Nejste přihlášen/a.
Mám raděj hlívu ale příprava bude stejná. Orestovat cibuli, pokud chcete tak i česnek, přidat hlívu-podusit, rozmixuji ponorákem, přidám smetanu, mléko a jíšku z másla, můžete přidat trochu kopru, dochutit-sůl, ocet. Můžete si nechat trochu hlívy a cibule nerozmixované a někdy dochutím kořením pravé hřiby.
Recept pro kuchařské začátečnice a tatínky kteří zůstali sami doma s dětmi
Pokud tuto omáčku nespálíte nebo nepřesolíte, pak na ní snad ani není co pokazit a povede se vám na první pokus.
Základní přísady : kolik máte žampionů, tolik potřebujete cibule.
V menším hrnci na oleji zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat nakrájené žampiony, přilít trochu (TROCHU) vody nebo vývaru, posolit a na hodně mírném plameni nechat pod pokličkou dusit. Až jsou houby podušené, přilít mléko nebo smetanu a znovu na mírném plameni míchat a nechat pár minut bublat. Pak odstavit z plamene či z plotny, nechat ustát a sníst.
Dobrou chut.
Já dusím nakrájené žampiony na oleji, podleju občas horkým vývarem / z kousku slepičího bujonu v kostce/, místo soli houbovou Vegu / tak lžíci/ nebo nějaké houbové koření. Špetku kmínu, špetku pepře a zalít smetanou na šlehání a zase podusit.Trochu zhoustne. Tak se to ani nemusí zahuštovat . Výborné je to k těstovinám, špeclím.
Asi je už pozdě, omáčka je snězená. Já nakrájené houby posmažím na cibulce. Zasypu hladkou moukou a větší špetku kmínu, orestuji. Zaliji vodou, někdy, přidám kostku jemného bujonu a povařím. Nakonec přiliji smetanu a přidám špetičku pepře, nechám přejít varem, ve kterém, když je potřeba, přisolím. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.