Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Číšník/kuchař - uplatnění

Od: ivinek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , je tu nějaký člověk vyučený číšník/kuchař? Je pravda že už si nemůžou najít práci?Příjmou mě když budu mít 3 a 4 na vysvědčení?Díky.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

albatros498022*

1x

Práce je obecně málo, ale až začne sezona tk se dá uchytit v sezonních podnicích kempy apod. Většinou se nekouká na to co je na papíru, ale na to co člověk umí.

 

lidus*

1x

V Brně na CHarbulce když je dost přihlášených tak si vyberou z těch lepších ale trojky projdou bez problémů vždycky jelikož lepší známky se hlásí na hotelovku. V domě máme kluka co se loni vyučil, práci má u stánku, dělá langoše. Od sousedů holka má na této škole maturitu-dělá u firmy a doplňuje automaty na kafe a bagety, další co znám pracuje v MŠ v kuchyni.

 


1x

jen tak namátkou tři pokusy hledání:

search.sweetim.com/...

search.sweetim.com/...

search.sweetim.com/...

když budeš žádost o přijetí formulovat tak nedostatečně, jako tvůj dotaz, bude to s přijímáním asi horší... Kam tě mají přijmout? do učení za kuchaře číšníka, na střední školu nebo do zaměstnání?

Nějakého provozáře či šéfkuchaře nebo majitele můžeš ohromit svým kuchařským uměním a něco dobrého, rychlého a laciného navařit, upéci a pod. Potom uvidí v tobě šanci zisku a vezme tě, na vysvědčení koukat určitě nebude...

doplněno 17.02.13 11:16:

V ČR i na Slovensku hledají neustále dobré kuchaře číšníky...

ivinek*

jestli mě příjmou na střední .

 

artik*

0x

nauč se pořádně jazyk a mazej ven , jsi mladej tak nemáš proč bejt tady

 

krkovicka*

0x
Můžou a stále jsou žádáni.Když se navíc v praxi vyucis u správného mistra v jednickove restauraci naučís se toho daleko vic a své uplatnění můžeš ukázat i v zahraničí.Číšník je trochu rozvijeci činnost.Stále se učíš,potřebuješ trpělivost,flexibilitu a min.jeden světový jazyk a je to jedna a ta sama práce.Kuchař se cení vic.Můj sen je-byl pracovat v horském hotelu.Znám spoustu lidí co se tím živí-napsat to tady je na dlouho.Nedávno jsem navštívila rodinný podnik v mém rodišti.Toho kluka pamatuji jako prtě co se natahovalo k pípě.Dnes a v té chvíli co jsem měla tu čest si tam sednout na večeři tak než vám přinesl obyčejnou matonku tak od baru udělal dvě pirulety,prohodil si jí za zady a s obloukem jí položil na stůl a ejhle už jsem měla skleničku plnou.Úsměv a tyhle taneční kreace i po 10hhodinách na nohou.On tu práci prostě miluje a lidem je tam rázem taky příjemně.Možná je ho tam škoda-tím chci říct,že pokud budete zastávat práci srdcem,budete oblíbený a lidi se budou vracet díky Vám.Jestli ale budete zastávat práci stylem že máte aspoň nějaký peníz,vyucny list a nechut se rozvíjet tak potom budete neštastný a skoncite v závodní jídelně v Globusu.Kde každý den budete dělat jedno a to samý,až Vám z toho bude špatně.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]