Nejste přihlášen/a.
ne, chemicky je to to samé.
Zajímavá je výroba rumu ze třtiny: cukrová třtina se sklidí, rozřeže, vylisuje a vylisovaná štáva povaří. Po ochlazení napovrchu zkrystalizuje cukru a oddělí se od zbytku - melasy. Ta se naředí, filtruje a nechá kvasit na alkohol - rum. Ten má proto svojí specifickou chut.
Oddělený cukr je disacharid - SACHAROSA - C12H22O11. Skládá se z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy.
U nás prodávaný cukr má tuším čistotu 99,99% a to 0,01% co by mohlo být jiné u třtinového cukru (prostě nějaké minerální látky, příměsy...) už nepoznáte. Pokud se bavíme pouze o sacharoze - ta je stejná.
doplněno 14.12.14 11:23:doplním, že prodávaný třtinový cukr nemá takovou čistotu jako u nás prodávaný řepný (je to vidět, že není bílý), podle mého je to někde mezi cukrem hnědým (zůstává v něm část melasy) a cukrem bílým. Má tedy i jinou chut, ale v důsledku je to vlastně jen ochucený cukr, který je ve všech třech 3 případech stejný - a přesto má 3x jinou chut - je 3x jinak (ne)ochucený
Oba cukry jsou chemicky totožné.Obsahují 99,9% sacharozy.Někdy je na trhu třtinový cukr nerafinovaný(hnědý).Ten obsahuje až 5% nečistot,balastních látek organického původu(u řepného cukru melasy),která může mít i škodlivé působení díky bakteriím,na nich se množícím.Ale móda je móda,co proti tomu říci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.