Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakých ryb se nebát

Od: maky® odpovědí: 19 změna:

Neíte, jaké ryby je v dnešní době možné jít beze strachu? po zprávách o pangastech a lososech tedy nevím, jestli raději českého kapra nebo co by bylo nejlepší? prosím o názor díky

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

3x

Dobrý den, mějte obavu z ryb, které nejsou čerstvé. Tedy, jsou měkké, vodnaté, zapáchají, mají divnou barvu či jsou bez hlavy. Ryba má mít "jiskru v oku" i po smrti - nemá být zakalené (a k tomu je tam ta hlava dobrá jako ukazatel čerstvosti). Zdravím!

 

balzerka

2x

Sardinky v Baltickém moři snad nežijou. Jinak si čtu, jestli je ryba z moře nebo ze sádek,a ze které země. Brávali jsme sumečky americké z jedné firmy u nás, co je chovala od malička, průtoková voda z hors. potoka, granule. Byly vynikající, ale firma skončila a taky mám dilema, jestli je lepší polský pstruh lososový z LIDLu nebo kapr z českého rybníka. Každopádně, co mne mile překvapilo, byla štika , co jsme si koupili při výlovu rybníka v Černé Vodě / Rychleby/. Fakt dobrá!

 

pohanka*

2x

Pangas není mořská ryba, proto neuděláte chybu, když si dáte českou rybu.

Losos z divoké vody má světlou barvu, jakmile je ta ostrá oranžová, je z farmy.

Pokud byste měla volit mezi těmito, pak pangase v žádném případě, ale lososa z farmy.

Divokého lososa, který je nejlepší, ale nekoupíte jen tak a sáhnete velice hluboko do peněženky.

Jinak v Globusu mají velkou nabídku mořských ryb na ledu. Pokud ho máte v dosahu, nakupte rybku k večeři tam i pro příště. Vlk je dobrá volba. Chce to střídat, neupnout se jenom na jeden druh.


dekuju za odpoved, dekuju všem

 

figurek*

2x

Poslyšte vy panikáři. Zde jsme na poradně a proto vám radím méně sledovat televizní zprávy.

No a proč vám tak radím. Možná proto, že spolu se zápachem z jedné kapky spáleného tuku dýcháte tisícinásobně překročenou hygienicky povolenou koncentraci oxidů dusíku.

Takže až vám při smažení ukápne kapka oleje na horkou plotnu, bleskově se popadněte za nos a prchejte zachránit holý život.

 


1x

Odpovím otázkou: slyšel jste o někom, nebo dokonce znáte někoho, komu by konzumace jakýchkoliv ryb ublížila? (Teda mimo ryby "fugu", která je ovšem jedovatá od přírody ). Myslíte, že ten český kapr je méně jedovatý, než mořský losos? Víte snad, co všechno za sajrajt je v bahně rybníků? Myslíte, že třeba kuře (nebo prase), vypěstované pro potravinářské účely je méně škodlivé? Já tedy ne. Rybí (i jiné) maso mám rád a tak, abych neumřel hlady, nad tím zbytečně nepřemýšlím a jím, na co mám zrovna chut. Zatím to tak dělám dost přes 1/2 století a žádné problémy nepozoruju.


maqdone...máte pravdu, asi to nemá cenu takhle pitvat nakonec by nám bylo po každém jídle špatně

 

veronica

0x

Snad jedině ryby z volného moře, určitě ne z chovných klecí. Taky se nedoporučují sardinky z Baltického moře, je to jedna obrovská žumpa.

Je nějaký věrohodný zdroj informací, že je Balt jedna velká žumpa?
Děkuji.

 

rv*

0x

Pokud má někdo strach jíst ryby, tak nejjednodušší je žádné ryby nejíst. Aspoň zbude víc na ostatní.

 


0x
Já třeba miluji lososovitého pstruha a nepohrdnu ani normálním pstruhem. Z grilu je to velká dobrota..

Coklit,souhlas !

Mňám,už se mně sbíhají sliny.Zřejmě udělám zítra k obědu

 

72mona3*

0x
Popravdě, ryby moc nemusím. Ty ze super hyper marketů vůbec ne. Když už, tak přímo v "rybárně" rybu čerstvou, dravou a českou - pstruh, štika, candát a nebo úhoř. Mona

 


0x

Já jsem veliká vydra. Jím všecičky ryby naprosto beze strachu. Čerstvé, mražené, v plechovce, pečenáče, uzenáče, kyselé. Jen musí být čerstvé. Kouknu, čichnu. Jakmile mám sebemenší podezření, minu se, nemusím. Kdybych si mohla dnes poručit, pak čerstvou štiku, candáta, okouna. A taky uzeného úhoře. I normálního uzenáče s jikrama a spoustou kostí. Fakt jsem vydra.


doplněno 19.06.16 11:08:

Maky, na másle a kmínu? S troškou zelené petržílky?


díky...vlk byl výborný a za chviličku hotový...

 

 


všem děkuji za rady, ted jsem zakoupila v Kauflandu Vlka mořského, dám si ho k obědu...uvidíme

 


0x

osobně bych se bál snad jen Piraně nebo žraloka,ale ty běžně v našich tocích nejsou takže žádné ryby! A pkd myslíte konzumaci ryb,tak nebezpečná je jen ryba Fugu a ta také asi běžně v ČR není k mání. osatatní bych konzumoval bez obav,ono pokud si dáte např.toho pangase tak 1xměsíčně tak se taky nic nebude dít!

Berte to třeba tak snad všichni masožravci (lidé) si běžně pochutnají na prasáku,ale je hooodně těchto co by do úst nevzali maso nutrie a opřitom tato je na rozdíl od prasete čistotná-vše si nejrve umyje!Takže tak!


doplněno 19.06.16 19:14:

Babko-co pocházíme z vesnice tak víme čím jsou krmeny!,Ale jinak.

Žraloka jsme měli kdysi ve školce. Byla to velká dobrota. O pangasiu kolují podivné informace, legendy, dohady. Ještě se nikdo ani neotrávil, ani se mu neudělalo blbě. O pangasiovi se diskutuje a nikdo ani netuší, čím jsou ve velkovýrobnách krmeni vepři, krávy, kuřata a drůbež celkem, králíci.

 


0x

Bohužel kvalita ryb prodávaných v Česku at užu čerstvě balených nebo mražených je doslova katastrofa, buď jsou samá voda nmebo zapáchají. Jedinél co se mi zatím osvědčilo, je mražená treska od Lidla.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]