Nejste přihlášen/a.
Dobrý den . Chodím do osmé třídy . Už teď přemýšlím co si vybrat tak mě napadla pekařka . Lidi říkají že pekaři jsou jen cikáni jenže mě by to bavilo ... je mi to docela líto , co si myslíte vy?
No nevím proč by pekaři měly být cikáni - já žádného takového neznám ...
Naopak si myslím že pekařina je pěkné povolání, jedno z těch voňavých, je to také jedno z těch povolání kde musíš být v práci ještě dřív než ostatní vůbec vstanou aby když jdou ráno lidé koupit svačinu do práce měli rohlíky čerstvé a teplé.. Určitě to není špatná práce. Pokud by tě to bavilo stojí to za to.
Určitě koukni na web infoabsolvent.cz - jsou tam informace pro žáky základních škol kteří neví kam dál, můžeš se kouknout na videa různých oborů, přečíst si o nich něco a najít si školy kde se obor vyučuje.
pekař - infoabsolvent.cz/...
Stále brzké stávání je velmi nepříjemné, ale pokud budeš dělat ve větší pekárně, tak tam budeš chodit na směny.Na pekárně je dobré, že jsi v teple, při práci si můžeš s kolegy popovídat, nemusíš se starat o to,co si dáš na snídani případně svačinu.Takže pokud máš někde blízko pekárnu, kde tě po vyučení vezmou, tak je to dobrá volba.
Samozřejmě je ale třeba se zamyslet nad formou, kterou se tomu chceš věnovat!
VLASTNÍ PEKÁRNA - paráda, jdi do toho, lidi budou jíst pořád a máš šanci přinést něco nového. Vydělat se na toom dá podle mě dobře, přidáš dobrou kávičku a pár míst k sezení... super!
ZAMĚSTNANEC V NĚČÍ PEKÁRNĚ - ruce pryč, z toho nezbohatneš...
Proč ne: Lidé jedli, jedí a budou jíst. Ta práce má budoucnost, nikdy se nestane, že se trh přesytí. A že by tam dělali cikáni? O tom jsem nikdy neslyšela. A pokud snad ano, mají můj obdiv - za to, že DĚLAJÍ.
Nevýhodou je brzké vstávání či noční směny. Zpovykaní lidé si vymysleli, že by chtěli čerstvé pečivo už k snídani. /jako by to nestačilo až k večeři /. Známý pečivo rozvážel, nastupoval ve 2 hodiny ráno. Aby všichni měli čerstvou snídani.
Proč ne? Každá slušná práce je potřebná, budeš v teple, sbaštíš křupavý čerstvý rohlíček. My je za 2-3 hodiny už na prodejně budeme mít gumové.
Vyzkoušej to, proč ne? Nedaleko od nás je SPŠ potravinářská, kde se za 4 roky vylíhnou noví mladí pekaři s maturitou. O školu je pořád zájem. Je pořád lepší, že víš, co bys dělala ráda, než takoví nerozhodní jedinci, které nic nebaví a nevědí, co vlastně chtějí. Bude Tě to bavit a bude se Ti dařit. Uvidíš! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.