Jses úplně stejný typ jako já. Taky jsem měla první školu zdravku baví mě pomáhat lidem hlavě se zajímat o děti a miminka. Druhou školu jsem si dala hotelovku taky mě baví cestování i obsluha. Většina hotelovek má praxi v kuchyni či restauraci o cestovním ruchu se jen učíš. Z hotelovky se uplatnis málo lidí chce dělat v gastronomii. Ze zdravky se též uplatnis je málo sester. Z hotelovky se spíš ne uplatnis z toho hlediska že tě ta práce za tech málo prachu nebude bavit a co si budeme povídat kdo by chtěl dělat 12-16h denně 5-6 dní v týdnu. To nemůžeš mít absolutně čas na rodinu ci přítele. Pokud teď víš že by tě gastronomie (vaření, obsluha) nebavila volila bych na tvým místě cestovní ruch tam se v jednom ročníku myslím že teď ve 3rocniku zaměřují na hotelnictví(recepce,kuchyn, obsluha) ale pokud ses si 100% jistá že pro tebe bude nejlepší zdravka tak druhá škola je jen formalita v dnešní době se dostane každý na školu. Já jsme teď ve druhým ročníku na hotelovce a za ty dva roky jsme zjistila že obsluha a kuchyň - v kuchyni jsem byla o prázdninách na brigádě absolutně mě to nebavilo a na obsluze mě to baví ale to máme praxi jen 6-7h takže nic moc. Nikdy bych nechtěla mít obsluhu jako stálou praci jen brigádu o prázdninách/studii. Proto já se radši zaměřím na cestovní ruch. Nebo skončím úplně někde jinde protože teď sama nevím co bych chtěla dělat. Snad jsem ti trošku pomohla