlomí nějakou tu kost i když se skoro vůbec nebouchnou nebo neupadnou. Stejný sindrom byl pozorován u maratonců.
doplněno 22.04.09 01:25:Tak mám pocit jestli z nás netahá nějakej recept na vaření perníku.
Snadno,Marku.Vzniká přírodně kvašením laktozy,mléčného cukru,poměrně dost je jí v syrovátce,kyselém mléce.
JABRAKA
doplněno 22.04.09 06:54:Také jsem zapoměl na kyselé zelí,kvašení je také mléčné,bez přístupu vzduchu.
Pro doplnění,přírodní K M má také dvě varianty,levotočivou a pravotočivou.
JB
To jeho doplnění je úplně bezpředmětné. To je jako se divit, že číslo 98 je menší než 99 když jsou skoro stejná.
Tak pro mne zase dotaz predmetny je. Pokud se ovsem nechci dostat do stadia, kdy se nekdo na neco pta a nekdo mu na neco zcela jineho odpovida, jak se tady velmi casto stava.
Proto jsem se snazil jit po podstate jeho otazky a zjistit co mysli tim "slabsi".
Odpověděl jsem, že je slabší a proč a jak se vyrábí. Zdá se ti snad, že neodpovídám na to, na co se ptá?
První část: že je slabší ten člověk evidentně ví. Že se to dá určit z disociačních konstant ví evidentně také. Ptal se jak ji může vyrobit, tys mu napsal to, jak ji vyrobí asi dost stěží. Máš pocit, že jsi mu odpověděl?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.