Nejste přihlášen/a.
Chtela bych udelat stavu ze ZMRZLEHO rybizu a jahod nasledujicim zpusobem. Rozmrazene ovoce bych lehce povarila s vodou a cukrem ( na 1000 gr ovoce dat 400 gr cukru a 100 ml vody). Pak bych vymackala pres starou uterku a stavu nalila do sklenic a sterilovala 20 minut na 85 stupnu.
Mohu misto klasickeho cukru pridat cukr hnedy?
Nepridavala bych zadnou kyselinu citronovou.
Po sterilovani mam sklenice otocit dnem vzhuru az do vychladnuti, jako napr. okurky?
Stavu jsem jeste nedelala, proto se ptam .
Cukr je lépe dát až do hotové štávy, jinak ho hodně zůstane v odpadu. Do štávy dejte alespoň 35% cukru - hmotnost štávy vynásobíte číslem 0,538 a vyjde hmotnost cukru. Jinak sirupu je jedno, jestli ho dáte dnem nahoru nebo ne. Tam není potřeba nic promíchávat nebo sterilizovat víčko, když zavařujete klasickým způsobem.
Zmrzlý rybíz dám ve skleněné míse do mikrovlnky atak dlouho,až pustí štávu.Stačí tak 7 - 8 min na 1 kg.Pak ho přepasíruji přes hustší síto a štávu zpracuji přidáním cukru.Ohřívám znovu v MW protože tam je tepelné namáhání mnohem menší,než na sporáku.Horký sirup naleju do sklenic s víčkem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.