Nadívaná krkovička
Nechcete zkusit krkovičku jak jí neznáte?
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
120 min
Ingredience:
Vykostěná krkovička - 0,80 kg
klobáska - 2-3 ks
trochu sádla
česnek - 3-5 stroužků
cibule - 1 ks
grilovací koření
kmín
sůl
Postup přípravy receptu:
- Krkovičku podélně proříznu nožem na několika místech, vložím klobásky a česnek, posolím, okmínuji a posypu grilovacím kořením.
- Vložím do vhodné nádoby s trochou sádla, podleji vodou, posypu cibulí nakrájenou na měsíčky a peču přikryté v troubě na 200°C asi hodinu a půl.
- Potom odkrytou krkovičku peču do doby než má barvu do zlatova.
- Maso vyndám a do výpeku přidám trochu hladké mouky, kterou opražím, podleji vodou a udělám šávu vhodné konzistence, kterou dochutím.
- Podávám ji s brambory (knedlíkem) a se zelím
Zpět na další recepty