Nejste přihlášen/a.
Miluju koření a tak jsem nakoupila v Řecku několik různých, krásných směsí, viz obrázek. Jenže všechna jsou nemletá. V návodu se ani o mletí nepíše. Jenže jak je mám tedy použít? Nevím si rady! Jako ukázka je koření do špaget. Vyfotila jsem i návod (je ang), kterému rozumim, ale píše se v něm, že smícháme špagety s tím kořením. Ale vždyt ho budu pak kousat nebo plivat? Máte někdo zkušenost s ním? Nebo kámoše Řeka, který by poradil? Dík za ochotu
ještě je další varianta prostě to všechno koření umlít nebo rozdrtit v hmoždíři a použít - vidím, že vám je proti srsti ho použít vcelku, ani se nedivím
podruhé lepší koupit mleté
Byla jsem v Reckui na reckych ostrovech nekolikrat, v jidle jsem koreni nepotkala. Ale tyhle pytliky maji skoro v kazdem obchode mnoho druhů. Ne, nevzdavam se, to my "berani" nedelame Budu patrat, ja se k nejakymu Rekovi nebo nekam do Recka probojuju ! Urcite diky všem, myslela jsem, jestli to nekdo nahodou nezna .
Dobrý den, píše se tam, že se to má vše umístit do sklenice - zalít olivovým olejem a citronovou štávou. Potom dobře protřepat. Potom to vše nalít na špagety v míse a ty promíchat. Doladit to můžete čerstvě umletým pepřem. O jiném mletí jsem tam nic nenašel, tak to zřejmě změkne v tom oleji a bude to chutné, kousatelné a nic se vyplivovat nebude. Zdravím!
doplněno 22.05.16 19:05:wydra - koupila jste si exotické koření a chtěla si připravit exotické jídlo. A v cizině se prostě jí trochu jinak, tak to nevzdávejte a musíte se překonat. Žádná zmínka o tom, že se má ta směs nakládat do oleje a čekat, až se vylouhuje (a to koření potom vyhodit), tam není. No, tak to zkusíte - co bude jedlé sníte a co nepůjde kousat, tak vyplivnete.
Myslím, že v Řecku to dělají stejně.
doplněno 22.05.16 20:52:wydra - zdá se, že Řekové to nebaští a to koření prodávají pouze turistům .
Jinak, než najdete toho Řeka, tak si pohlídejte dobu použití toho koření (a broučky, které ho mohou napadnout). A opravdu Vám nic nebrání, buď to zkusit celé nebo to podrtit, umlít či nejdříve povařit (aby to změklo - pokud to není měkké již nyní).
Já jsem nemyslela že se mele, jen jsem psala, že o mletí se tam nepíše. No návod jsem si také přečetla, ale vzhledem k tomu, že vařím spoustu let a nejen česká jídla vím, že žádné koření v oleji nezměkne, natož aby bylo v jídle poživatelné. Viz třeba směs na stifado, kde jsou kusy bobkace a skorice. Leda že by se to v tom oleji nějakou delěí dobu louhovalo. Musím prostě najít nějaké Řeka, oni ani v řecké prodejně nevědí jak se s tím zachází . Do Řecka se letos a možná ani jindy už nechystám.
Zdravím též a děkuji !
p.s. foto navod a koreni na stifado
Wydro, podle francouzské kuchařky se často používá koření tak, že se zabalí do gázy, dá do toho, co vaříme a po uvaření se celý balíček zase vyjme a vyhodí. Za zkoušku nic nedáte .
No vidíš, já to poprvé četla v té francouzské, koření ve svíčkové u nás zůstalo na sítku při pasírování, později, když se začalo mixovat, tak se rozmixovalo i se zeleninovým základem. No ale nakonec je to jedno, každopádně je to celkem vtipná vychytávka. Docela by mně zajímalo, zda ji tazatelka využila, nebo jestli třeba přišla na něco chytřejšího.
@tiffany tazatelka jeste nevyzkousela zadny navrh, jednak doba nenazrala a druhak mam jednu adresu na misto kde jsme byli a tam poslu fotku i otazku. Jen najit adresu Rekove to koreni take kupovali, vim to jiste, maji ho v kazdem i zapadlem kramku.
Urcite dam vedet a podelim se, co kdyby nekdo z vas se s tim setkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.