Nejste přihlášen/a.
Obě rostliny sice patří mezi miříkovité, ale v kuchyni je jejich použití rozdílné Koriandr - čerstvé listy se používají hlavně při přípravě orientálních pokrmů a aromatická nasládlá semena se přidávají do slaných omáček a domácího chleba, používájí se k nakládání okurek.Koriandr příznivě ovlivňuje trávení, působí proti plynatosti. Natová petržel(kudrnka) je ceněná hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, který se ovšem ničí varem. Proto se přidává do pokrmů až když je dovařeno a přidat ji můžeme opravdu kamkoli - do polévek, omáček, salátů, těstovin, k posypání brambor spolu s pažitkou. může se také přidat do mletého masa a do různých marinád. V tomto případě se sice téměř všechen vitamín C ztratí, ale zůstanou další velmi cenné aktivní látky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.