Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Holanské řízky

Od: dako® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, připravuji k obědu holanské řízky z mletého masa , osolila, opepřila a nechala polité mlékem v lednici . Za chvíli přidám strouhaný sýr, ale nevím, zda mám přidat vajíčko? Někde píší ano a někde ne. Jak je děláte vy? Předem děkuji za rady

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

3x

Dobrý den, vajíčko je možné, ale není tam nutné. Máte volbu a je to na Vás.

Pokud vajíčko v domácnosti naleznete, tak ho použijte. Když vajíčko nebude v domácnosti nalezeno, tak se nic podstatného nestane. Zdravím!

Vajíčko může být, ale také nemusí. Když uděláte karbenátky a dáte na plech s vymaštěným peřícím papírem, po nějaké době v troubě otočíte, nemusíte se smažit a větrat a přepálený tuk a vůbec.

 

nikdo*

3x

popíšu jak je dělám já. V první řadě se musí maso prohnat mlýnkem dvakrát. I koupené mleté, jěště jednou "prohnat" mašinkou na maso. Holandský řízek je jemnější. Do masa dávám sůl, pepř, a oproti receptu i cibuli a 1-2 stroužky česneku - na 1kg masa. A k vašemu dotazu, Vejce nedávám. přidám trochu strouhanky(většinou 1-2rohlíky), jen tolik kolik je potřeba aby se vyčistila mašinka po mase. Přidám mléko, umíchám směs, a nechám do druhého dne proležet. Pak už jen tvaruju a obaluju jen ve vajíčku a strouhance. Mouku vynechávám.


doplněno 19.03.16 11:45:

lidus díky. Na sýr jsem zapomněl. Ten přidávám taky. Strouhanou Goudu.

 

jabraka*

0x

Holandské řízky mám rád s vajíčkem.

JB

 


0x

Rozhodně bych do Holandských řízků vajíčko dala. Jednak kvůli chuti a pak také bude hmota lépe držet pohromadě. Nezapomeňte na koření.

 

lidus*

0x

Holandské řízky jak je máme rádi my. Mletý bok 1kg, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, česnek (ne moc) sůl, pepř, malá lžička hořtice Amora, 30dkg srtrouhaného aidamu (i víc), hodinu nechám v lednici a pak obaluji v trojobalu a smažím ve fritéze.

 

sydney*

0x

Pokud nešetříte tak tam to vajíčko dejte , ale trochu vám to zřídne . Jinak dobrou chutˇ

mp*

V podstatě se všemy recepty souhlasím. Jen odporuju tomu, že pokrm po přidání vajec zřídne, on naopak zhoustne (vždyt jen vzpomeňte na budování Karlova Mostu). Roman Vaněk doporučuje do máslového (holandského) řízku vejce. Česnek ne, ale zase tam dává muškátový oříšek, a maso bůček, vepřová plec a telecí ořez v poměru 1,5:2:3,5. Sám dávám česnek do všeho (a co teprve ten medvědí, to je žraso). A sýr eidam 45% nebo Blatácké zlato - tak to jsem ještě nezkoušel. Blatácký zlato poněkuď zdražilo.

 


Moc Vám všem děkuji za odpovědi. Vajíčko jsem nedávala, tedy jen na trojobal. Povedly se , chutnaly všem

chatarka

On to spojil taky ten sýr. Někdo tam dává mletý muškátový oříšek. Stálo by za to to vyzkoušet.

 

jmhad*

0x

vajíčko v každém výrobku z mletého masa má působit jako pojivo, s masem se lépe pracuje, ale nutné není. Je to spíše zvyk z dřívějška, kdy vejce běhala po dvoře.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]