Nejste přihlášen/a.
Když položís vejce na rovný stůl a roztočíš jej,jak poznáš, jestli je syrové nebo uvařené na tvrdo? Aniž ho rozbiješ? Děkuji za pomoc!
Syrové vajíčko nemá většinou žloutek umístěný přesně ve středu vajíčka. Bílek vytváří pro žloutek takové prostředí, v němž se žloutek může při pohybu vajíčka pohybovat. Tím se při otáčení neustále mění poloha těžiště syrového vajíčka a to po roztočení kolísá. Ve vařeném vajíčku je žloutek i bílek v pevném stavu a to znamená, že těžiště vejce je stále na stejném místě. Proto se může vařené vajíčko dobře a dlouho točit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.