Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Destilace Ginu - hrozí výskyt methylalkoholu?

Od: janp* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci si vyrobit domácí gin. Plánuji použít 60% líh ve kterém vylouhuji koření a bylinky. Poté budu destilovat a chtěl bych se ujistit, nemůže mi při nesprávné teplotě nebo postupu vzniknout methylalkohol? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale chemie není moje silná stránka
Předem děkuji za odpovědi, Jan P.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

3x

Bylinky bych extrahoval v menším množství lihu,a destiloval.Výsledek bude sloužit jako koncentrát,který se rozpustí v čistém lihu.Pozor na koncentraci.Líh naředit na 50 - 60% a pak přidával koncentrát.Destilací se metanol nevytvoří.

JABRAKA

 

fram

2x

Destilace: Metanol, je-li ve směsi, je součástí úkapu a je vedle dalších složek, které destilují do 78,3 °C (b.v.etanolu) nežádoucí komponentou. Stačí, když budete dostatečně dlouho, při velmi malém příkonu do vařáku odebírat předky (úkap).

voda má bod varu 100oC
ethanol 78,32oC
methanol 64,7oC

 

figurek*

0x

Chceš vyrábět vlastní bylinkovou? Ale ano. Jde to. Moje babička si tak vyráběla ořechovku. Samotným louhováním bylinek ti metanol nevznikne a pokud ten šedesátiprocentní líh bude čistý a dobře vydestilovaný, pak se metanolu obávat nemusíš. Jen si myslím, že tvým postupem vyrobíš patok, který nebude k pití.

Taky je dost pravděpodobné, že se ti tvůj výtvor zakalí a lidi se ho budou štítit.

Radím : nejdříve zkus koření a bylinky vylouhovat v obyčejné vodce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]