Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, proč když vzniká víno (kvašením), tak se nemusí destilovat pro oddělení methanolu; zatímco "tvrdý" alkohol se destilovat musí vždy. Čím je to dáno? Není možné se z vína otrávit (- nemám na mysli to, když zoctovatí)? Děkuji za Vaši odpověď...
Kvasinky, které dělají alkohol, přežijí jen určitou koncentraci, pak je etanol zabije. Proto není možné dosáhnout kvasením vysoké koncentrace (odhadem cca 15%) alkoholu.
Destilací se dosáhne i 100%, ale při destilaci se zpočátku odpařuje hlavně metanol. Proto by zpočátku mohlo být metanolu v konečném produktu nebezpečně mnoho.
Metanol v kombinaci s etanolem není tak nebezpečný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.