Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, připravuji k obědu holanské řízky z mletého masa , osolila, opepřila a nechala polité mlékem v lednici . Za chvíli přidám strouhaný sýr, ale nevím, zda mám přidat vajíčko? Někde píší ano a někde ne. Jak je děláte vy? Předem děkuji za rady
Dobrý den, vajíčko je možné, ale není tam nutné. Máte volbu a je to na Vás.
Pokud vajíčko v domácnosti naleznete, tak ho použijte. Když vajíčko nebude v domácnosti nalezeno, tak se nic podstatného nestane. Zdravím!
popíšu jak je dělám já. V první řadě se musí maso prohnat mlýnkem dvakrát. I koupené mleté, jěště jednou "prohnat" mašinkou na maso. Holandský řízek je jemnější. Do masa dávám sůl, pepř, a oproti receptu i cibuli a 1-2 stroužky česneku - na 1kg masa. A k vašemu dotazu, Vejce nedávám. přidám trochu strouhanky(většinou 1-2rohlíky), jen tolik kolik je potřeba aby se vyčistila mašinka po mase. Přidám mléko, umíchám směs, a nechám do druhého dne proležet. Pak už jen tvaruju a obaluju jen ve vajíčku a strouhance. Mouku vynechávám.
lidus díky. Na sýr jsem zapomněl. Ten přidávám taky. Strouhanou Goudu.
V podstatě se všemy recepty souhlasím. Jen odporuju tomu, že pokrm po přidání vajec zřídne, on naopak zhoustne (vždyt jen vzpomeňte na budování Karlova Mostu). Roman Vaněk doporučuje do máslového (holandského) řízku vejce. Česnek ne, ale zase tam dává muškátový oříšek, a maso bůček, vepřová plec a telecí ořez v poměru 1,5:2:3,5. Sám dávám česnek do všeho (a co teprve ten medvědí, to je žraso). A sýr eidam 45% nebo Blatácké zlato - tak to jsem ještě nezkoušel. Blatácký zlato poněkuď zdražilo.
Moc Vám všem děkuji za odpovědi. Vajíčko jsem nedávala, tedy jen na trojobal. Povedly se , chutnaly všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.