Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašení - rozdíly

Od: hhh odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, proč když vzniká víno (kvašením), tak se nemusí destilovat pro oddělení methanolu; zatímco "tvrdý" alkohol se destilovat musí vždy. Čím je to dáno? Není možné se z vína otrávit (- nemám na mysli to, když zoctovatí)? Děkuji za Vaši odpověď...

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

riva

2x

Kvasinky, které dělají alkohol, přežijí jen určitou koncentraci, pak je etanol zabije. Proto není možné dosáhnout kvasením vysoké koncentrace (odhadem cca 15%) alkoholu.

Destilací se dosáhne i 100%, ale při destilaci se zpočátku odpařuje hlavně metanol. Proto by zpočátku mohlo být metanolu v konečném produktu nebezpečně mnoho.

Metanol v kombinaci s etanolem není tak nebezpečný.

 

mate59

0x

Je možné z vína se otrávit,je to otrava alkoholem.Jinak ne.Když zoctovatí, máte vinný ocet.Vína mají i choroby jako je sirka, myšina,vláškovatění,ale ty jsou na chut odporná.Např. vína ovocná,hlavně ribízová by neměli konzumovat lidé s nemocí srdce.

 

veronica

0x

Metanol vzniká převážně z celulózy (šupky, pecky, drátěnka v meruňkách). Bílé víno se vyrábí ze štávy, červené kvasí se šupkami krátkou dobu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]